Mi a különbség a vega és a vegan étrend között?
A vega csak húst nem eszik. Tej, tojás, sajt stb igen
A vegán semmilyen állati eredetűt nem eszik
Ha valaki vega, akkor nem eszik húst, de minden más telt amit szeret az eszik.
Ha vegán(á-val kell mondani), akkor pedig semmi állati eredetű dolgot nem eszik.(pl: hús, tej, tojás, tejföl, stb)
Az utóbbi csak félig igaz. Van vegán életmód,de vegán táplálkozás is. Számtalan ember van, aki vegán módon étkezik, de a kozmetikumaira pl. nem figyel oda.
Nem csak életforma, de ez is egy formája.
A vega (lakto-ovo vegetáriánus) pedig húst, halat, más olyan dolgokat amik egy állat halálával állíthatóak elő (zsír, zselatin, stb.) nem fogyaszt,de olyan állati eredetű termékeket, amihez nem kell megölni az állatot - tejtermékek, tojás, méz - igen.
A vegánok semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyasztanak, még mézet sem.
A vega lehet ovo-lakto vega, de persze ennek részhalmaza is. Egy vegán is vega, sőt van, aki szerint a vegán a sima vega, de azért nem így szoktuk használni...
Egy vega lehet, hogy eszik tojást, tejfölt..etc., de lehet, hogy nem, egy "mindenevő" sem eszik konkrétan mindent.
Én ovo-lakto vega vagyok, de tejtermékek közül kizárólag keménysajtot és vajat eszem, esetleg nagyon extrém kilengéseket kivéve, de ezt majdnem annyira kerülöm, mint a húsevést.
Kiegészítést akartam, de lehet, hogy csak komplikáltam, eh...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!