Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha egy ember sokáig nem eszik...

Ha egy ember sokáig nem eszik mennyi idő múlva ájul el?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem mert az osztálytársam emiatt ájult el, de nem tudta megmondani mikor evett utoljára.

2016. jún. 1. 21:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez nagyon változó: van, aki 24 órát is alig bír ki, és van, aki 6-8 napig is simán megvan evés nélkül.
2016. jún. 1. 21:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagyon változó. Szerintem nekem egy hónap se lenne elég hozzá, mert nagyon nem vagyok ájulós, sosem történt velem olyasmi, bár még csak 4,5 napot próbáltam nulla evéssel. Akkor még csak rosszul sem voltam, csak érdekesen.

De van, aki könnyen elájul, akár egy napon belül, vannak betegségek s körülmények is, amik elősegítik... Gondolom, ha pl. nem is iszik, akkor azért könnyebben elájul, elgyengül.

2016. jún. 1. 22:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Az éhség miatti ájulás túlzott vércukoringadozás miatt is lehet. Én kisgyerekkorom óta küzdöttem ezzel, és nem tudtam, mi az oka. Most már tudom: ha gyorsan felszívódó szénhidrátot eszem (fehér kenyér, cukor, krumpli, rizs, tészta stb.), az felnyomja a vércukorszintemet az egekbe, majd egy idő után a vércukorszint lezuhan, ekkor szédülés, remegés, hideg verejtékezés, ingerültség, gyengeség a tünetek, ha állnom kellett, főleg melegben, ilyenkor jött az ájulás.

Nekem a megoldást a szénhidrátszegény (kb. paleo) étrend jelentette, azóta nem volt ilyen problémám.

A rosszullét nálam evés után 1-2 órával jelentkezett, de nagyon változó, attól is függött, ettem-e fehérjét vagy zsiradékot a szénhidrátos kaja mellé, és mennyit. Amikor nagyobb lettem, azzal igyekeztem megelőzni a bajt, hogy mindig figyeltem arra, hogy ne maradjon ki sok idő két étkezés között, és mindig legyen nálam valami ennivaló vagy ital. Ha éreztem, hogy kezdek rosszul lenni, azonnal ettem vagy ittam. Én csak akkor ájultam el, ha állnom kellett, de a többi tünet bármilyen testhelyzetben előjött.

Persze az is lehet, hogy az osztálytársadnak nincs vércukorproblémája, csak nagyon sokáig nem evett semmit, mondjuk kihagyott 1-2 étkezést.

2016. jún. 4. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!