Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egy 7 éves kisfiúnak vacsorára...

Egy 7 éves kisfiúnak vacsorára sült burgonyát, sült sonkát és tükörtojást hogy lehet adni?

Figyelt kérdés

Na a történet röviden annyi,hogy egy temetés miatt Én és a férjem elutazunk 3 napra otthonról.

A legkézenfekvőbb megoldás a drágalátos kedves férjem szerint a tesóm volt,aki 22 éves, független, és mondjuk úgy hogy néha "gyerek"

Nagyon aggódtam hogy ők ketten 3 napig mire fognak menni. Mindent részletesen leírtam, napirendet és a táplálkozást is neki.

Amikor vasárnap hazaértünk és "vissza vettük" a gyereket rögtön kikérdeztem hogy mi volt a 3 nap alatt..főként hogy mit evett!

Na ekkor estem hasra (a férjem azóta is röhög,mert őt annyira nem akasztotta ez ki)

Első este vacsorára a kisfiam sült burgonyát-sült sonkát és tükörtojást kapott. Csupa csupa olajban sült vacakot.

Másnap reggelire 2 db dupla sajtos toast-ot, 1 pohár tejet és 1 almát kapott.

Ebédre mirelt sajttal töltött pulykamellet, rizi-bizit és vegyes salátát joghurtos szósszal.

Vacsorára pizzát, egy narancsot és egy banánt.

Utolsó nap reggelire gyümölcs joghurt, briós és paprikás chips.

Utána hála a jó istennek jöttek anyámék és átvették a gyereket.

Abszolút kibuktam ezen az étrenden. És hiába vontam felelősségre tesómat, ő csak vigyorog és azt mondja hogy "láttad volna milyen jó étvággyal ette a gyerek"

Mi a véleményetek erről?

2016. jún. 3. 21:53
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

Pedig mindent leírtam neki, hogy mit és mikor és persze mennyit adjon.

Ebből volt amit betartott, de a nagyját a saját szája íze szerint csinálta. Én pedig igyekszem egészségesen etetni a gyerkőcöket,ezért is akadtam ki hogy a megszokott étrendjük nagy részben ment a kukába.

Este 9 kor már aludjon és ne sült krumplit egyen sonkával meg tojással.

A napirendje is felborult és ráadásul egy rejtélyes "csini"nénit is emleget aki adott neki 2 puszit lefekvéskor olyan este 11kor.

2016. jún. 3. 22:29
 12/43 anonim ***** válasza:
30%

Tény, hogy szarokkal tömték és nem megfelelő időpontban - mert nem lenne gond a tükörtojással, de késő este nem épp megfelelő ez egy kisgyereknek pl. - de ennyire nem kell kiakadni, 3 napról van szó, nem 3 hétről!

A pozitívum az, hogy gyümölcsöt minden nap kapott, a tej, saláta, rizibizi, joghurt is pozitívumok.

A mirelit dolgok és mekis kaja elég negatív, valamint a chips is. A pizza jó is lehet, ha saját készítésű és nem mirelit.

Mi nagyon egészségtudatosan étkezünk, húst egyáltalán nem fogyasztunk és csak helyi bio termékeket vásárolunk - ennek ellenére úgy gondolom, hogy 3 nap "szar" kajába nem fog belehalni senki sem. És nálam kevés egészségtudatosabb embert találsz...

2016. jún. 3. 22:29
 13/43 anonim ***** válasza:
93%

Katasztrófa történt, hívd fel a gyámügyet...

Viccet félretéve, én örülnék, hogy minden rendben ment, jól van a gyerek. Kérj bocsánatot tőle, mert hisztis voltál.

2016. jún. 3. 22:33
 14/43 anonim ***** válasza:
88%
7 éves, nem kisgyerek. Ha annyira aggódsz az étrendje miatt, vásárolj be, ill. főzd meg előre két napra a megfelelőnek gondolt kajákat, mérd ki dekára, rakd be ételtároló dobozokba (üvegbe, természetesen), és címkézd fel: ebéd, 12.00, vacsi, 18.00, stb. Így felszerelkezve add le a gyereket - kicsit hülyének fogsz tűnni, de ez ne zavarjon...Csak halkan kérdezem: szerinted a suliban a menzán megfelelően táplálják a kicsikédet? Ha pár év múlva neadj'isten beül a mekibe a haverokkal, remélem, lesz otthon repülősód.
2016. jún. 3. 22:41
 15/43 anonim ***** válasza:
92%
Egy újabb önszórakoztató kamukérdés. Lehet, hogy téged szórakoztat, engem nem. (Te egyébként meg tudod mondani 3 napra visszamenőleg, hogy pontosan mit és mennyit ettél? Én ugyan nem!)
2016. jún. 3. 22:42
 16/43 anonim ***** válasza:
98%
Nekem az a véleményem, hogy hisztérika vagy. Örülj neki, hogy vigyázott a gyerekre, és adott neki rendesen enni. Semmi olyan kaját nem kapott, amitől valami baja lesz.
2016. jún. 3. 22:47
 17/43 anonim ***** válasza:
98%

"Pedig mindent leírtam neki, hogy mit és mikor és persze mennyit adjon." - ezt mégis miért kell ennyire részletesen előírni egy 7 évesnek? Főleg a "mennyit" az érdekes. A gyerek kapott egy csomó egészséges ételt a tesódnál, mellé némi mekis kaját meg chipset, ettől semmi baja nem lesz, sőt, szerintem még örült is, hogy valakivel három napig kissé lazábbra vehette a kajálást. Nem azt mondom, hogy tömni kell chipssel, de nem kell idegrohamot kapni, ha a gyerek néhanapján ezeket is kipróbálja.

Ha pár év múlva beül a mekibe a barátaival, akkor is a falnak mész? Bár tipp, hogy nem is fogod megtudni, mert a hisztidből kiindulva a gyerek inkább elhallgatja majd előled az ilyesmit.

2016. jún. 3. 22:54
 18/43 anonim ***** válasza:
98%

Ezekre a kajákra mind emlékezett a kisfiad? Nem semmi gyerek.

Én azt se tudom mit reggeliztem nemhogy 3 nappal ezelőtt mit ettem.

19/43 acelsziv ***** válasza:
98%
Mi a véleményünk? Nekem az, hogy te rosszabb vagy a hisztiddel, mint a hétéves gyereked. De mivel jó eséllyel kamu a kérdés - mert ne adjon az ég senkinek ilyen idióta anyát - így a véleményem is lényegtelen.
 20/43 anonim ***** válasza:
100%

"A napirendje is felborult és ráadásul egy rejtélyes "csini"nénit is emleget aki adott neki 2 puszit lefekvéskor olyan este 11kor."

Reméljük, spontán éjszakai magömlése még nem volt.:D Képzeld el, az mekkora csapás lenne.

2016. jún. 3. 22:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!