Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi történik a hasammal? Most...

Mi történik a hasammal? Most nő, vagy nem?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni, mi történik velem. Fiatal huszonéves vagyok. Egész életemben olyan vékony voltam, hogy majd' elfújt a szél. Kifejezetten alulfejlett voltam (10 évesen voltam kb. 20 kiló).

Most 175 cm és 68 kg körül vagyok. Úgy tudom, ez normális. De az a fura, ami a hasammal történik. Olyan, mintha nőne, amit azért nem értek, mert közben nem érzem, hogy híznék. Igaz, hogy eddig 65 kg körül voltam, de ezt a három kilót nem érzem soknak. Úgy kell elképzelni a hasamat, hogyha nagyon erősen behúzom, akkor a bordáim alá kerül, viszont, ha nagyon erősen kitolom (pl. nagy levegőt veszek), akkor úgy néz ki, mintha terhes lennék, tehát kifejezetten alul tolódik ki. Kicsit úgy nézek ki, mint az afrikai gyerekek, akiknek fel van puffadva a hasuk. Nem értem. Ez most sörhas-kezdemény lenne? A helytelen táplálkozás miatt van? (keveset és rendszertelenül eszem, néha annyira, hogy kb. egész nap nem eszem, és a végén már iszonyúan fáj a hasam. Ennek lelki okai vannak. Az is lehet, hogy gyomorfekélyem van...)

2016. márc. 19. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet a 3 kg a hasadra ment, sokan híznak hasra, próbáld ki a hullahopp karikát és táplálkozz normálisan.
2016. márc. 19. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:

sportolás hiánya, stressz, egészségtelen táplálkozás olyan hormonális változásokat okoz, ami a hasra hízást segíti.

btw a 175 cm-hez a 68 kg azért annyira nem sovány.

2016. márc. 19. 17:16
 3/7 A kérdező kommentje:

"sportolás hiánya, stressz, egészségtelen táplálkozás olyan hormonális változásokat okoz, ami a hasra hízást segíti. "

Vissza lehet fordítani? Hogyan?

2016. márc. 19. 17:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy erősen behúzva meg erősen kitolva milyen, szerintem nem számít. Ha álló helyzetben, normál tartásban zavaróan kidomborodik, esetleg feszül, az nem jó. Ez lehet egyrészt a hasizom gyengesége miatt, másrészt lehet viszcerális (has belsejében lerakódott) zsír, harmadrészt lehet kóros bélflóra kialakulásának jele, ekkor a belekben a hasznos bélbaktériumok kárára betegségeket okozó baktériumok, gombák (pl. candida) szaporodtak el. A sörhasat a fenti három együtt okozza.

Egyél rendszeresen, egészségesebb kajákat, szedj probiotikumot, és erősítsd a hasizmodat. Az egész nap nemevést hagyd abba.

2016. márc. 20. 01:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Candidám biztos volt (van), erről tudok, gyerekkoromban gondot okozott. Józan paraszti ésszel egyébként nekem is a hasizom nem megfelelő erőssége tűnik oknak. Ha arra gyúrok rendszeresen, akkor "feljebb kerül" a hasam?
2016. márc. 20. 13:09
 6/7 anonim ***** válasza:

"sportolás hiánya, stressz, egészségtelen táplálkozás olyan hormonális változásokat okoz, ami a hasra hízást segíti. "

Vissza lehet fordítani? Hogyan?"

Hát igen, természetesen vissza lehet fordítani. Sajnos nem könnyű, energiát és odafigyelést igényel.

Kezdj el sportolni (pl futás, heti 3x, az még talán a legolcsóbb, és futni mindenhol lehet) és figyelj oda a táplálkozásodra. az a legrosszabb, ha egész nap nem eszel és otthon este zabálod ki a hűtőt. Egyébként, ha sportolsz, az a stresszt is csökkenti, meg a depressziót. Egy sportoló ember soha nem depis.)

Vigyél kaját a munkahelyre, de ne valami péksüteményt, amit a metróban veszel, hanem te csináljál otthon este egészséges ételt magadnak. Ha este nagyon fáradt vagy, akkor csináld hétvégén és fagyaszd le.

Ha nem tudsz főzni, tanulj meg, így rengeteg pénzt takarítasz meg (ha saját magad által főzött kaját eszel, harmadannyiból kijössz, mintha rendelnéd.)

Nagyjából ennyi.

2016. márc. 20. 15:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Kiderült, hogy a hasam kitolódását a puffadás okozza. Megultrahangoztak, meg minden. Azt viszont már elfelejtettem megkérdezni, hogy hogy lehet megszüntetni. Apámnak nagy sörhasa van, úgy félek, hogy nekem is olyan lesz... :S
2016. márc. 31. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!