Lektin hőre érzékeny?
Én azt olvadtam Szenditől, hogy csak túlnyomásos kuktában bomlanak le teljesen.
Amúgy nagyon nehéz kideríteni, mi is az igazság. Sok külföldi oldalon írják, h áztatással, csíráztatással le lehet csökkenteni a lektintartalmat. De hogy mennyire, azt nem tudom.
Az biztos, h vmennyire lebomlanak.
Hát, én régebben kipróbáltam rengeteg dolgot, pl a hüvelyesek beáztatása hosszú ideig, első főzővíz leöntése és természetesen kuktában főzés, de nekem sajnos mindenhogy gondot okozott, így kénytelen voltam teljesen kiiktatni.
Aztán egyszer ettem babot - mert amúgy az egyik kedvenc kajám volt - és majdnem beledögöltem - már elnézést - de tényleg nagyon rosszul voltam.
Azóta nem kísérletezem.
Borzasztóan rosszul voltam.
De azt is olvastam, hogy ha hosszú ideig kiiktat vki vmit a táplálkozásból, akkor az azt lebontó enzimek termelését abbahagyja a szervezet.
Tehát így duplán szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!