Hogyan szokjak vissza a húsevésre?
Szép jó napot mindenkinek! :)
18 éves lány vagyok, 3 éve vegetáriánus.Tojást, tejet fogyasztok.Csak állatokat nem.Tulajdonképpen azért kezdtem el ezt, mert frusztrált a tudat, hogy amit én megeszek, az élt, és hogy megölték.Tudom, sokan kinevetnek emiatt, de tényleg így van még ha nem is normális ez, plusz nagyon szeretem még a haszonállatokat is. :S
Eddig semmi bajom nem volt, de pár hónapja gondjaim vannak, ami most teljesedett ki..
Fogytam 25 kilót 3 hónap alatt(most 173 cm vagyok 64 kilóval), de örültem neki, nem nagyon érdekelt, hogy ez nem normális.
Ma viszont a vérképem és a vizeletem nem lett jó.Eddig jó volt mindig, de most alacsony triglicerid, aceton a vizeletben(ez kiszáradés miatt van, orvosom mondta), alacsony vércukor.Plusz idegileg készvagyok, teljesen elborult az agyam, rohadtul fáradt vagyok állandóan, extrém szinten.
Tudom, hogy vissza kell szoknom legalább a fehér húsokra, de tudom, hogy szüleim a szememre fogják hányni, hogy ők megmondták, hogy ez lesz.És húst is nagyon rossz lesz enni..
Visszaszokjak szerintetek?És milyen gyorsan?Eleinte nem fogja leterhelni a gyomromat?
Kérlek, bíztassatok, mert nagyon nem akarok, de muszáj lesz visszaszokni.. :( Mondjatok érveket.. köszönöm
ja, és én annyira korán kezdtem, hogy háromévesen visszautasítottam a húst,nem akartam megenni. kényszeríteni kellett, így ettem sonkát, halat, szalámit, ennyi.
15 éves korom óta abszolút semmit, tesóm 13 éves kora óta semmit, s egyikünknek sincsenek ilyen bajai, mint neked.
Jogos, hogy a sovány hússal aztán mi sem változhat a triglicerid szint körül (hacsak nincs valami érdekes összefüggés, amiről nem tudok. nem vagyok szakértő)...
Viszont a durva fogyás és rossz laboreredmények tényleg aggasztóak, s ha az étrend az ok, akkor az elég rossz lehet, a hústól függetlenül.
Kérdező, mit, mennyit eszel?
S ha kiszáradás is van, ahogy az orvos írja, akkor azon sem fog segíteni a hús, szerény véleményem szerint...
Keveset is eszem, de nekem nem tűnik fel, mert mindig jól lakok.
Csak mások szólnak mindig.Ha normál adagot eszem, rosszul leszek(már ha egyáltalán meg tudom enni).
Miért jönne vissza?
Tartom a súlyomat fél éve
"..Ha normál adagot eszem, rosszul leszek(már ha egyáltalán meg tudom enni)..."
Tehát nem eszel eleget. A fogyás valamint az idegi és fizikai fáradtság ennek a következménye is lehet.
"..Keveset is eszem, de nekem nem tűnik fel, mert mindig jól lakok..."
Persze, mert már összeszűkült a gyomrod, ha mindig keveset eszel, kevesebbtől is jóllaksz.
Kérdező, sportolsz valamit?
A húson kívül minden mást megeszel, vagy tartasz valamilyen más diétát is? Pl. gluténmentes, szénhidrátszegény, paleo vagy egyéb ilyesmit?
Az éhség és a jóllakottság sokaknál nem működik jól... S annyiszor hallom, így biztos van, akinél van gyomorszűkülés s az számít (nekem tökmindegy az étel térfogata, kalória s összetétel alapon lakom jól, amit logikusnak is látok, hisz a testnek az a fontos).
De van, aki pl. soha nem érez éhséget. Attól még ennie kell, ha működni akar.
Mivel kevés ételben nehéz bevinni a tápanyagokat, el tudom képzelni, hogy előnyös lehet egy tápanyagdúsabb étel, mint a hús behozása, de ugyanez vonatkozik pl. a tojásra is... Még mindig nem tudjuk, mit s mennyit eszel, de tuti ott van valami nagy gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!