Tényleg károsak a fruktózos édességek?
"Pedig a csomagolásra rá van írva, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják. Nem értem..."
Igen. Ez szabad ország, ahol a tüdőrákosok is cigizhetnek. Van egy film: Megetetett társadalom. Ne hagyd magad megetetni.
Nem bántásból:
"lemondtam ... lisztről", majd "nápolyit ... eszem" - akkor mégsem mondtál le?
"Mert néha azért igenis szeretnék valami édeset enni" - Az édességvágyad majd elmúlik. Én kb 3-4 hét alatt túl voltam rajta. Örülj, hogy még csak IR-ed van és nem vagy cukorbeteg.
Vidd be a 30 gramm fruktózod gyümölccsel! Használhatsz napi 5 gramm sót és használhatsz fűszereket. Ezekről miért kéne lemondani?
Azért mert 3 naponta megeszem 40 gramm nápolyi szeletet, még igenis lemondtam a lisztről.
Ha a 30 grammot bevihetem a szervezetembe gyümölccsel, más formában miért is nem??
Azért mert 3 naponta megeszem 40 gramm nápolyi szeletet, még igenis lemondtam a lisztről.
Ha a 30 grammot bevihetem a szervezetembe gyümölccsel, más formában miért is nem??
A sóról azért mondtam le teljesen, mert káros, a fűszerek pedig szintén tartalmaznak sót.
Szintis Zoli, komolyan egy 28 fos, kontrollcsoport nelkuli kutatast hozol fel ervkent?:DD
Ami raadasul arra az eredmenyre jut, hogy napi 140g kukorica szirup alatt nem karos. Ez kb. 300-500g napolyi.
Kerdezo, ugy erdemes etkezni, hogy keveset eszel mindenfele ilyenbol. 40g napolyi, 1 kave nem a vilagvege, ahogy a cukoralkoholok vagy az aszpartam sem okoz rakot kis (normalis) mennyisegben. (Es ezek nem 20 fon voltak tesztelve...)
A so minimalizalasat is jol teszed, cukorbetegkent az errendszeredet jobban kell vedeni.
A tanulmány tényleg egy "fos", ahogy írtad :), ráadásul ha jól emlékszem állatokon végezték. Nem is általános igazságnak szántam (ezt mondjuk illett volna odaírni), hanem egy érvnek a kukoricaszirup ellen.
Írtam is, hogy gyümölcs formájában mehet a fruktóz. A mértékkel pedig nálam napi 50 grammot jelentene. Azért ennyit, mert a májadba kb. 100 gramm fér. Legjobb tudomásom szerint éjszaka elsősorban ezt használja a szervezet, így naponta ennyit jó eséllyel fel tud venni a máj.
És mi van, ha nem? Ami itt zavar, hogy a legtöbb "írok valamit, ami már 20 éve sem volt igaz" típusú bulváros/netes cikk a következőkig jut el: a fruktóz betölti a májat, aztán meg megy a zsírba. Holott tudtommal a fruktóz vagy a glikolízisbe csatlakozik és lebomlik, vagy a glükoneogenezisben glükózzá alakul. Tehát glükóz lesz belőle, amit az izmok glikogén raktárai fel tudnak venni(?). Aztán, ha azok is beteltek, akkor már tényleg megy a többlet a zsírba, de ez innentől igaz minden tápanyagra, nem csak a fruktózra. Ezrét nem értem, mit baromkodnak ezzel a fruktóz-zsír dologgal.
Vagy én nem tudok még valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!