Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem vagyok éhes vagy egy...

Nem vagyok éhes vagy egy hónapja, hogy tudok vmit enni?

Figyelt kérdés
Soha nem érzem magam éhesnek ,ha eszek és pl. kívánom a csokit eszek belőle egy kicsit akkor utána hányingerem lesz.

2016. jún. 16. 16:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Menj kórházba, majd ott bekötnek neked valamit infúzió formájában .
2016. jún. 16. 16:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Fozz olyan dolgokat amik a kedvenceid, hatha megjon az etvagyad:)
2016. jún. 16. 16:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Mozogsz eleget, nem vagy stresszes? Nem ártana kivizsgáltatni magad, menj el a háziorvoshoz.
2016. jún. 16. 16:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Mindennap futok 6 km-t ...Stresszelini meg nem nagyon szoktam...
2016. jún. 16. 16:40
 5/6 A kérdező kommentje:
*Sresszelni
2016. jún. 16. 16:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Sok minden lehet az oka. Tápanyaghiány, vitamin- és nyomelemhiány (B-vitamin, D-vitamin, cink nagyon kéne neked szerintem, de még jobb lenne egy teljes spektrumú multivitamin készítmény, lehetőleg nem szintetikus). Ételallergia, élelmiszerintolerancia okozhat emésztési problémákat (puffadás, hányinger, hasmenés vagy éppen szorulás), sőt vitamin és nyomelemhiányt is. Utána kéne járni (belgyógyászt, gasztroenterológust javasolnék kivizsgálás céljából, mielőbb).

A csoki pont nagyon rossz választás (akárcsak a többi édesség és péksüti). Persze ez is kalória, amire nagy szükséged van, de egyből tartalmaz tejet, szóját (szójalecitint), esetleg mogyoróféléket, ezek mind potenciális allergének. Nyilván ezt kívánod, mert finom, gyors szénhidrát, gyorsan megemeli a vércukorszintedet, de ha csak ilyen értéktelen kalóriákat eszel, a helyzeted nem lesz jobb, inkább rosszabb. A bélflórádat kicsit fel kellene javítani probiotikumokkal, gyömbérteával, egyéb emésztésjavító gyógyteákkal, savanyú káposzta levével és citromleves vízzel (friss citrom levére gondolok).

Próbálj enni könnyen emészthető ételeket, legjobb a párolt zöldség, húsleves leve, zöldséglevesek. Ha a tojástól nem fáj a hasad, egyél minél többet belőle olyan formában, ahogy szereted, hogy a napi fehérjeszükségletedet (és hozzá jó kis vitaminokat) biztosítsd. A cukros ételeket, műkajákat pedig inkább mellőzd addig, amíg jobban nem leszel (és utána is ésszel).

2016. jún. 17. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!