Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem hízok? Nagyon...

Miért nem hízok? Nagyon vékony vagyok, segítség!

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok, 169 cm, és csak 43 kg. Úgy nézek ki mint egy pálcikaember, sokszor nem merem levenni a pulóverem és nem merek rövid farmerba járni, mivel látnák, hogy milyen vézna vagyok, és amúgy is szoktak emiatt piszkálni ami végképp nagyon rosszul esik.

Gerincferdülésem van, ezért nem nagyon kondizhatok.

Szerintem normálisan szoktam enni normális adagot, napi 3-4-szer, de kedvtől függ, van, hogy kevesebb.

Lehetséges, hogy a hirtelen növés miatt. Másfél éve alig voltam 155 centi, most pedig már lassan én leszek a legmagasabb a családba, de sajnos véznán.

Szeretnék kondizni, de nem tehetem.

Lehetséges, hogy valami betegség? Kérlek segítsetek, és ne nevessetek ki!

2016. máj. 30. 17:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mert megnyúltál hirtelen. Majd hozzáemberesedsz.:)

Az erőnléteddel nincs baj?

2016. máj. 30. 17:13
 2/12 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom mit értesz ez alatt, de nem igazán vagyok izmos se. Ezzel már rég kezdhettem volna valamit, ha nem lenne gerincferdülésem. Azt mondták az orvosok, hogy nem emelhetek nehéz súlyokat. 1 hét múlva megyünk vissza ortopédiára, majd ott meg szeretném kérdezni, hogy kondizhatok-e.

Szóval szerintem nem igazán van az se a helyén. Tényleg szeretnék változtatni mind ezen, de nem tehetem. Ez a legszomorúbb.

2016. máj. 30. 17:23
 3/12 anonim ***** válasza:

Jaj!:)

Hogy nem vagy-e beteges, álmatag, fáradékony, gyengélkedő avval összefüggésben, hogy sovány vagy.

2016. máj. 30. 17:29
 4/12 A kérdező kommentje:
1-2 hónapig alvási problémám volt, de szerencsére mostanra már elmúlt. Annyi volt az egész, hogy nem tudtam aludni 2 hónapig rendesen, szinte reggel tudtam elaludni, stresszeltem magam az iskola miatt (mondjuk még mindig). Más nincs/nem volt.
2016. máj. 30. 17:39
 5/12 anonim ***** válasza:

Akkor jó, akkor szerintem csak annyi van, hogy hirtelen megnyúltál.

De nem beszélted ezt meg a családtagjaiddal és a gyerekorvosoddal?

Vagy miért nem vagy elégedett avval, amit ők mondtak?

2016. máj. 30. 18:22
 6/12 anonim ***** válasza:

Mennyire ferde a gerinced? Fűzőt hordasz? Attól még, hogy nem emelhetsz súlyokat, nem hiszem, hogy nem sportolhatnál valamit, amitől erősebb lennél. Pl. az úszás kifejezetten jó. Ha háton vagy hason fekve erősítesz, rúdon felhúzod magad vagy fekvőtámaszozol, lábra edzel, szerintem tutira nem árt a gerincednek. A hátizom erősítése úgy tudom jót tesz a gerincnek. Kérdezz rá ezekre a dokinál. Egy csomó gerinckímélő erősítő gyakorlat van.

A másik kérdés az étrended. Ha pl. napi 3-4-szer szendvicseket, péksütiket, egyéb bolti vackokat eszel, ne várd, hogy egészségesen fog működni a szervezeted. Ha egészséges ételekből (húsok, tojás, zöldségek, gyümölcsök, esetleg hal és máj) áll az étrended zöme, akkor lehet, hogy nem eszel eleget.

A tejtermékeket azért nem írtam az egészségesek közé, mert egyrészt sok ember nem tudja őket rendesen megemészteni, másrészt a bolti tejtermékeket nem lehet egészségesnek nevezni.

A gabonák, cukor, szója és a finomított növényi olajok pedig nagyon sok bajt tudnak okozni, a legjobb, ha ezeket elhagyod vagy legalábbis jelentősen csökkented az elfogyasztott mennyiséget. Ezektől sokan meghíznak, de pl. a cöliákiások jellemzően nagyon soványak. Ismerek olyan embereket is, akik tejérzé

2016. máj. 30. 23:04
 7/12 anonim ***** válasza:
Bocsi, szóval tejérzékenység miatt voltak nagyon soványak.
2016. máj. 30. 23:05
 8/12 anonim ***** válasza:

az orvosok csak hülyeségeket fognak mondani.

Kondizz, itt le van írva:

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__7832..

2016. jún. 1. 09:40
 9/12 A kérdező kommentje:

Változó mit szoktam enni egy nap, de szendvicset mindig, ami az aktuális ebéd & vacsora, meg nasizok.

20 fokos gerincferdülésem volt, kedden megyünk röntgen eredményre. Remélhetőleg javult egy évnyi heti 2 gyógytorna után.

Nem kondizhatok ha jól tudom, azt mondták hogy nem emelhetek nehezet. De rákérdezünk kedden majd az ortopédián hátha már igen.

2016. jún. 2. 22:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Az úszásra és a fekvő gyakorlatokra mindenképpen kérdezz rá. És kezdj el tápláló ételeket enni, olyanokat, amiket írtam.
2016. jún. 2. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!