Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mákolaj fogyasztása miként...

Mákolaj fogyasztása miként történik? Naponta milyen adagot kell belőle fogyasztani, mikor és mennyi ideig lehet? Szünetet kell tartani?

Figyelt kérdés
mákolaj, fogyasztás, naponta, adag, mikor, mennyi, szünet
2016. febr. 20. 15:34
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
Az utolsó három választ én írtam. Milyen okból gondoltál arra, hogy mákolajat kellene fogyasztanod rendszeresen? Ha csontritkulás miatt, akkor szivesen megírom itt, hogy miben van természetes calcium, amivel megszüntetik a csontritkulást.
2016. ápr. 30. 14:06
 12/22 A kérdező kommentje:
Anyukámnak van csontritkulása s hallott a mákolaj jótékony hatásáról, ezért is kezdte el fogyasztani.
2016. máj. 7. 09:10
 13/22 anonim válasza:

100g mákban 1440 mg calcium van, 100g mákolajban csak 6,2 mg calcium van. Csontritkulásra napi egy evőkanál mákot kell enni. A mákolajban nagyon kevés a calcium.

Csontritkulásra a tapasztalatok szerint a leghatásosabb a Tovita nevű természetes összetevőkből álló tabletta, ami őrölt tojáshéjból készül. A tojáshéjban rengeteg calcium van. D3 vitamint mindig kell enni vele, mert az szükséges a calcium beépüléséhez. A C vitamin pedig nagyban elősegíti a D3 vitamin működését. Csak a D3 vitamin a jó, ha D vitamint írnak a dobozon, ne vedd meg.

2016. jún. 3. 23:52
 14/22 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!:)
2016. jún. 5. 12:28
 15/22 anonim válasza:
Csontritkulásra a tojáshéjból készülő Tovita tabletta szedése sokkal egészségesebb, mint a mák fogyasztása. Abból az okból, hogy a mák kizárólag omega6 zsírsavat tartalmaz, omega3 zsírsavat nem tartalmaz, ezért hosszútávú fogyasztása gyulladást okoz a szervezetben. A kálcium beépüléséhez elengedhetetlen a D3 vitamin szedése. Tovitát és D3 vitamint a herbáriák és a bioboltok árulnak.
2016. jún. 7. 16:49
 16/22 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen!:)
2016. jún. 8. 18:22
 17/22 anonim ***** válasza:

Nem csak a D3 vitamin, hanem a K2 vitamin is kell a megfelelő beépüléshez, ezek hiányában a kalcium az érfalakon rakódik le. Kalciumot szerves formában érdemes fogyasztani.

Úgy emlékszem, hogy a zöld leveles zöldségekben, szardíniában, olajos magvakban is sok kalcium van. A szezámmag elég jó kalciumforrás, persze a mák is.

2016. jún. 11. 22:35
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet!:)
2016. jún. 12. 14:02
 19/22 anonim ***** válasza:
Ahogy végigolvastam a válaszokat és a kérdező kommentjeit, végre nagy nehezen rájöttem, miért tette fel a kérdést. Ha jóanyád a csontritkulás okán szeretne változtatni az étkezésén, akkor ne ilyen csodaszerekhez forduljon. Csontritkulást néha az erre szakosodott szakorvos igen jó eredménnyel képes kezelni kalcitonin hormonnal, de nem mindenkinél válik be, nálunk se anyámnál, se anyósomnál nem jött be. Sokkal jobban hiszek néhai Márkus professzor javaslatában, hogy az olcsón kapható szénsavas mész vagy a porrá tört tojáshéj (Tovita) a legjobb, vagyis az ételkészítésnél vagy ezeket kell belekeverni az ételbe vagy az ételeket eleve úgy kell készíteni, hogy a lehető legkevesebb hulladékot dobjuk a szemétbe. Tehát a zöldségek héját, levelét, a húsfélék csontját is fel kell használni, azaz a teljes élelmiszer kerüljön a gyomorba és ne a mindentől megtisztított, biológiailag csökkent "lényeg". Lehet olyan csirkepörköltet készíteni, amiben a csont ehető és könnyen szétrágható formába kerül.
2016. jún. 17. 20:39
 20/22 anonim ***** válasza:

Én a csontokat csak szardíniában illetve hagyományosan készült halászlében tudom megenni... Viszont nagyon jó még a hosszú ideig főtt csontleves, főleg, ha a főzés elején egy kanál ecetet is teszünk a vízbe, ez segíti a kalcium kioldódását a csontokból.

Sok helyen olvastam már, hogy a szervetlen kalcium, ami sok kalciumos étrendkiegészítőben van, nem szívódik fel és/vagy nem épül be a csontokba, hanem a vérben marad és érszűkületet stb. okoz. Illetve a kalcium megfelelő felszívódásához kell még néhány vitamin és ásványi anyag bevitele is (D3 és K2 ajánlott).

2016. jún. 17. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!