Mit tehetünk az elhízás ellen? 15/l
Ez speciel egyénfüggő, de nekem a kevés szénhidrát, sok zsír, elegendő fehérje s napi 2 étkezés jön be :) Plusz mozgok valamicskét, de speciel mozgás nélkül fogytam 20 kilót. Nagyon nehezen hízom, de iszonyatosan könnyen és nagyon túl tudom enni magam, már kalóriaegyenlegben enni is nagy önmegtartóztatást igényel.
Alapvetően tojást, zöldséget, olajos magvakat, zsírt eszem, sok mást is, de azokból általában nagyon keveset (gyümölcsszezonban azért gyümölcs is van rendesen). Jó összetételű, szénhidrátszegény édesség (általában süti) szinte mindennap legalább egyszer, de ilyenkor ez az étkezésem szinte teljes egésze, különben sok lenne. (A párom sokkal több édességet eszik, én még szolid vagyok :D) Ez utóbbit lelkileg nem tartom teljesen egészségesnek, de ez még nem olyan hatalmas motiváció, szeretem a sütit :)
Főként olyan ételeket eszem, amiket én készítek, így tudom, mi van bennük. Nem eszek gabonákat, tejterméket, étolajat, cukrot, krumplit. Húst, tojást, zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magokat igen. Ötször eszek egy nap, ebből az ebéd és a vacsora legtöbbször főtt étel, levest minden nap eszek. Nem eszek sokat, de ennyi pont elég, nem szoktam éhezni. Szedek pár étrendkiegészítőt, gyógyteákat és vizet iszom. Minden nap tornázok egy kicsit, amennyire jut időm munka és gyerekek mellett, emellett igyekszem minél többet mozogni (gyaloglás, lépcsőzés stb.). Ez nem sok, de talán később több is belefér majd a napomba.
Tényleg sok az elhízott ember, aminek szerintem leginkább a silány, tápanyagban szegény ételek, a cukor és pékáru mértéktelen fogyasztása az oka. A legtöbb ember az ételeit csak az élvezeti érték alapján választja ki, úgy vannak vele, hogy ami (szerintük) finom, az a jó. Az ízlésük eltorzul a sok műkajától, sok ember felnőttként is rettentően finnyás, nem eszi meg a májat, a spenótot/sóskát, a savanyú gyümölcsöket csak elvétve, rettentő sok cukor társaságában... A közétkeztetés minősége csapnivaló, és gyerekek esetében szinte kikerülhetetlen, aztán otthon kérdés, hogy kapnak-e valami tápláló ételt, és ha igen, hajlandóak-e megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!