Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Folyton édesség hiányom van...

Folyton édesség hiányom van mit tegyek?

Figyelt kérdés

Folyton csokit ennék.

Nap mint nap kívánom.

Persze veszek is de szerintem kezdek túlzásba esni.

Az anyagiam nem engedi meg hogy mindennap vegyek egy tábla milkát,de azért nem is nélkülözök.

Az a legfőbb probléma, hogy amikor rámtör ez a édességet ennék anyukám szerint beképzelem magamnak hogy rosszul vagyok.

Olyan rossz akkor a közérzetem, gyengének érzem magam.

És ilyenkor szomorú vagyok..

Legszívesebben sírnék olyankor.

Szerintetek van velem valami gondd?

16/L

2016. márc. 23. 20:13
 1/10 anonim ***** válasza:
A vércukorszinted rendben van? Ha igen, még magnéziumhiány is állhat a háttérben...
2016. márc. 23. 20:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Várcukor szinten segítenek a gyümölcsök,illetve ha van gépetek hozzá,akkor turmix,nagyon jól tud esni az is,legalább annyira mint a csoki. Ha esetleg az ösztrogén szint változás van a háttérben (amitől egyes nők menzesz előtt h*lye pic*sák bocsánat),arra megoldás pl. a lenmag, egy csomag kb.egy csoki ára,naponta egy evőkanálnyi helyre tesz.
2016. márc. 23. 20:27
 3/10 A kérdező kommentje:

Épp arra gondoltam hogy kivizsgáltatom magam..

De nem tudom hogy mondjam anyának.

2016. márc. 23. 20:45
 4/10 anonim ***** válasza:
Elvonási tünete a cukornak és kakaünak meg egyéb összetevőknek .
2016. márc. 23. 20:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Beszéld meg őszintén édesanyáddal,egy orvosi vizsgálat nem árthat,nem hiszem,hogy ellenezné,bár te ismered. Amúgy sport,jóga,tánc,egyéb hobbi,illetve a csoki lecserélése valami másra szintén jót tehet,szőlő...akármi.
2016. márc. 23. 20:51
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen :) Most énis inkább a gyümölcsökre akarok hajtani :)

Egyébként nem olyan anyám.

Majd holnap megbeszélem vele :)

2016. márc. 23. 20:55
 7/10 anonim ***** válasza:
A Milka árából vehetsz 1 kiló porcukrot, azzal jobban kijössz.
2016. márc. 23. 22:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, neked mi jön be, nekem a gyümölcs semmit nem ért, az gyümölcs, nem édesség és főleg nem csoki (azért a kakaós pürésített banán más, mivel nekem a kakaó kellett).

Voltak csokis korszakaim, nem kispályásak. Nekem kizárólag egy-két <30g szénhidráttartalmú nap akadályozta meg őket (azonnal elmúlt minden vágy, szuper volt), de van, aki ilyenkor még jobban vágyik édességre vagy egyszerűen csak nem bírja.

De ha legalább a gyors ch-t lecsökkented, az is segíthet... Én édesség után édességre vágyom, jobb, ha eleve nem kezdem el, maximum fegyelmezetten, megfelelő édességekkel, amik elég szolidak szénhidrát terén.

Na megyek megcsinálni az eperkrémes piskótatortámat ebédre :) Az pl. jó étel. Nincs itthon cukor vagy édesítő, de engem az ilyesmi sosem állított meg a napi édességezésben.

2016. márc. 24. 13:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem veled van a gond. A szénhidrátkedvelő bacik és gombák a hasadban éhesek, enni kérnek, és tudják, hogyan lehet ezt elérni. Gondolom, ha csokit eszel, utána boldognak érzed magad, egészen addig, amíg le nem esik a vércukorszinted. Akkor megint egy löket cukor, és így megy tovább.

Ha kiéhezteted őket, kevesebben lesznek, és nem fog annyira hiányozni az édesség. De utána vigyázni kell, nehogy megint elszaporodjanak.

2016. márc. 24. 14:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Ilyen is tuti van, amit az előző írt. Én viszont kakaórajongó vagyok. A cukor direkt rossz nekem, azt nagy ívben kerülöm, de a kakaó roppantul ízlik. Persze az, hogy szeretem és mindennap eszem, sokkal szolidabb, mint a régi "csinálok 70 deka csokiszószt s a párommal addig esszük, amíg van" (enyhe túlzás, jópár napig kitartott, de épp fogyni akartam, s ő is vigyáz a vonalaira).

Viszont még az általános édességvágyat is befolyásolja a megfelelő étrend. Ahogy az étvágyat, éhséget is meg tudja változtatni.

2016. márc. 24. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!