Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek normális a testsúl...

Szerintetek normális a testsúlyom?

Figyelt kérdés

12 éves vagyok, hamarosan 13 leszek. Nem vagyok az a magas típus, csupàn 156 centi. Súlyom pedig 43-42 kiló.

Sokan mondják, hogy nagyon lefogytam az utóbbi időben, a barátnőm (((barát barát))) szülei alig ismertek meg. Régebben nem voltam az a vékony kislány, sőt eléggé duci is voltam. Nem nagyon tudtam ellene mit tenni, 10 éveden mégsem fogyókúrázhattam. Egy éve járok nyolcosztályos gimnáziumba és nagyon szeretem. Ugye mint minden gimiben, itt is megvan a hierarchia, és én mindenáron beakartam kerülni egy "elitebb rétegbe". Ez volt a kezdő löket. Úgy véltem, csak akkor lehetek 'népszerű', ha nem leszek dagi. Na meg az osztályom tele van nádszálvékony lányokkal, akiknek semmit sem kell tenniük azért, hogy olyan jól nézzenek ki.. Én is olyan akartam lenni. Aztán àprilisban elkezdtem fogyókúràzni és most itt tartok. A mai napig csinálom, egyre több.ok miatt. Nagyon hálàs vagyok, hogy lefogytam, hiszen sokkal jobban èrzem magam a bőrmben. Sokak szerint már beteges amit csinálok, de nem bírok leállni. Fèlek, hogy megint elhizok, igy egyre kevesebbet eszem. Vannak olyan napok, hogy csak reggel és delben eszem,utánna semmmit. Kérlek segìtsetek. Nem akarok felhagyni a diétával, és még mindig nem vagyok teljesen megelégedve magammal. Mit tegyek?

2016. aug. 16. 06:52
 1/2 anonim ***** válasza:
Egyél normálisan, fejlődésben van a szervezeted, baj lesz, ha nem eszel naponta többször és változatosan. Az egészséged fontosabb kell legyen, félő, hogy haladsz az anorexia felé.
2016. aug. 16. 08:00
 2/2 anonim válasza:
Szerintem hagyd a fogyókúrát, és válassz egy sportot. Emellett odafigyelhetsz arra, hogy mit eszel, de ne hagyd ki az étkezéseket. És ha sportolsz és vitamindúsan táplálkozol (egészséges kajákat), akkor nem lesoványodsz, hanem formás és izmos tested lesz és tele leszel energiával.
2016. aug. 18. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!