Hízókúra!? Többi (vagyis lényeg) lent!
Szeretnék hízni egy kicsit (egészséges körülmények között) hízni !
Milyen hízókúrás étrendet tudnátok mondani ?
Illetve mik azok a tápanyagok( gondolok itt ilyenre, hogy szénhidrát, zsír, fehérje), amikre s szervezetnek szüksége van ? És melyik mire szolgál ?
De igazából a lényeg egy egészséges hízókúrás étrend lenne, vagy olyan ételek, amik táplálóak, és jó étrendet lehet belőlük összeállítani.
Remélem tudtok segíteni!
Köszi! :D
Eddig miket ettél? Ha az eddigi étrended rendben volt, akkor kezdetnek próbálj egy kicsit többet enni, vagy többször. Pl. egészséges nasik: gyümölcsök, zabkeksz, kölesgolyó stb. Egyél viszonylag sok húst, kicsit több zsírt mint eddig, és arányosan több szénhidrátot.
Meg pl. ha eddig nem vajaztad a kenyeret, akkor vajazd, tejtermékekből is vehetsz "egy fokozattal" magasabb zsírtartalmút, ez mind egészséges, és tudsz tőle kicsit hízni.
Igen, valószínűleg az kellene, hogy többször egyek.
Köszönöm a választ! :)
Egyetértek az előttem szólóval.
Hasonló cipőben jártam, mint te kedves kérdező.
15 éven keresztül meg voltam győződve arról, hogy képtelen vagyok hízni s ha ez nem lenne elég, minden stressz és trauma rögtön a gyomromra megy, amikből kijutott az utóbbi pár évben bőven. Négy éve 31 kilóra fogytam le, ami 150 centis magasságomhoz is nagyon kevés. Persze jött a "nagyon sovány vagy", "miért nem eszel?", "egyél többet" stb. és én megpróbáltam mindent. Nagy nehezen 3 év alatt feltornáztam 39 kilóra a súlyom és ott megtorpant a dolog.
Februárban meguntam, hogy nem jutok egyről a kettőre és beregisztráltam a kaloriaguru.hu-ra. Kitöltöttem amit kikellett egy tömegnövelő étrendre szabott kalória értékhez és azt igyekeztem tartani.
Nehéz volt, nem mondom, hogy nem, de 6 hét alatt sikerült felszednem (írd és mond!) 7,5 kilót! Most már végre egészséges a testsúlyom plusz rengeteg pozitívumot vettem észre magamon. Például javult az emésztésem, több energiám van (nincs végre délutáni alváskényszer) a kedvenc nadrágjaim pedig szíj nélkül is megmaradnak rajtam.
Szóval tippnek az nagyon jó amit az első írt, mert nagyjából én is azt csináltam. Több hús, (illetve nálam még bejátszott több tészta (durum), krumpli legtöbbször püré formájában) vaj a szendvicsekre, tej, joghurt, túró, zöldség, gyümölcs stb. és persze a szokottnál (évi 1-2 alkalom) kicsit több nasi (heti 2-3 alkalom).
Szívesen, és tessék még pár tipp:
A sovány húsokat (pl. csirkemell filé) felejtsd el. Jöhetnek a dobverők (csirkecomb) és a komplett futóművek (egész csirkecomb) rántva vagy pataki tálban sütve, amire éppen ízlésed van.
Jöhet még a sertéscomb szeletelve, natúran sütve vagy még jobb rántva. A sertés lapocka is bárhogyan felhasználható. Bár sok helyen azt írják nehezen szeletelhető én eleve úgy kérem hentestől, hogy szeletként sütöm és úgy vágja nekem akkor a húst. Ezt is lehet rántva vagy natúran, ahogy tetszik köretnek meg mehet mellé rizibizi vagy bármilyen főzelék. Szívesen főzök még belőle pörköltet és tejfölös-gombás ragut, köretnek meg mehet mellé valamilyen tartalmasabb tészta (szarvacska vagy akár penne) vagy rizs vagy krumpli, ki hogy szereti.
Desszertnek például (vagy ha olyanod van akár valamelyik főétkezésnek) jöhet mellé például túrós palacsinta. Ízléstől függ, hogy sós vagy édes.
Szóval akaraterő (nem kevés) és persze részben fantázia kérdése. A lényeg, hogy a túlságosan lightos dolgok ilyenkor nem a barátaink. Viszont persze átesni a ló túloldalára sem szabad.
Hát persze, igen..
Köszi a tanácsokat ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!