Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek veszélyes napi...

Szerintetek veszélyes napi 1000 kcal? 14 éves lány vagyok és 62,5 kg. Fogyni szeretnék.

Figyelt kérdés
Ma pl. reggelire egy fél croissant ettem és tejeskávét ittam cukor nélkül. Ebédre ettem sültkolbászt, paradicsomot és mozarellát. Délután még megittam egy tejeskávét úgyszintén cukor nélkül de ezután már nem eszek. Mit gondoltok?

2016. aug. 24. 19:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
45%
azt gondolom, hogyha felemelnéd a lusta feneked és elmennél napi 1/2-1 órát futni, akkor többre mennél, mint a hülye diétákkal
2016. aug. 24. 19:36
 2/13 anonim ***** válasza:

Rettentő veszélyes és egészségtelen. A szervezetednek szüksége van a tápanyagra, és ezek a kalóriák nem a legmegfelelőbb forrásból érkeznek nálad. Nem szédelegsz? Ha én ennyit ennék, már kétszer elájultam volna ma.

Mindenkinek más az anyagcseréje meg befolyásolja a stressz, mensi, sportolás, de leírom mit ettem ma (és kb. a 16 eddig leadott kilóm közben is).

-Reggelire ettem egy tál müzlit (nem tudom, mi volt benne, mert Dániában élek és nem tudok még dánul :D) ami valószínűleg cukros volt, de magvas és laktató, tejjel.

-Ebédre valamiféle vörös húst egy szeletet (marhára tippelek, de szintén nem tudom, mielőtt lefordítottam volna, kidobták a papírját) BBQ pácban, krumplipürével (krumpli, pici vaj, só)

-Uzsira egy melegszendvicset: Két szelet fehér szeletelt kenyér (nem a legjobb választás), vaj, sonka, sajt.

-Vacsira 3 csirkehúsos minivirslit egy apróbb zsemlével és BBQ szósszal.

-Plusz az előbb egy pici tál müzlit tejjel, mert nagyon megkívántam.

Nem mondom, hogy ez az étrend jó, tudnék mit változtatni (teljes kiőrlésű dolgok, krumpli helyett édesburgonya, kuszkusz, több zöldség-gyümölcs, stb.) de 66 kilósan ezzel az étrenddel és mozgással (nem túl sokkal) megyeget le szépen lassan. Amikor célszerűen fogyni akartam, persze az előbb felsorolt dolgokat betartottam és futottam heti négyszer.

Ne tedd ezt a testeddel, mert izomból fogsz fogyni, rosszul fogod érezni magad és káros a szervezetednek. Egyél rendesen, amit megkívánsz, mértékkel. Mozogj valami neked tetszőt, amiben örömöd leled.

18L

2016. aug. 24. 19:38
 3/13 Andizsuzsi ***** válasza:
Veszélyes. Veszélyesen kevés, ráadásul sz@r.
2016. aug. 24. 19:44
 4/13 A kérdező kommentje:
Úszok heti 6x és heti 2x röpizek. Az úszás 1 óra a röpi 2 és fél. Emellett nem tervezek futni, köszönöm :)
2016. aug. 24. 20:01
 5/13 anonim ***** válasza:
Ráadásul azt sem írtad, milyen magassághoz vagy 62,5 kg.
2016. aug. 24. 20:02
 6/13 A kérdező kommentje:
165 cm vagyok
2016. aug. 24. 20:07
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyi lehet a napi alap kalóriaigényed, ennyi sport mellett nekem kevésnek tűnik az 1000 kcal.

Ehetnél több zöldséget (napi 2 tányérnyi adag), étkezések között egy kis gyümölcsöt. Jó lenne több fehérje, tojás, hús, esetleg túró vagy sajt formájában. Néha diófélék sem ártanak.

Vigyázz a croissant-nal vagy más péksütikkel, sok kalória, kevés hasznos tápanyag van bennük. Egyél inkább kisebb glikémiás indexű ételeket, amik nem nyomják fel annyira a vércukrodat, így nem leszel farkaséhes 1-2 órával evés után (már ha van nálad ilyen).

2016. aug. 24. 23:15
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem számonkértem rajtad a mozgást, csak feltételeztem, hogy ha sportolnál, akkor tudnál ezt-azt arról, mit igényel a tested, főleg egy 2+ órás röplabda edzés után. Minimum egy jól megpakolt szendvicset meg egy kakaót, a semmi helyett.
2016. aug. 25. 10:17
 9/13 anonim válasza:
Nem veszélyes, de ennél ne menj lejjebb! Én napi 2-300, aztán 500 kalóriát ettem meg, és folyamatosan rosszul vagyok. Nem kívánom ezt neked!
2016. aug. 25. 10:37
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek!
2016. aug. 25. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!