Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lektin hőre érzékeny?

Lektin hőre érzékeny?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam hogy hőre lebomlanak, egyedül Szendi Gábor oldalán olvastam hogy hőre nem bomlik le mi az igazság ?

2016. márc. 23. 23:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Én azt olvadtam Szenditől, hogy csak túlnyomásos kuktában bomlanak le teljesen.


Amúgy nagyon nehéz kideríteni, mi is az igazság. Sok külföldi oldalon írják, h áztatással, csíráztatással le lehet csökkenteni a lektintartalmat. De hogy mennyire, azt nem tudom.


Az biztos, h vmennyire lebomlanak.

2016. júl. 3. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát, én régebben kipróbáltam rengeteg dolgot, pl a hüvelyesek beáztatása hosszú ideig, első főzővíz leöntése és természetesen kuktában főzés, de nekem sajnos mindenhogy gondot okozott, így kénytelen voltam teljesen kiiktatni.

Aztán egyszer ettem babot - mert amúgy az egyik kedvenc kajám volt - és majdnem beledögöltem - már elnézést - de tényleg nagyon rosszul voltam.

Azóta nem kísérletezem.

Borzasztóan rosszul voltam.


De azt is olvastam, hogy ha hosszú ideig kiiktat vki vmit a táplálkozásból, akkor az azt lebontó enzimek termelését abbahagyja a szervezet.


Tehát így duplán szívás.

okt. 7. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!