Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Rengeteg édességet eszek....

Rengeteg édességet eszek. Lehet valami bajom tőle?

Figyelt kérdés
Amúgy nem eszem sokat, de az édességnek nem tudok ellenállni. Ma is megettem egy egész tábla csokit, plusz egy jó nagy csoki mikulást. Lehet bajom a sok édességtől? Hogy tudnék leállni vele?
2015. dec. 6. 18:53
 1/1 anonim ***** válasza:

A nagyon sok cukor az arra hajlamosaknál elősegítheti a cukorbetegség kialakulását. Fogromlás, potenciálisan a szükséges tápanyagok hiánya (ha a sok édesség elveszi a helyet a normális ételektől), ilyenekre tudok gondolni, s persze mentálisan se jó függőnek lenni.

Persze nem mindegy, milyen édességről van szó. A csokit még jobbnak tartom, az legalább nem merő cukor s némelyiknek az ötöde se szénhidrát.

Alkalmilag nem tartom vészesnek, de mindennap nagy mennyiségben tolni a cukrot biztosan rossz. Nem vág egybe a test természetes igényeivel.

A házi sütik és édességek már megint más lapra tartoznak, főleg egyeseknél, akik nem használnak cukrot és amúgyis szénhidrátszegényen élnek. Itt inkább a függéssel van gond.

Leállni? Ez bonyolult téma s nem is mindenkinél ugyanaz a megoldás.

Van, aki kemény lesz és hetekig nem eszik s állítólag leszokik róla (bizonyára sosem volt akkora édesszájú és kakaórajongó, mint én :D nekem is voltak életmódváltás után édességszegény hónapjaim, de újult erővel visszatért). Maga a megszokás is nagy úr s persze a finom ízek is. De vannak lehetőségek. Nekem a nagyon szénhidrátszegény étrend és a jóllakás megszünteti az édességvágyamat (attól még a megszokás és az édességkedvelés megmarad, de az ellen könnyebb küzdeni, mint a "csokit nekem azonnal, bármi is történik" falkaparó érzés ellen). Lehet jobbféle édességet választani, vagy olyat, amiből pici is elég. Sokunknak egy kocka étcsoki bőven elég, míg tejcsokiból egy tábla kell. Képtelen vagyok komoly problémának látni egy kocka étcsokit, az a helyzet.

2015. dec. 6. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!