Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi egy 16 éves lány...

Mennyi egy 16 éves lány ételadagja?

Figyelt kérdés

Levesből hány levesmerőnyi számít egy adagnak?

És hány evőkanálnyi a második fogásból?

Reggelire egy szelet kenyér megkenve akármivel az sok-kevés?

2016. júl. 19. 08:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt ezek alapján borzasztó nehéz megmondani,mivel nem mindegy,hogy egy krémleves,vagy babgulyás,főzelék,vagy könnyű zöldséges tészta,vagy saláta az ebéd.

A súly,magasság,kor, és a végzett tevékenység határozza meg a kalóriaigényt.

Van a neten napi kalóriaigény kalkulátor, onnan megtudhatod a kalóriaigényed, a kalóriatáblázatból meg az egyes ételek energiatartalmát ki tudod böngészni.

2016. júl. 19. 08:57
 2/6 A kérdező kommentje:
De úgy nagy általánosságban kérdem. Sajnos nincs itthon konyhai mérleg amivel adagokat mérhetek és kalóriát kalkulálhatok. Csak érdekel, hogy a velem egykorúak mennyit esznek, és ahhoz képest amennyit én eszek az sok vagy kevés, vagy pont jó...
2016. júl. 19. 09:09
 3/6 anonim ***** válasza:

De ez nagyon szór és semmit nem számít, hogy négyszer annyit eszel-e, mint a szomszéd lány.

Annyit egyél, amennyit neked kell. Ha hízol, túl sokat eszel, ha fogysz s nem akarsz, akkor túl keveset, legalábbis leegyszerűsítve.

Nem értem, mit számít, hogy pl. 3 liter levest eszel-e adott esetben. Ha beléd fér, jól jön ki így a napod és jólesik, nincs vele gond.

Gondolom, a napi hatszor és a napi kétszer evő 16 éves lányok adagjai is eltérhetnek, de a kalóriaigény is igencsak szór. Nem érdekes, mennyi egy adag, tényleg.

S az étel töménysége is komoly szempont.

2016. júl. 19. 17:49
 4/6 anonim ***** válasza:
A kalkulátorok is csak tippelnek, mindkét irányban alaposan tévedhetnek, csak kitapasztalni lehet a kalóriaigényt.
2016. júl. 19. 17:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy mennyi kalóriára van szükséged, az sok tényezőtől függ. Én pl. hetente 5-6 edzés mellett kb. így eszem naponta:

R: Fehérjés zabkása (kb. 50-60g zabból, mandulatejjel) gyümölcsökkel

T: szendvics barnakenyérből zöldségekkel, jó minőségű csirkemellsonkával

E: sült csirkemell (nyersen kb. 200-250g) édesburgonyával, zöldségekkel

U: növényi joghurt zsírszegény túróval, chia maggal, zabpehellyel, gyümölccsel

V: tojásrántotta zöldségekkel

Emellet edzés után még iszom fehérjeturmixot, illetve 1-2 tejeskávé is el szokott fogyni (édesítőszerrel édesítve). Vannak az interneten a kalkulátorok, de az is csak irányadó, inkább a tükörre és a mérlegre hagyatkozz, ki fogod tapasztalni, hogy mennyi energiára van szükséged. Mérleget nem árt beszerezni, de azért nem kell függővé válni, ha nem versenydiétázol, nem fog történni semmi, ha pl. 5 dekával több zöldséget eszel meg. Főzés előtt esetleg rizst, zabot, ilyesmit érdemes lemérni.

16L

2016. júl. 20. 21:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Én sose számolom:)

Reggelire kenyér, 1-2 szelet, kakaó, néha müzli.

Ebédre leves, szerintem 2 kanál(általában), és mondjuk...10 evőkanálnyi a második fogásból+néha desszert:)

Vacsira ugyancsak kenyér, és tej, vagy tea.

Uzsi mindig más, általában gyümölcs...

Szóval napi 5szor eszek:)

És nem vagyok se elhízva, se túl vékony.:)

16/L

2016. júl. 20. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!