Mi az a durumliszt és mire jó?
Figyelt kérdés
2010. márc. 30. 08:24
1/2 anonim válasza:
Kenyeret, pékárut készítenek belőle. Többet nem tudok róla.
2/2 anonim válasza:
A durumbúzából készül. Annyi az előnye, hogy a lisztje a "sima" búzával szemben nem csirizesedik, így rövidebb idő alatt is megfő, és tojás, illetve egyéb adalékanyagok felhasználása nélkül is jó, ízes tészta készíthető belőle. Szóval tészta készítésénél nagyon jó.
Plusz még, hogy nem teljes kiőrlésű liszt, azaz nincs benne több rostanyag, mint a hagyományos lisztnél. Mint már említettem durumbúzából készül, az pedig olyan szénhidrátot tartalmaz, ami emésztésnél lassabban szívódik fel, így cukorbetegek is fogyaszthatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!