Egy 7 éves kisfiúnak vacsorára sült burgonyát, sült sonkát és tükörtojást hogy lehet adni?
Na a történet röviden annyi,hogy egy temetés miatt Én és a férjem elutazunk 3 napra otthonról.
A legkézenfekvőbb megoldás a drágalátos kedves férjem szerint a tesóm volt,aki 22 éves, független, és mondjuk úgy hogy néha "gyerek"
Nagyon aggódtam hogy ők ketten 3 napig mire fognak menni. Mindent részletesen leírtam, napirendet és a táplálkozást is neki.
Amikor vasárnap hazaértünk és "vissza vettük" a gyereket rögtön kikérdeztem hogy mi volt a 3 nap alatt..főként hogy mit evett!
Na ekkor estem hasra (a férjem azóta is röhög,mert őt annyira nem akasztotta ez ki)
Első este vacsorára a kisfiam sült burgonyát-sült sonkát és tükörtojást kapott. Csupa csupa olajban sült vacakot.
Másnap reggelire 2 db dupla sajtos toast-ot, 1 pohár tejet és 1 almát kapott.
Ebédre mirelt sajttal töltött pulykamellet, rizi-bizit és vegyes salátát joghurtos szósszal.
Vacsorára pizzát, egy narancsot és egy banánt.
Utolsó nap reggelire gyümölcs joghurt, briós és paprikás chips.
Utána hála a jó istennek jöttek anyámék és átvették a gyereket.
Abszolút kibuktam ezen az étrenden. És hiába vontam felelősségre tesómat, ő csak vigyorog és azt mondja hogy "láttad volna milyen jó étvággyal ette a gyerek"
Mi a véleményetek erről?
Ugyan már. A részletesen leírt étrend betartását talán csak egy képzett, megfizetett dadától várhatnád el, nem a gyerek 22 éves, jófej nagybácsijától. Aki ráadásul elvállalta a felügyeletét, vigyázott rá, etette. Nincs semmi baja a gyereknek, nemde? Akkot tedd össze a kezed és légy hálás. Meg azért is, mert egyébként megengedheted az időt és a pénzt egy ennél sokkal jobb étrend fenntartására.
Az étrenddel meg nincs semmi nagyobb probléma, főleg, hogy 3 napon át fogyasztotta. Kapott elég gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket, mindent, amit kell. Az olajban sült dolgok meg a gyorskaja nyilván nem szabad, hogy mindennapos dolog legyen, de komolyan elvártad a "néha gyerek" tesódtól, hogy a bio részlegen mászkáljon a Tescoban az általad leírt ételek hozzávalóit keresve, aztán nekiálljon főzőcskézni? :)
Inkább próbálj egy kis színt vinni a gyerek étrendébe, hisz gyerek. Nem kell szigorú diétán lennie. A természetes, egészséges hozzávalók nagyon jók, de ha olyan jó ízzel ette azt a pizzát, akkor lepd meg egy házi készítésű, egészséges változattal, amit esetleg segítht összerakni. Imádná :)
A tesód meg jófej volt, egy 22 éves srác általában nem fog gyümölcsöt meg joghurtot meg rizibizit készíteni, igyekezett. Az ilyen korú fiúk egy hasonló helyzetben az egy étkezés/egy zacsi csipsz módszert alkalmazták volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!