Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért isznak az emberek alkoholt?

Miért isznak az emberek alkoholt?

Figyelt kérdés
Felnőttként sem értem, mi a vonzó akár a pálinkában, akár a borban, hiszen ezek önmagukban nem finomak, mellesleg az alkohol egy méreg, amely ellen elutasítással, undorral válaszol a szervezet. Nem tudom felfogni, mi értelme van az egész alkohol köré épült mániákus kultúrának, mikor akár egy nyári napon sokkal jobb elfogyasztani egy limonádét, mint meginni egy sört. Mindenki a részegséget szeretné elérni az alkohol segítségével? Miért nem szívnak ezek az emberek inkább füvet, hamarabb be lehet tőle állni, sok esetben olcsóbb, valamint nem kell az alkohol maró ízén kínlódni? Nehezebb beszerezni, ez lenne az oka?

2016. febr. 7. 19:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
Ez is egy érdekes kérdés. Én nem szeretem az alkoholt, a bor az egyetlen, amitől nem fájnak a csontjaim, az összes többitől igen, és rosszul vagyok tőlük rövid időn belül. Nekem pl azzal nincs bajom, amikor valaki iszogat, mert szereti. Nekem azzal van bajom, amikor egy összejövetel nem szól másról, csak az ivásról, amikor valaki annyira berúg, hogy tántorog, hangos és kötözködik. Nem tudom hosszú távon elviselni a részeg embereket. Idegesítőek és fárasztóak. Aki pl szív az tényleg sokkal normálisabb, lehet velük beszélgetni, de ugyebár arra elég könnyen rá lehet szokni, sokkal könnyebben, mint a piára, hiába sokkal kevésbé ártalmas, gondolom ezért illegális. Bár, ha valaki rendszeresen tép, akkor az is ugyanúgy ártalmas, mint a pia, vagy a cigi, vagy egyéb drogok. Én jobban szeretem, ha valaki szív, mint iszik, de ha már függőségről beszélünk, akkor mindkettő szörnyű.
2016. febr. 11. 11:35
 12/16 anonim ***** válasza:
Ja, és ezt úgy mondom, mint kívülálló, mert én egyikkel sem élek, csak dohányzok. Viszont maga a téma, mint függőség nagyon érdekel.
2016. febr. 11. 11:36
 13/16 A kérdező kommentje:
A dohányzás nem sokkal jobb mint tépni.... Mindkettő drog, különféle hatóanyaggal. De természetesen teljesen más téma. Én személy szerint büntetném a közterületen dohányzást. Nem lehet meglenni attól a rohadt büdös bagószagtól az utcán, a buszmegállókban pedig a tiltás ellenére is dohányoznak, a buszvezető, és az ellenőrök pedig csak nézik.
2016. febr. 12. 22:35
 14/16 anonim ***** válasza:
Fűvel játszani veszélyesebb, mint alkohollal. Az alkohol is jelentős mértékben megnöveli a skizofrénia kialakulásának lehetőségét, a fűnek pedig kiszámíthatatlan hatásai vannak. Szerintem inkább 5 év piálás, mint 5 év füvezés.. főleg, hogy utóbbi rád nyomja a bélyeget és fenn áll a veszélye, hogy a zsarukkal is össze tűzésed lesz stb.
2016. ápr. 16. 10:49
 15/16 anonim ***** válasza:
azt pedig mondanom sem kell, hogy pia+fű kombó, amit személy szerint 15 évesen kezdtem milyen bajokat okozhat felelőtlenül.
2016. ápr. 16. 10:50
 16/16 anonim ***** válasza:

A marihuána fele annyira sem káros mint az alkohol vagy a dohányzás. Még csak fizikai függőséget sem okoz. Az egyetlen dolog amiért tiltják,az a tudatlanság.

-Nagyon jól gyógyít nagyon sok súlyos betegséget (aki nem hiszi, járjon utána)

-Nincs halálos dózisa.

-Nem lesz erőszakos az ember tőle, épp ellenkezőleg

-Olcsóbb mint a berúgás

-Szinte csak jól érzed magad tőle

-Lelki betegségekre is jó hatással van.

-Ha nem cigarettában fogyasztják, hanem süteményben vagy vaporizálóban, akkor gyakorlatilag egyáltalán nem káros az emberre.

Ezek vagy ehhez hasonlóak elmondhatóak az alkoholról?

Marihuána fogyasztó vagyok már egy éve.(Heti 1 vagy 2 alkalom) Amióta az vagyok a depresszióból sikerült kimásznom. A szorongásom enyhült. Boldogabb vagyok tőle, de nem függő. Két alkalommal is tartottam 1-1 hónap szünetet, de semmi hiányt nem éreztem.

2019. okt. 16. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!