Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan küzdjem le az esti...

Hogyan küzdjem le az esti nasi utáni vágyamat?

Figyelt kérdés
Este is rám jön rám a nassolhatnék. Nem szoktam, kibírom, hogy nem eszek este. Nappal sem eszek cukrot és olyan ételeket amik cukrot tartalmaznak. Persze jut azért valamennyi cukorhoz a szervezetem, pl. ha boltban kapható, előre elkészített üveges kaját ráöntjük a husira, abban is van cukor, meg pl. a ketchupban is, de ezeket is próbálom kerülni, ha lehet. Emellett, ha édeset kívánok, eritritollal vagy nyírfacukorral édesítek, de inkább nyírfával mert az eritrit drágább. Délután meg szoktam engedni magamnak olyanokat az édesség utáni vágyam oltására, hogy zabpehely tejjel, gyümölccsel, cukormentes csoki vagy natúr joghurt gyümölccsel. De este is valamiért kívánom az édeset, vagy valami édes-tejes löttyöt innék, és tényleg minden este. És sajnos nem lehet, mert így is alig mozgok valamit, és bűntudatom van utána, ha mégis adok az élvezetnek. Olvastam már több helyen, hogy valaki tényleg mellőzni tudja az étrendjéből a cukrot teljesen, de azt hogy lehet elérni? Mivel lehetne ezt leküzdeni? Valakinek valami tipp?
2016. aug. 30. 22:54
 1/4 anonim válasza:
Én ugyan ezzel küszködöm. Szerintem aludj/nézz filmet vagy sorozatot. A lényeg, hogy tereld el a figyelmed az evésről akármi mással.
2016. aug. 30. 23:01
 2/4 anonim ***** válasza:

A cukor mellőzése egyszerű, alapanyagokat veszel s csak azt eszed, amit főzöl. Azért belefér még egy csomó bolti, éttermi, büfés és másnál evett étel is.

Gondolom, normál cukrot értesz a cukor alatt, mert ha tágabban értelmezed, az érdekesebb.

Amúgy a teljes mellőzés még nekem sem annyira fontos, mustárnál küzdök (sajna a cukormentes ízlik, de túl sokat eszem, nekem az nem fér be), de néha eszem csemege uborkát vagy grillszószt. Havi 1-2 gramm cukor, na bumm, úgyis eszem a rokonoknál sütit, az jóval durvább, igaz, nagyon ritka is. Az egészségemnek pont nem számít ez a csepp, de el tudnám hagyni, ha akarnám.

Az esti nasivágy már nehezebb kérdés, hisz lehet akár lelki oka is, ezt könnyen el tudom képzelni. Az nem jó, ha eszel cukormentes édességet? Lehet, hogy nem ideális ez sem, mindenesetre én így csinálom. Ha nasivágyam van, akkor nasizom, nagy kaland. Hogy mikor fogyok le, az más lapra tartozik, de nem a nasi akadályoz, az már egészen alacsonyan van, illetve az nem is csak nasi, hanem étel. Beletartozik a napomba, összetétele pedig jó.

Nálam vannak tippjeim, de veled kapcsolatban nehéz, nem ismerlek. Lehet megszokás, lehet a délutáni szénhidrátbevitel eredménye (ha én csak napi egy édességet akarok enni, azt vacsora végére teszem, különben jó eséllyel rányomja bélyegét a napra. az édesség édességet kíván sok embernél, ahogy a szénhidrát szénhidrátot. persze random nasivágy is felbukkanhat)... Ki tudja? Terveznék magamnak egy jó kis napot, élvezetes ételekkel persze s kipróbálnám, megy-e a betartása, megfigyelném, mi az ok, ha nem...

Amúgy ha totál nem eszel cukrot és szénhidrátot is alig (mondjuk napi 30-40 grammot, tartósan sosem mentem ez alá), akkor sem tuti, hogy elmúlik az édességvágy, nálam eszembe se jutott, vagy ha mégis, visszatért újult erővel. Én általában csokira vágyom, de azzal nincs gond, megtanultam keveset enni saját csokiszószomból (xilit mindig van benne, nemcsak olcsóbb és édesebb, de jóval finomabb, mint az eritrit, legalábbis számomra). A sütikkel sincs baj, ha nem túl tömények... Nekem működik ez.

Nem kibírni kell, hanem lehetőleg élvezni a táplálkozást (jó, egyesek szerint nem, de én hedonista vagyok). Ha este éhes vagy, egyél, ha meg tudod oldani túlevés nélkül. Bizonyára meg tudod, megfelelő étrend, időzítés, elosztás kérdése.

2016. aug. 30. 23:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Estére ajánlom a zabkását tejjel, vagy a gyümölcsjoghurtot.
2016. aug. 31. 21:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Egy nagyon kevés étcsokit egyél, a keserű elveszi az édességvágyat.
2016. aug. 31. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!