Ismertek valami jó hízókúrát? Vagy hogy mit tegyek hogy hízzak?
Úgy van! Ma szerintem ő már a sokadik.
És minden napra jut egy hülye, aki válaszol neki(k) :)
Unatkozom, ezért most én leszek az.
Gondolom azt, hogy "egyél többet", már próbáltad.
Akkor az a kérdés, milyen ételekkel tudsz úgy kalóriapluszba kerülni (mert ez lenne a kulcs a hízáshoz), hogy ne kelljen degeszre enni magad. Zöldséggel és csirkemellel semmiképpen.
A legkézenfekvőbb a cukor és a zsír lenne, ezeket viszont nem ajánlom.
Kérdés tehát : mi az, ami kis térfogatban tartalmaz sok energiát, még sem leszel tőle sem cukor-, sem érrendszeri beteg.
Alap, hogy kell egy konstans fehérjebevitel, kell folyadék, kell rost, kell zöldség (ez jó esetben tartalmazza a rostot). Ezeknek van egy adott térfogata, amit nem tudsz megspórolni, ha egészséget akarsz.
Azt a helyet, ami ezen felül marad a gyomrodban, energia- és ugyanakkor lehetőleg tápanyagdús cuccokkal érdemes feltölteni:
- rizs (nincs tápanyag, viszont van gluténmentes energia)
- feldolgozatlan zsírok, hidegen sajtolt olajok
- olajos magvak
- tojássárgája (a fehérje nem kalóriadús, a fehérjeigényt meg már amúgy is letudtad valamivel, lehet, pont tojásfehérjével, így már felesleges még több tojásfehérje)
Asszem ennyi.
muszáj válaszolnom.
A 2-es választól megfájdult a fejem.
A kérdező valószínű olyan alkatú, hogy nincs rajta zsír, akár mennyit eszik, fölösleges napi ezer forintokat ételre költeni, mert pár nap alatt úgyis leadnád a plusz kilót, ha leállsz vele.
Edzeni kell, táplálék kiegészítőt azért lehet érdemes venni, mert az könnyen lenyelhető, ha tele is van a gyomrod.
A 2-es válaszoló is nagyon jó étrendet írt, de az is edzéshez való.
Bár én nem hiszek az efféle dolgokban. Ha egy marék mogyorót megennék óránként, biztos elhíznék, de azt bírni kell gyomorral is.
Az én elméletem, hogy aki vékony, az az energiáját az idegrendszere, agya emészti fel.
Ezt támasztja alá az is, hogy a börtönben is lehet jókat gyúrni, pedig ott szar a kaja.
Minnél változatosabban edzél, saját testsúllyal, vagy súlyzóval.
"A 2-es választól megfájdult a fejem. " - ez jogodban áll
"A kérdező valószínű olyan alkatú, hogy nincs rajta zsír, akár mennyit eszik," - Akármennyit? Az ember nem feneketlen kút. Nincs olyan anyagcsere, amit nem lehet túlzabálni. Ha valaki edzés nélkül van kalóriapluszban (bármilyen nehéz legyen is odakerülnie), akkor a pluszból zsír lesz. Ilyen egyszerű.
"fölösleges napi ezer forintokat ételre költeni, mert pár nap alatt úgyis leadnád a plusz kilót, ha leállsz vele. " - az lehet, de nem ez volt a kérdés.
"Edzeni kell," - ha valaki edz, akkor még többet kell ennie, hogy hízzon, ami persze jó edzés és helyes táplálkozás mellett izom lesz, de nem ez volt a kérdés.
"táplálék kiegészítőt azért lehet érdemes venni, mert az könnyen lenyelhető, ha tele is van a gyomrod." - Ha a táplálékkiegészítő alatt tejsavófehérjét értesz, akkor egyetértünk, edzés után (is)mehet egy adag. Ebből azonban nem tud annyit bevinni, hogy ezzel kerüljön kalóriapluszba, mert egyrészt rohadt drága lenne, másrészt összefo*ná magát. Ha táplálékkiegészítő alatt tömegnövelőt értesz (ami egy marék cukor valamennyi fehérjével), akkor az tényleg „könnyen lenyelhető”, de ha visszaolvasol, én pont ezzel kezdtem („A legkézenfekvőbb a cukor és a zsír lenne”)
Azt mondod, normális kajára fölösleges ezreket költeni (nem tudom, hogy rizs, kókuszzsír meg dió esetében miért beszélünk ezrekről), de tömegnövelőként aranyáron adott cukrot venni, az persze mehet.
És különben meg mi értelme, ha "pár nap alatt úgyis leadjaa plusz kilót, ha leáll vele"?
"A 2-es válaszoló is nagyon jó étrendet írt" - köszönöm, "de az is edzéshez való. " - ez hízáshoz való. Ha opcionálisan izmot is akarsz, akkor edzeni kell mellé és meg kell növelni a fehérjebevitelt.
"Bár én nem hiszek az efféle dolgokban. Ha egy marék mogyorót megennék óránként, biztos elhíznék, de azt bírni kell gyomorral is." - nem kell olajos magvakra alapozni. Ott a zsír vagy a rizs, vagy akármi.
"Az én elméletem, hogy aki vékony, az az energiáját az idegrendszere, agya emészti fel. " - egynek jó, de lehet millió más oka is. Akkor most egyen többet vagy szedjen Seduxen-t? :)
"Ezt támasztja alá az is, hogy a börtönben is lehet jókat gyúrni, pedig ott szar a kaja." szar kajával lehet jókat gyúrni, csak nem lehet fejlődni. A börtön elég rossz példa lenne. Ott sem lesz a semmiből valami. A gyúrós rabok elszedik a kaját a gyengéktől. Ennyi.
"Minnél változatosabban edzél, saját testsúllyal, vagy súlyzóval." így van. Csak egyél hozzá elég fehérjét és vigyél be mellé elég energiát és akkor izmosodni fogysz, nem zsírosodni.
Mindenben igazad van Zoli, de nincs két egyforma ember és élethelyzet.
Aki azt mondja, hogy hízni akar, azon 99% nincs elég izom se.
Kezdőként egyszerűbb, tartósabb, egészségesebb izmot növelni, mint zsírt.
Látom te is megértetted.
45kg-dal ne a szüleidet hibáztasd, hogy az olcsóbb kenyeret veszik.
És senki ne mondja, hogy 45kg-val azért nem fejlődik, mert rossz az étrend.
Persze ne vajas kenyeren élj.
Kezdj el edzeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!