Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Edzés előtt, vagy után igyam...

Edzés előtt, vagy után igyam meg a fehérje turmixot?

Figyelt kérdés
Teljesen laikus vagyok ehhez a témához, így kérdezem: miből álljon a fehérje turmix? Elég ha tej +1 tojás megfelelő arányban vagy ennél több kell? Edzés előtt vagy után fogyasszam?

2016. febr. 9. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:

A tej nem jó fehérjeforrás, inkább cukor és zsír van benne, normális hobbi testépítő diétában véletlenül sincs.

Ez igen kevés fehérje, amit írtál. 30 grammokról szoktam hallani, az úgy a valaha általad látott legnagyobb tyúktojás (vagy 2 kicsi) fél liter tejjel, ha jók az adatok, amiket használtam. S máris bevittél egy csomó kalóriát is, cukrot, zsírt... Nem így csinálnám.

Edzés előtt inkább a ch fontos (bár éppenséggel lehet éhgyomorra is edzeni, de nem szokás, bizonyára nem véletlenül. Úgy tudom, a szénhidrátbevitel jót tesz a hatékonyságnak, persze az emberek sokfélék), utána főleg a fehérje, de azért ch is szokott menni, a glikogénraktárak visszatöltése miatt (ilyenkor lehet a legbüntetlebebbül gyors ch-t bevinni, de van, aki mindig a komplexet preferálja).

Persze fehérjét mindig jó enni, általában ha eszünk, akkor eszünk fehérjét is egy jó étrendben.

2016. febr. 10. 10:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, egy értelmes válasz! :)
2016. febr. 10. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem is értem a kérdést. Nyers tojásfehérjét akarsz tejjel keverni és azt nevezed edzésutáni turmixnak? Na kezdjük az alapoknál. Nőni (izmosodni) vagy fogyni. Első mindig a cél legyen hogy mit akarsz elérni. Tegyük fel nőni akarsz. Ilyenkor kb 2g fehérje kell testsúlykilónként (ha pl 70 kg vagy akkor 140g fehérje kellene egy nap). Szénhidrát a másik fontos. Ebből testalkattól függő hogy mennyi kel. Kezdj 5g/tskg-al és eredménytől függően valtoztass ezen (ha nem növekszik a súlyod akkor több kell, ha gyorsan zsírosodsz kevesebb kell). Na ezután legfontosabb hogy edzés után rögtön érdemes gyors felszívódású fehérje és szénhidrát.(3n inkább azt javaslom hogy vegyél fehérjeport inkább minthogy ilyeneket kotyvassz.) A fehérje viszobt önmagában nem elég a tomegnoveléshez kel szenhidrát is. Ezt szintén lehet kapni por formályában de ha nagyon házilag szeretnéd akkor egy zacskó szőlőcukor is megteszi (FIGYELJ hogy cukrot azt csak edzés után szabad. Maskor kerüld a cukrokat.) Na másik fontos dolog kezdőknek hogy ne legyen se túl rövid se túl hosszú az edzés. (Ez min50 perc max 2 óra legyen de a legideálisabb az kb 70-80 perc). Ha ennél több akkor csak lerombolod azt amit az előző 60-80 percben dolgoztál). Edzés mellett fontos a kajálás. Már irtam miből kb mennyit most pedig hogy mit. Fehérje források: csirkemell, tojás (sütve vagy főzve de semmiképp nem nyersen), mandula, halak (legjobb a lazac), gomba, zsírszegény túró, natúr joghurt, zab/zabpehely, gomba, bab, lencse, (nasiként mértékkel mivel zsíros) szotyi, pulykamel, sován marhahús. Most pedig a szénhidrát: figyelj, ugyan a fehér kenyerek tészták szénhidrátban gazdagok de azokat csak módjával vagy kis adagokban fogyaszd mert nagyon gyorsan felszívódnak és ezt a szervezet suereti zsírként leraktározni. Ezért sokkal inkább ajánlott a teljes kiőrlésű, zabos, rozsos, tönkölybúzás tésztafélék fogyasztása mert ezek lassú felszívódásúak és több fehérjét és vitaminokat tartalmaznak. Ajánlott szénhidrátforrások: az előbb említett tesztafélék, rizs, banán, kukoricapehely. Fontos hogy amennyiben nincs meg az előbbi étkezés akkkor szinte fölösleges az edzés utáni turmix. Az étkezéseket napi 7-10 adagra oszd be úgy hogy ne legyél éhes. Edzés után pedig nem elég önmagában a turmix, legfeljebb 1,5-2 órán belül szükséged lesz egy szénhidrátban es fehérjében gazdag kajára. Na most vissza ez edzéshez. Jegyezd meg nem edzés kozben fejlődik az izom. Fontos hogy egy héten 2 vagy 3 pihenőnap mindenképp legyen. Na egyenlőre ennyit.
2016. febr. 11. 12:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Az előbbi regény amit írtam a tömegnövelésre vonatkozik. Ha fogyni akarsz akkor teljesen más a képlet ha ez igy van akkor írj vissza és elmondom hogy abban az esetben mit kell enni, edzeni. Üdv közöttünk!
2016. febr. 11. 12:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Említésre nem méltó felesleg van rajtam, szinte látszik egy-két hasizom kockám, ezért tömegnövelés kell, és ebből szeretnék építeni.

Köszi a választ!

2016. febr. 11. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!