Hogyan szokjak vissza a húsevésre?
Szép jó napot mindenkinek! :)
18 éves lány vagyok, 3 éve vegetáriánus.Tojást, tejet fogyasztok.Csak állatokat nem.Tulajdonképpen azért kezdtem el ezt, mert frusztrált a tudat, hogy amit én megeszek, az élt, és hogy megölték.Tudom, sokan kinevetnek emiatt, de tényleg így van még ha nem is normális ez, plusz nagyon szeretem még a haszonállatokat is. :S
Eddig semmi bajom nem volt, de pár hónapja gondjaim vannak, ami most teljesedett ki..
Fogytam 25 kilót 3 hónap alatt(most 173 cm vagyok 64 kilóval), de örültem neki, nem nagyon érdekelt, hogy ez nem normális.
Ma viszont a vérképem és a vizeletem nem lett jó.Eddig jó volt mindig, de most alacsony triglicerid, aceton a vizeletben(ez kiszáradés miatt van, orvosom mondta), alacsony vércukor.Plusz idegileg készvagyok, teljesen elborult az agyam, rohadtul fáradt vagyok állandóan, extrém szinten.
Tudom, hogy vissza kell szoknom legalább a fehér húsokra, de tudom, hogy szüleim a szememre fogják hányni, hogy ők megmondták, hogy ez lesz.És húst is nagyon rossz lesz enni..
Visszaszokjak szerintetek?És milyen gyorsan?Eleinte nem fogja leterhelni a gyomromat?
Kérlek, bíztassatok, mert nagyon nem akarok, de muszáj lesz visszaszokni.. :( Mondjatok érveket.. köszönöm
A szülők már csak ilyenek, szemre hánynak dolgokat, de tudnod kell, hogy ettől még nagyon fontos számukra az egészséged, és hogy minden rendben legyen a testeddel.
Próbálj meg lassanként visszaszokni a húsra; csempéssz csirkét vagy tonhalat a salátádba, egy-egy szelet sonkát a szendvicsedbe, nem kell a dolgokat elsietni. Nem kell mostantól a kolbászt is baconbe csavarva enni, csak nyugodtan, amennyit el tudsz viselni.
Keress érdekes, új recepteket, hátha egy kis főzés meghozza a kedvedet az evéshez.
Sok sikert neked :)
Én is szeretem az állatokat!
De tisztában kell azzal lenni, hogy a világ élőlényeinek felépítése a "táplálék-lánc" kialakulása szerint történik, és bizony ebből a szempontból egyik élőlény a másiknak a tápláléka!!!
És most szándékosan írtam élőlényt, mivel a növények is élnek!!! csak nincs hangjuk, amivel sikíthatnának, amikor leszeded-kiszeded a helyükről, és nincs lábuk, amivel el tudnának előled szaladni... Mert ha ez eszedbe jut, akkor már növényt sem eszel????
Tehát gondoskodj arról, ha bármikor is rád lesz bízva egy csirke, stb. stb. nevelése, hogy amíg él, a neki legmegfelelőbb körülmények között, mindennel ellátva élhesse az életét, addig míg a számára kijelölt időpont el nem jön! És akkor is gondoskodj arról, hogy az a perc számára minél kevesebb fájdalommal, minél gyorsabban érjen véget!!!
Jó étvágyat, akár vega vagy, akár mindenevő!!!
Semmi nincs a húsban, amit vegetáriánusként ne vihetnél be a szervezetedbe. Szóval két lehetőség lehet, amiért leépültél. Vagy valamilyen felszívódási zavar áll a háttérben, amit többféle betegség is okozhat, vagy egyszerűen nem táplálkoztál elég változatosan (ami egyébként a "mindent evőknek" sem ártana).
Egyébként nem csináltak vérvizsgálatot? Vagy v.mi más vizsgálatot? Abból kiderülne, ha valamilyen hiánybetegséged van. Ha pedig nem csináltak, akkor elég felelőtlenség egyből a hús elhagyását okolni minden bajért, és tovább nem vizsgálódni, hogy mi lehet a baj.
A tüneteid szerintem inkább szénhidrát anyagcsere zavarra utalnak, aminek nincs köze a húsevéshez, vagy pedig lehet, hogy nem fogyasztasz elég szénhidrátot. Én a helyedben elmennék úgy egy orvoshoz, hogy nem tudja, eszel-e vagy sem húst. És a tüneteid alapján ő jöjjön rá, hogy mi a baj. Jó lenne egy éhgyomri vércukorszint vizsgálat is.
Olvass bele ezekbe az oldalakba, hogy hasonlóak-e a panaszaid
* cukorbetegség: [link]
* inzulinrezisztencia: [link]
* hipoglikémia: [link]
Nem muszáj húst enni, rengeteg vegetárianus, sőt vegán van, akinek kutya baja, s még élsportolók is.
Keress másik orvost.
"...vagyok, 3 éve vegetáriánus. Tojást, tejet fogyasztok...
Eddig semmi bajom nem volt, de pár hónapja gondjaim vannak, ami most teljesedett ki..
Fogytam 25 kilót 3 hónap alatt(most 173 cm vagyok 64 kilóval)" - nem a húsevés hiánya miatt fogytál 3 hónap alatt 25 kilót.
"de örültem neki, nem nagyon érdekelt, hogy ez nem normális." - ez meg valami pszichés gikszer lehet. Ez heti 2 kiló fogyás. Épp csak a duplája annak, ami még nem káros az egészségre. Az sem zavar, hogy lóg rajtad a bőr? Ha nem ebbe a kategóriába jött volna, azt hinném, troll a kérdés és írtam volna rá valami hülyeséget. Így viszont javaslom, hogy sürgősen keress fel a egy gasztroenterológust és/vagy pszichológust. Ha ezek már megvoltak, akkor tudod a választ. Visszaszokhatsz a húsevésre, de az nem old majd meg semmit, ezért nem is az a lényeg, hogy hogyan szoksz vissza.
Mi a fenéért pontoztátok le #10-et?
Úgy gondolom, a triglicerid alacsonysága a húsevés hiányából fakad..és sajnos nem csak én gondolom így, ma több orvossal is beszéltem.Azt mondták, ha nem akarok kórházba kerülni, akkor álljak vissza a normál étkezésre.
Igen, vannak pszichés gondjaim is.De én örültem, hogy fogytam, mert nem lóg rajtam a bőr..sportolok is.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kívánom, hogy igazad legyen.
Trigliceridnek mi köze a fehérjéhez?
A triglicerid szinteden a sertésoldalas biztosan segít, de a párolt csirkemell valszeg bajosan. Vagy én nem figyeltem biológia órán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!