Mi értelme van másnapra megsütni a tükörtojást?
Én egyszer akkor csináltam ezt, amikor a libamáj zsiradéka megmaradt. Tényleg az utolsó cseppet is fel akartam használni.
A libamáj egy nagy serpenyőben sült.
Aztán nem sokkal később gondoltam készítek tükörtojást.
12 vagy több is belefért.
Nyilván ketten a párommal nem tudtuk hirtelenjében az összeset megenni.
Viszont nem biztos, hogy egy vendégnek másnap ezt kínáltam volna.
Én mindig frissen sütök-főzök, ha vendégeket várok.
De tényleg.
Ha tudom, hogy kb. délre érkeznek, akkor úgy időzítek mindent, hogy nem sokkal előtte legyen kész a kaja. Vagy ha olyanról van szó, akkor beszélgetés, nasi meg hasonlók, és akkor fejezem be amikor már biztos az asztalnál vagyunk, hogy tényleg friss legyen.
A tükörtojás nem jó kimeredve, már egy órával később se az igazi, én tuti nem csinálnám így...
A rántotta más, az megsüthető másnapra, a párom milliószor csinálta már, 5 előtt kel, hogy beérjen munkába, nem ér rá ilyenekkel vacakolni. Teljesen jó neki így. De a tükörtojás más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!