Egy 7 éves kisfiúnak vacsorára sült burgonyát, sült sonkát és tükörtojást hogy lehet adni?
Na a történet röviden annyi,hogy egy temetés miatt Én és a férjem elutazunk 3 napra otthonról.
A legkézenfekvőbb megoldás a drágalátos kedves férjem szerint a tesóm volt,aki 22 éves, független, és mondjuk úgy hogy néha "gyerek"
Nagyon aggódtam hogy ők ketten 3 napig mire fognak menni. Mindent részletesen leírtam, napirendet és a táplálkozást is neki.
Amikor vasárnap hazaértünk és "vissza vettük" a gyereket rögtön kikérdeztem hogy mi volt a 3 nap alatt..főként hogy mit evett!
Na ekkor estem hasra (a férjem azóta is röhög,mert őt annyira nem akasztotta ez ki)
Első este vacsorára a kisfiam sült burgonyát-sült sonkát és tükörtojást kapott. Csupa csupa olajban sült vacakot.
Másnap reggelire 2 db dupla sajtos toast-ot, 1 pohár tejet és 1 almát kapott.
Ebédre mirelt sajttal töltött pulykamellet, rizi-bizit és vegyes salátát joghurtos szósszal.
Vacsorára pizzát, egy narancsot és egy banánt.
Utolsó nap reggelire gyümölcs joghurt, briós és paprikás chips.
Utána hála a jó istennek jöttek anyámék és átvették a gyereket.
Abszolút kibuktam ezen az étrenden. És hiába vontam felelősségre tesómat, ő csak vigyorog és azt mondja hogy "láttad volna milyen jó étvággyal ette a gyerek"
Mi a véleményetek erről?
Pedig mindent leírtam neki, hogy mit és mikor és persze mennyit adjon.
Ebből volt amit betartott, de a nagyját a saját szája íze szerint csinálta. Én pedig igyekszem egészségesen etetni a gyerkőcöket,ezért is akadtam ki hogy a megszokott étrendjük nagy részben ment a kukába.
Este 9 kor már aludjon és ne sült krumplit egyen sonkával meg tojással.
A napirendje is felborult és ráadásul egy rejtélyes "csini"nénit is emleget aki adott neki 2 puszit lefekvéskor olyan este 11kor.
Tény, hogy szarokkal tömték és nem megfelelő időpontban - mert nem lenne gond a tükörtojással, de késő este nem épp megfelelő ez egy kisgyereknek pl. - de ennyire nem kell kiakadni, 3 napról van szó, nem 3 hétről!
A pozitívum az, hogy gyümölcsöt minden nap kapott, a tej, saláta, rizibizi, joghurt is pozitívumok.
A mirelit dolgok és mekis kaja elég negatív, valamint a chips is. A pizza jó is lehet, ha saját készítésű és nem mirelit.
Mi nagyon egészségtudatosan étkezünk, húst egyáltalán nem fogyasztunk és csak helyi bio termékeket vásárolunk - ennek ellenére úgy gondolom, hogy 3 nap "szar" kajába nem fog belehalni senki sem. És nálam kevés egészségtudatosabb embert találsz...
Katasztrófa történt, hívd fel a gyámügyet...
Viccet félretéve, én örülnék, hogy minden rendben ment, jól van a gyerek. Kérj bocsánatot tőle, mert hisztis voltál.
"Pedig mindent leírtam neki, hogy mit és mikor és persze mennyit adjon." - ezt mégis miért kell ennyire részletesen előírni egy 7 évesnek? Főleg a "mennyit" az érdekes. A gyerek kapott egy csomó egészséges ételt a tesódnál, mellé némi mekis kaját meg chipset, ettől semmi baja nem lesz, sőt, szerintem még örült is, hogy valakivel három napig kissé lazábbra vehette a kajálást. Nem azt mondom, hogy tömni kell chipssel, de nem kell idegrohamot kapni, ha a gyerek néhanapján ezeket is kipróbálja.
Ha pár év múlva beül a mekibe a barátaival, akkor is a falnak mész? Bár tipp, hogy nem is fogod megtudni, mert a hisztidből kiindulva a gyerek inkább elhallgatja majd előled az ilyesmit.
Ezekre a kajákra mind emlékezett a kisfiad? Nem semmi gyerek.
Én azt se tudom mit reggeliztem nemhogy 3 nappal ezelőtt mit ettem.
"A napirendje is felborult és ráadásul egy rejtélyes "csini"nénit is emleget aki adott neki 2 puszit lefekvéskor olyan este 11kor."
Reméljük, spontán éjszakai magömlése még nem volt.:D Képzeld el, az mekkora csapás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!