Egészséges életmódra való áttérés?
Mindwn hozzászólást szívesen fogadok, miből mennyit lehet enni stb. Fogalmam sinca hogy megy ez, nálink mindennapi a chips csoki stb. Ezekről már sikeresen leszoktam, vagyis a csokiról nem csak sikerült áttérnem az étcsokira ami jobb, és abból is havi egyszer veszek azt majszolom hetelig 😊
14/l
Úgy látom nem akar senki válaszolni, ezért leírok pár dolgot. Mielőtt valaki kötözködni akarna, az alábbiakban olyan dolgokat írtam le, amik egy fejlődő szervezetnek hasznosak, nem fogyókúrát, hanem inkább egészségmegőrzést szolgál, főleg a csoki-chips-üdítő vonalhoz képest.
Kezdésnek szokj le minden bolti feldolgozott kajáról, főleg azokról, amikben tartósítószer, E-számok, ízfokozó (Na-glutamát), (nitrites) pácsó, aromák, számodra ismeretlen kémiai anyagok vannak. A chips is ide tartozik.
Aztán szokj le az összes üdítőről, igyál helyette sima mentes ásványvizet vagy forralt csapvizet, esetleg gyógyteákat kevés mézzel.
Kerüld a margarint és minden vajpótlót. Jobb a vaj.
Amit nem tudsz teljesen elhagyni, abból ritkán (mondjuk hetente egyszer) egyél, minél kevesebbet.
Egyél minél több természetes élelmiszert: gyümölcsöt, zöldséget, húsféléket, belsőségeket (máj, zúza), tojást. Kenyérfélékből válaszd azt, amiben a legkevesebb összetevő van (lehetőleg csak liszt, élesztő/kovász, só, zsiradék) és nincs benne szója. A szóját minden szinten kerüld.
Kenyér, tészta, krumpli, rizs, egyéb gabonafélék fogyasztásakor fontos, hogy egyél hozzájuk valamilyen természetes zsiradékot (vaj, zsír, zsíros/bőrös húsok és ezek szaftja).
Kerüld az étolajban sült ételeket, inkább egyél főtt, párolt ételeket. A zsiradék természetes zsír legyen, hideg/langyos ételekbe, salátákba mehet hidegen sajtolt olaj (pl. oliva).
Tejtermékek közül a natúr joghurt, kefír, túró, vaj a legegészségesebb, sajtok közül azok, amik nincsenek tele adalékanyagokkal, tartósítószerrel. A csökkentett zsírtartalom nem egészséges semmiből sem.
Édesítéshez leginkább mézet használj, fehér cukrot lehetőleg egyáltalán ne.
Rendszeresen fogyassz olajos magokat, ha lehet, natúr formában (dió, mogyoró, mandula, kesudió, napraforgómag, tökmag stb.)
Változatosan étkezz, lehetőleg minden nap másfajta gyümölcsöt, zöldséget, fehérjeforrást fogyassz. Tojást ehetsz minden nap.
Gyümölcsöt csakis éhgyomorra, étkezés előtt legalább félórával egyél. Minden főétkezéshez egyél meg legalább egy bögrényi zöldséget.
Evés közben ne igyál többet 1 dl víznél, lehetőleg azt se hidegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!