Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez egy jel lehet arra hogy ne...

Ez egy jel lehet arra hogy ne egyek?

Figyelt kérdés
mindigis sokat ettem, össze vissza mégsem volt komoly bajom. a hasam sem fájt. múlt héten voltam egy bnőmnél, sokat ettem összevissza ropit meg ilyenek. utána fájt a hasam. kb egy - másfél órá tartott. tegnap és ma ebéd után szintén fájt a hasam. pedig ma pl levest és 3 szilvásgombócot etttem. most vacsiztam megint. egy lángost, pár gombócot + víz és megint fáj a hasam de másképp. mintha megettem volna a fél házat és nagyon tele lennék. máskor is így étkeztem mégsem volak ilyen problémák. szerintetek ez egy "jel" arra hogy kevesebbet egyek? illetve hogy válogassam meg hogy mit eszek? ja meg kezdek hízni. napról napra látom hogy nő a hasam pl. meg a combom is. ez kb március óta. pajzsmirigy betegségre derült fény egy éve.
2016. júl. 5. 21:18
 1/6 A kérdező kommentje:

16/L

Az lehet hogy már nem novok nem vagyok fejlődésben?

2016. júl. 5. 21:26
 2/6 anonim ***** válasza:
szerintem 16 evesen meg mindenkeppen fejlodesben vagy. igen, lehet ez egy jel ugymond, hogy kicsit figyelj oda az etkezesedre, lehet, hogy a pajzsmirigyed is kozrejatszik. keresd fel a haziorvost, ha o ugy veli jonak, akkor tovabb kuld valamilyen plusz vizsgalatra, ahol megnezhetik, kell e valamilyen gyogyszert szedned a pajzsmirigyre / kell e allitani az adagodon.
2016. júl. 5. 21:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ez gluténérzékenység jele, az összes említett ételben volt liszt. A pajzsmirigybetegségeddel is összefügghet. Először nem ártana kivizsgáltatni, aztán ha szükséges, diétázz. Gluténmentes étrendtől a pajzsmirigyed is rendbejöhet.
2016. júl. 5. 23:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Az endokrinológusomat nem igazán érdekli hogy élek e még...

Édesapámról néhány éve derült ki hogy gluténérz€keny. Talán orokolhettem. Egyelőre maradok annal hogy odafigyelek az etrendre és ha úgy se leszek jól akkor jöhet sorra a glutén, laktoz,stb diéta. Hasmenés szerű tünetek is jelentkeznek.

2016. júl. 5. 23:37
 5/6 A kérdező kommentje:

Múlt héten volt hogy reggeliztem rendesen már nem tudom pontosan tojást vagy zabkasat ettem e. Elmentem wc-re elvégeztem A dolgom. S fél órára rá megint kellett.

S amúgyis gyakran szellentgetek. Volt még egy időszak amikor minden nap higabb volt de akkor minden nap megettem evy tál gyümölcsöt. Arra fogtuk a dolgot

2016. júl. 5. 23:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Az endokrinológus a hormonokkal foglalkozik, neked viszont egy jó gasztroenterológus vagy belgyógyász kellene, aki elküldene ételérzékenység vizsgálatokra, esetleg csináltatna egy teljes vérképet.

Először kellene a vizsgálat, és utána a diéta, mivel a diéta hatására mást mutat ki a vizsgálat. Tehát ha egy ideig nem eszel glutént, akkor később a teszt nem mutat ki emelkedett Ig szintet, mintha nem is lennél érzékeny. Nekem ezt a gasztroenterológus dokim mondta. Azt is ő mondta, hogy nem csodálkozik, hogy rendbejött a pajzsmirigyem a gabonamentes diétámtól, mivel tapasztalatai szerint a pm betegek túlnyomó része gluténérzékeny.

Az élelmiszer intolerancia puffadást, hasfájást, rossz emésztést, tápanyaghiányt, székrekedést vagy hasmenést, hosszabb idő után elég csúnya bélbetegségeket és autoimmun betegségeket tud okozni. Tehát lehet, hogy ez a tüneteid oka.

2016. júl. 6. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!