Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha az ember? . (bővebben lent)

Ha az ember? . (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ha az ember lefagyasztaná önmagát, akkor az agyában keletkezett jégkristályok miatt meghalna.

Szóval a fagyasztóban fagyasztott hús van.

Akkor az ember dögevő?


2016. aug. 11. 02:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerek olyan embert, aki a húst vagy belsőségeket nyersen fogyasztaná. Persze, van néhány kivétel, például a japán szasimi (nyers halas kaja).


Kép:

[link]


...vagy a tatárbifsztek (beefsteak):

[link]


Vannak, akik megeszik a nyers állati eredetű dolgokat, de szerintem alapvetően ez nem jellemző.


Az már másik kérdés szokott lenni, hogy mi egészséges az ember számára - milyen táplálkozás. Ha körbenézünk a világban, sokfelé azt lájuk, hogy nem az egészség számít, hanem az ízek.


Fogazat, bélrendszer alapján jobban utána tudsz nézni annak, hogy az ember eredetileg dögevő-e.


Manapság mindenevő, beleértve a műanyagokat is...

2016. aug. 13. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Ezt most találtam, itt például a következőket írja egy hölgy:


"Amúgy sincs ellenemre a nyers hús, legyen az marha, csirke, hal (minden vágyam egy hatalmas sushi-zabálós este), de meg szoktam csócsálni a nyers májat is"


Személyesen nem ismerek senkit, aki ilyesmivel táplálkozna.

2016. aug. 13. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A dögevő állatoknak (pl. keselyű) arra specializálódott az emésztése, hogy gond nélkül meg tudja enni a bomlófélben lévő dögöket, amikben rendesen hemzsegnek mindenféle baktériumok. Olyan erős a gyomorsavuk, hogy a baciknak esélye sincs, hogy megbetegítse őket.

Ezzel szemben az ember már attól is megbetegedhet, ha kicsit több szalmonella van egy ételben a kelleténél, egyéni érzékenységtől függően. Ezért kénytelen a húsféléket úgy elkészíteni, tárolni vagy tartósítani, hogy ne tudjanak benne a fehérjebontó és egyéb bacik elszaporodni, a sütés-főzés pedig ezen kívül megkönnyíti az emésztést.

Ha nem használhatnánk tüzet és különféle technikákat az ételek viszonylagos "csíramentesítése" érdekében, kénytelenek lennénk a húst frissen fogyasztani.

Egyébként gabonákat és dióféléket is eszünk, mégsem vagyunk rágcsálók.

2016. aug. 14. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!