Mi történik ha 4 napig nem eszek?
1: nem lezs éhes, az éhségérzet 36-48 óra alatt elmúlik, rááll a zsír-, sé fehrjebontásra,a vércukorszint stabilizálódik.
4: a gyomorsav nem marja ki a gyomrot, ahhoz helikobakter-fertőzés és hajlamosóító körülmények kellenek (fekély)
Négy nap nemevésbe nem lehet belehalni, átlagos alkatú ember 20-25 napot simán kibír, csak roppantul legyengül.
Az anorexia nervosa más dolog, a kérdező anorexiás. Az elmebaj, nem emésztési.
Nekem a világon semmi nem történt, illetve egyre többet gondoltam ételre (hedonista vagyok és szeretem a hasam, alapjáraton sem gyenge ez nálam, de akkor... huhh) s egyre szürreálisabb volt a napi 2 óra sétám :D Legolcsóbb mód egyfajta részegséghez... Bár az inkább az 5. napon volt. Az éhség valóban vissza szokott esni, amikor a test rááll a ketózisra.
Egészséges szervezetnek a világon semmi baja nem lesz ennyitől. Sok ember jópár hét alatt sem szed össze komoly hiánybetegségeket, max. kell egy vitaminkúra utána. Viszont Te, aki hozzáférsz vitaminokhoz, szedhetsz valamit, ami segít az ilyen irányú gondon. Nem értek hozzá, de szerintem egyes vízben oldódó vitaminok rövid távú hiánya is rosszat tehet a közérzetnek, frissességnek...
Étvágy nélkül egyébként simán lehet enni. Én szoktam, enni kell, izmot sem akarok bontani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!