Mákolaj fogyasztása miként történik? Naponta milyen adagot kell belőle fogyasztani, mikor és mennyi ideig lehet? Szünetet kell tartani?
Figyelt kérdés
mákolaj, fogyasztás, naponta, adag, mikor, mennyi, szünet2016. febr. 20. 15:34
1/22 Szintis Zoli válasza:
Akármikor lehet, akármennyi ideig. Ez is csak egy zsírforrás. Nincs benne semmi, amit túl tudsz vele adagolni.
80%-a telítetlen zsír, de sajnos mind omega 6. B1, b9 és e vitamin tartalma jelentősebb, de ezekben sem kiemelkedő.
A füstpontját nem tudom, de nem lehet túl hőstabil. Ne hevítsd, mert tönkremegy a benne lévő jóság és talán még mérgez is. Natúr öntsd a kajára.
Csak hidegen sajtoltat vegyél. Hőkezelve minden olaj kb annyit ér, mint a finomítot napraforgóolaj.
2/22 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!:)
2016. febr. 21. 10:47
3/22 A kérdező kommentje:
S a napi bevitel? Gondolom azért az nem mindegy...:)
2016. febr. 21. 10:49
4/22 Szintis Zoli válasza:
De. Mindegy. Mint mondtam, "ez is csak egy zsírforrás. Nincs benne semmi, amit túl tudsz vele adagolni."
Azt meg gondolom vágod, hogy miért gáz az omega 6.
5/22 A kérdező kommentje:
Sajnos nem nagyon értek hozzá, segíts ki!:)
2016. febr. 22. 17:59
6/22 anonim válasza:
A mákolajat a magas kálcium tartalma miatt ajánlják csontritkulás megelőzésére vagy meglevő csontritkulás esetén annak megszüntetésére. Magas kálciumtartalma miatt a tiszta - nem mással kevert -, hidegensajtolt mákolajból napi egy teáskanállal javasolnak. Olvass utána és ne egyél belőle ennel sokkal többet!
7/22 A kérdező kommentje:
Rendben és köszönöm a hasznos tanácsot...:)
2016. ápr. 1. 22:53
8/22 anonim válasza:
Arról, hogy a mákolajat a nagy calcium tartalma miatt csontritkulásra ajánlják én írtam. Azóta megtudtam, hogy tévednek! 100 g mákban 1440 mg calcium van, ami igen sok. Azonban 100 g mákolajban csak 6,2 mg calcium van, ami gyakorlatilag semmi. Csontritkulásra napi egy evőkanál mákot kell enni. A mákolaj sajnos szinte semmit nem használ a csontritkulásra,omega 3
9/22 anonim válasza:
A mákolaj sajnos csak omega 6 zsírsavat tartalmaz, omega 3 zsírsavat nem. Ezért túlzott fogyasztása gyulladást okoz. A jó oldala az, hogy sok benne az E vitamin.
10/22 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm szépen a hozzászólásokat...:)
2016. ápr. 23. 12:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!