Szerintetek veszélyes napi 1000 kcal? 14 éves lány vagyok és 62,5 kg. Fogyni szeretnék.
Rettentő veszélyes és egészségtelen. A szervezetednek szüksége van a tápanyagra, és ezek a kalóriák nem a legmegfelelőbb forrásból érkeznek nálad. Nem szédelegsz? Ha én ennyit ennék, már kétszer elájultam volna ma.
Mindenkinek más az anyagcseréje meg befolyásolja a stressz, mensi, sportolás, de leírom mit ettem ma (és kb. a 16 eddig leadott kilóm közben is).
-Reggelire ettem egy tál müzlit (nem tudom, mi volt benne, mert Dániában élek és nem tudok még dánul :D) ami valószínűleg cukros volt, de magvas és laktató, tejjel.
-Ebédre valamiféle vörös húst egy szeletet (marhára tippelek, de szintén nem tudom, mielőtt lefordítottam volna, kidobták a papírját) BBQ pácban, krumplipürével (krumpli, pici vaj, só)
-Uzsira egy melegszendvicset: Két szelet fehér szeletelt kenyér (nem a legjobb választás), vaj, sonka, sajt.
-Vacsira 3 csirkehúsos minivirslit egy apróbb zsemlével és BBQ szósszal.
-Plusz az előbb egy pici tál müzlit tejjel, mert nagyon megkívántam.
Nem mondom, hogy ez az étrend jó, tudnék mit változtatni (teljes kiőrlésű dolgok, krumpli helyett édesburgonya, kuszkusz, több zöldség-gyümölcs, stb.) de 66 kilósan ezzel az étrenddel és mozgással (nem túl sokkal) megyeget le szépen lassan. Amikor célszerűen fogyni akartam, persze az előbb felsorolt dolgokat betartottam és futottam heti négyszer.
Ne tedd ezt a testeddel, mert izomból fogsz fogyni, rosszul fogod érezni magad és káros a szervezetednek. Egyél rendesen, amit megkívánsz, mértékkel. Mozogj valami neked tetszőt, amiben örömöd leled.
18L
Nem tudom, mennyi lehet a napi alap kalóriaigényed, ennyi sport mellett nekem kevésnek tűnik az 1000 kcal.
Ehetnél több zöldséget (napi 2 tányérnyi adag), étkezések között egy kis gyümölcsöt. Jó lenne több fehérje, tojás, hús, esetleg túró vagy sajt formájában. Néha diófélék sem ártanak.
Vigyázz a croissant-nal vagy más péksütikkel, sok kalória, kevés hasznos tápanyag van bennük. Egyél inkább kisebb glikémiás indexű ételeket, amik nem nyomják fel annyira a vércukrodat, így nem leszel farkaséhes 1-2 órával evés után (már ha van nálad ilyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!