Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Evészavarom lehet? Ha igen...

Evészavarom lehet? Ha igen akkor mi ez?

Figyelt kérdés

Teljesen átlagos testsúlyom van. 164 cm, 52 kg. Egy éve elkezdtem egészséges kajákat enni. Fél éve vegetáriánus vagyok és próbálom elhagyni az összes állati eredetű ételt. Ez így szép és jó, csakhogy vannak időszakok, amikor nem akarok enni. Tudom hogy nem vagyok kövér, de szeretnék vékonyabb combokat (amik a sport és a genetika miatt vastagabbak mint kellene) ezért van, hogy nem eszek vacsorát, néha számolom a kalóriákat is. Amit alapból nem szoktam, mert növényi alapú az étrendem és általában nem érdekel hány kalória van a rizsben amit eszek. Viszont néha meg azt is kiszámolom hogy a teában mennyi mézet tettem. Néha úgy látom, csinos vagyok, néha viszont utalom a derekam és a combjaim. Egy napi étrendem kb. Ilyen:

Reggeli: 2 fagyasztott banánból fagyi, 1-2 barack, sárgadinnye

Tízórai: egy banán

Ebéd: gyümölcsleves vagy zöldséges rizs, vagy tojás mentes tészta zöldséggel

Vacsora: 1-2 barack, 1 alma, 1 banán tehát gyümölcs saláta

Általában nem korlátozom az adagokat, annyit eszek ami jól esik. Néha viszont megmérek mindent és kiszámolom hány kcal van benne. 50 kg akarok lenni, nagyon szeretek jókat enni, viszont néha nem akarok, akkor se ha éhes vagyok, ha számolom a kalóriákat akkor kb napi 800at eszek csak. Amúgy meg nem tudom, szerintem 1200-1500 körül

Nem értem, hogy mi ez..valaki tapasztalt már ilyet? Ez étkezési zavar vagy nem? Ha igen akkor mi ez?

Válaszokat előre is köszönöm!

2016. júl. 13. 10:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%

Gratulálok a kialakulóban lévő veganizmusodhoz.

Előzőek, keresettek rá a vegan body builderekre. Meg fogtok lepődni. Svarci is az lett a hetekben:)

2016. júl. 13. 16:30
 12/19 anonim ***** válasza:
34%

Nem kritizáltam a kérdező alakját, csak a biológiáról írtam, és neked volt 5 órával előbb még testképzavarod.

Attól, hogy Svarci 40 év szteroid használat után, amit nem vallott be, most vega lett, mennyire hihető?

Ha azt is bekalkuláljuk, hogy neki a legfontosabb a szavazatok, mint politikus, nem meglepő.

Ja, és Arnold mondta régen, hogy úgy ütsz, mint egy vegetáriánus.

Ez az egész a szimpátiáról szól, sportolói körökben semmilyen bevállt módszer nem fűződik a vegasághoz. Az, hogy nem hal meg, még nem egészséges.

#11 es egy pszichopata, ha a kérdező rossz étrendjéhez annyit tud írni, hogy gratula.

2016. júl. 13. 17:09
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A veganizmusához gratulálok. Nem vagyok pszichológus, nem fogok az evészavarjáról írni.

[link]

ha tudsz angolul, sok jó olvasnivaló van róla. Tyson is az egyébként, nem tűnik valami gyengének.

Az, hogy egyszer a vegákat szidta, még nem mond el semmit.:D egyszer te is ágyba vizeltél.

2016. júl. 13. 17:28
 14/19 A kérdező kommentje:
11-esnek köszönöm, azt már nem is várom el az itteni válaszadóktól hogy megértsék a veganizmust, csak azt szerettem volna megtudni hogy evés zavarnak tekinthető-e ami velem van, ha pedig igen akkor mi ez? Nem hinném anorexia..
2016. júl. 13. 20:30
 15/19 anonim ***** válasza:

próbáltam megérteni a vegákat.

Egy másik vega kérdésnél már ajánlották azt a testépítőt, akit most is belinkeltek.

Utánajártam, és annyit mond, hogy nem tudja megmondani hány kalóriát, mennyi fehérjét, vagy az egyes növényekből mennyit eszik.

Csak úgy eszik. Ezt mondja.

Csak megjegyzem, egy húsevő testépítőnek pontos étrendje van, amit minden nap naplóz, hogy kikésreletezze, hogy tud a legkevésbé elzsírosodni.

És a legnagyobb magyar testépítők is azt mondják, hogy cukros ételeket esznek, de az csak reklám a szponzor felé.

Ettől a lelküket nem adták el, és ha egy rossz állapotban levő ember odamenne nem hülyítenék a cukor erejével, mint a vegák, ugyanis akármilyen gyilkosok vagyunk, a gyümölcsökkel lényegében, csak cukrot eszel.

Az meg külön vicc, hogy még egy magyar vega oldal sincs.

2016. júl. 13. 21:56
 16/19 anonim válasza:

En gyumolcsot nem ajanlok estere mert eleg cukros. Azt tanacsolom h vedd szamon a legfontosabbakat: gyumolcs, zoldseg, hus, feherje, termeszetes zsirok,cukrok

Es figyelj h minden nap egyel ezekbol persze csak annyit amennyi egeszseges (zsirbol kevesebbet pl)

2016. júl. 16. 11:31
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom, hogy a válaszok nagy része broscience jellegű. Idézném azért az ADA metaanalízisét (a hivatkozott szakmailag lektorált tanulmányok megtalálhatók a publikációban):

"(...) Plant protein can meet requirements when a variety of plant foods is consumed and energy needs are met. Research indicates that an assortment of plant foods eaten over the course of a day can provide all essential amino acids and ensure adequate nitrogen retention and use in healthy adults, thus complementary proteins do not need to be consumed at the same meal (...)"

Természetesen itt nem extrém nyersvegán vagy fruitarian diétáról van szó, hanem főleg hüvelyesekre és szójatermékekre épülő whole foods plant based étrendről.

2016. júl. 16. 17:47
 18/19 A kérdező kommentje:
Eléggé foglalkoztat a veganizmus szóval tudom, hogy miben van fehérje, zsír. És nem vagyok raw vegán (ahogy írtam is, eszek rizst,tésztát stb.) szóval szerintem eszek eleget ezekből (zsírból mondjuk minél kevesebbet próbálok) aki nem akarja megérteni a veganizmust és nem jár utána, nem fogja megtudni miért esznek sokan így.
2016. júl. 17. 20:22
 19/19 anonim ***** válasza:

Én evészavaros voltam évekig, szerintem az még nem itt kezdődik, akinél gond van az mániákusan számol minden egyes kalóriát, az 1200 már rengetegnek számít nekik. Viszont testképzavarod az lehetséges hogy kialakulóban van, ha túl nagynak látod az amúgy nem zsíros combjaid. Szerintem még most próbáld meg ezt a dolgot rendezni, ha kell akkor szakember segítségével, mert később ha tényleg kialakul evészavar, baromi nehéz lesz.

A veganizmusról meg annyit, hogy én 1 éve vagyok az és életem legjobb döntése volt. Bőrproblémák, emésztési és anyagcsere gondjaim voltak évek óta, ezek 1-2 hónap vegán étkezés után teljesen eltűntek. Sokkal energikusabb is vagyok. Aki kiegyensúlyozottan étkezik, sok hüvelyes, gabonafélék stb annál nem lehet gond.

2016. aug. 27. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!