Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha rengeteg édességet eszem,...

Ha rengeteg édességet eszem, annak milyen hatása van a testemre?

Figyelt kérdés

Nem találtam konkrétan erről cikkeket. Szeptember óta napi 2-3 tábla csokit lenyomok, mikrós sutit eszem, islert, kakaós csigát állandóan, mellette meg általában egyéb egészségtelen kajákat, még olyankor is, amikor már egyáltalán nem kívánom. Nem bírom abbahagyni, nyilvánvalóan lelki okokból, de úgy gondolom, hogy megfelelő elhatározással tudnék változtatni ezen.

Nem akarom, hogy megértőek legyetek, mert ez szerintem is borzasztóan rossz dolog és tudom, hogy anonim a legkönnyebb valakit elítélni. Inkább csak arra kérlek, hogy fogalmazzatok kíméletesen, bár ez sem fontos... Csak írjatok elrettentő és persze igaz dolgokat, mert azért szeretném tudni, hogy mi az, amiért le kell állnom, azaz hogy mit is művelek egy ideje a testemmel.

2013. nov. 24. 21:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

az elrettentés is lehet hatásos, de sokkal jobb lenne ha a jó dolgok motiválnának.

a sok édesség, cukor pl a keringésedet teszi tönkre és az emésztésedet, illetve az egész szervezetedet (a fogaid már mellékesek). pl a sok cukor felelős a candida elszaporodásáért, ami olyan betegség, hogy a legtöbb orvos nem is hisz benne, ezért nem is akarják kezelni. felismerni is szinte lehetetlen, és mivel az egész testedben elterjed, szép lassan épít le.

természetesen akármilyen tünetei is lesznek először (még az elhízás is mellékes) hosszútávon számolnod kel lvele, hogy akár pár tíz évvel megrövidíted az életed.

onnantól kezdve, hogy a sok szemét lerakódik az erekben, gyakorlatilag a fekélytől kezdve trombózisig bármi előfordulhat, leggyakoribb a szívbetegségek, vezető halálok az országban-világon.

tehát a jó dolgok, ha nem eszel cukrot: tovább élsz, egészségesebb leszel, erősebb leszel, boldogabb leszel, és ezek az éelted minden területére kihatnak.

a szervezetnek nincs szüksége finomított cukorra és egyéb színezékekre, ízfokozókra, ha meg tudod szeretni a kevésbé ízfokozott, természetes finomságokat, akkor le tudod tenni a cukrokat.

keress recepteket zöldségekkel, gyümölcsökkel, amik szintén finomak lehetnek, de egészségesek. idővel hozzá lehet szokni a más ízvilághoz, sőt, azt fogod kívánni, a cukros vizet meg csokit, tortát undorítónak fogod találni.

sok szerencsét

2013. nov. 24. 22:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Amit az előttem írt, tehát szívbetegségek, immunbetegségek, elhízás, ebből adódó cukorbetegség + magas vérnyomás, anyagcsere rendellenességek stb.

De szerintem ezt lényegtelen tovább fokozni.

A lényeg az, hogy a sok cukorfogyasztás és lisztfogyasztás káros hatással van a testre. Innentől kezdve nem számít, hogy hány betegséget tudsz felsorolni, mert a kialakuló betegség, legyen az bármi is, megtámadja az egész testedet, tehát elegendő mondjuk cukorbetegnek lenned ahhoz, hogy az egész szervezeted működése megváltozzon és ezzel egy egész életre elintézted magad.

A cukorbetegség például egy olyan betegség, amely idővel megtámadja a szemed, a szíved, a vesét és az idegeket. Nem kell tehát mindegyikhez külön betegség, mert a cukorbetegség elintézi az összeset.

Hasonló érvényes más betegségekre is.

A lehető legjobb választás az volna, ha elhatároznád azt, hogy leszokj erről az egészséges táplálkozásról, mert semmilyen előnyt nem hoz számodra, viszont annál több hátrányt, külsőleg is és belsőleg is. Az a pillanatnyi jó érzés amit kapsz a cukorfogyasztástól, nem éri meg a kockázatokat.

Kövesd az első tanácsát, keress finomat elkészíthető recepteket egészséges összetevőkből, mint amilyen a zöldség és a gyümölcs + én még a húst is hozzátenném, mert fokozatosan érezni fogod, hogy a tested nem kívánja már annyira az édességet ( nem is csoda, hiszen nincs szüksége rá ) , sokkal jobb lesz a közérzeted is és a lelki problémáidra más levező módszert kell találnod, mert ez amúgy sem megoldás, amit most csinálsz.

2013. nov. 25. 06:41
 3/12 anonim ***** válasza:

a hús valóban fontos kiegészítés, pontosabban állati eredetű termékek. b12 vitamin csak ezekben tlaálható termsézetes formában, legjobb ha inkább fehér száraz húsokat eszel és sok tejet iszol. de ez már részletkérdés, egyelőre az is jó ha elhagyod a feldolgozott cukrokat, lisztet és péktermékeket, szénsavas(cukros-színezett) vizet, nem cigizel nem iszol nem kávézol-teázol.

mellé nem árt mozogni is, hogy az anyagcseréd jó legyen, idővel majd ha kipróbálod a jobbat, a szervezeted azt fogja szeretni, amíg csak a cukrot ismeri, azt kívánja. de pl a fehér szivacskenyér meg a teljes kiőrlésű közt érezhető a különbség, nekem pl hányingerem van attól ha mignonra gondolok.

2013. nov. 25. 08:45
 4/12 anonim ***** válasza:

A tejfogyasztást hasonlóan károsnak tartom, mint a túlzott finomított szénhidrát fogyasztást.

Ugyan úgy károsan hat az inzlulin termelésre (hiperinzulinizmust, majd IR-t okoz, elhízást) gyulladásokat okoz mint a túl sok cukor, keményítő.

2013. nov. 25. 10:38
 5/12 anonim ***** válasza:

valószínűleg a tejcukor miatt, amit nem tud lebontani a szervezet a sok méreg miatt.

de én ebben annyira "nem hiszek", hogy a tej alapvetően rossz, egyetértek a túlnyomó nemzetközi dietetikus véleménnyel, miszerint a tej fontos szerves része a napi étkezésnek. az elhízást inkább az okozza, hogy nem mozognak semmit az emberek. bár valószínűleg hozzá kell tenni, biztosan vannak olyanok akik genetikailag érzékenyek a tejre, míg más tejfogyasztó népek 120 évet is eléldegélnek a tejivással meg joghurtozással.

például a 101 éves brit tejivó szikh vallású maratonfutó vegetáriánus is, tehát csak tejből fedezi a teljes fehérjét és b12t:

"I am very careful about different foods. My diet is simple phulka, dal, green vegetables, yogurt and milk. I do not touch parathas, pakoras, rice or any other fried food. I take lots of water and tea with ginger. ... I go to bed early taking the name of my Rabba (God) as I don’t want all those negative thoughts crossing my mind."

persze szerintem nem véletlen, hogy futóként érte el ezt, nem hivatásos tvnézőként.

tehát én ebből a szempontból nem osztom a paleo nézetet.

2013. nov. 25. 11:10
 6/12 anonim ***** válasza:

Én a tudomány nézeteit osztom, miszerint egy csecsemő korban lévő emlős számára előnyös anabolikus táplálék nem előnyös egy kifejlett állapotban lévő emlős szervezetének. Az inzulin miatt. Felnőttnek már nem kell sok anabolikus hormon.

A tejcukor csak egy dolog, a legtöbb emlősnek nincsen laktáz enzimje kifejlett korukban, az emberek többségében is elenyésző az aktivitása. Ez független a testünkben felgyűlő méreganyagoktól, a legtisztább táplálkozás, böjt után sem lesz jobb a tejcukor bontásunk. De valójában nem ez a lényeg, biztos hogy a tej fehérjéiben van az igazi magyarázat.

A tej hűt és nedvesít, mert ez kell egy újszülöttnek aki túl forró, tüzes.

De egy viszonylag egészséges nem újszülött emlős (most a felnőtt emberre gondolok) viszonylag kiegyensúlyozott. A szervezetünk működése, az emésztés lassú tűz, parázs de ez egyensúlyban van. A tej ezt lehűti, ami nagyon nem jó.

Egy vegán ennek az iskolapéldája. Nagyon szerencsés, ha valaki húsmentes táplálkozás melletti tejfogyasztással egészséges marad. Olyan szerencsés, amire nem sok példa lesz.

A jellemzőbb az sajnos az ellenkezője: az indiai lakto-vegetáriánus életmód a legtöbb cukorbeteget termeli ki, abszolút nem tesz jót az ember energetikájának - úgy értem semmilyen téren nem jó ötlet ez. Legalábbis szerintem, az általam tanultak szerint, aszerint ahogy a világot látom.

2013. nov. 25. 11:30
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok értelmes és jóindulatú választ!

A cukorbetegségtől tartok én is a leginkább, különösen azért, mert a 2-es típusú cukorbetegség bármikor, bárkinél kialakulhat, az inzulinrezisztencia meg egy darabig szinte tünetmentes. A tejfogyasztásról hallok hideget-meleget vegyesen, de a bátyám is laktózérzékeny, ezért igyekszem mellőzni a dolgot. A joghurtot is illik ilyenkor kerülni?

Igazatok van abban is, hogy a jóhoz könnyű hozzászokni, abban az értelemben, hogy amint ráállítom a szervezetem az egészséges táplálkozásra és a mozgásra, pár hét után egyenesen ezt igényeli. De a vegetarianizmust én túl drasztikusnak tartom, meg nincs is jelenleg olyan hitvilágom/elvrendszerem, amit megkövetelné:) Szívesen kipróbálnám, csak sajnos túl drága, mint a biokaja, kókuszolaj, stb. Igen, cigire közben meg van pénz, de azt a szüleim szívják, én pedig kamaszként nem csaphatok az asztalra, hogy akkor most leszoknak és holnaptól azt az összeget az én életmódváltásomra költik el.

Ami tényleg motivált, az az volt, amikor nem ijesztgettem magamat, hogy kövér, csúnya és beteg leszek, hanem azt mantráztam, milyen kellemes a közérzetem pillanatnyilag és ehhez semmi szükség a kajára. Csak hát az étel mindig ott van... de igyekszem majd, és még egyszer köszönöm a válaszokat!

2013. nov. 30. 17:01
 8/12 anonim ***** válasza:
A joghurt ugyan úgy hat mint a tej, csak kevesebb tejcukor van benne így van akinél nem okoz hasmenést. Ettől még gyulladásfokozó, rossz hatással van az emésztésre, allergén .. IR-t segít elő.
2013. nov. 30. 17:03
 9/12 anonim válasza:
nem a sok édességtől és csokitól leszel cukorbeteg, ez baromi nagy tévhit! csináltak amerikában egy kutatást, a srác egy hónapon keresztül csak csokités édességet evett, mérte a cukrát még se lett cukros!
2014. jan. 7. 16:06
 10/12 anonim ***** válasza:

"Én a tudomány nézeteit osztom"

a tudománnyal az a baj, hogy bármire rá lehet aggatni, és dinamikus.

ettől függetlenül érdekel a téma, de annál kritikusabb vagyok, hogy bármit elhiggyek, csak mert "tudományos".

de példának ott van jr rich froning, aki paleót oktató crossfit edző létére teljes tejet iszik és mogyoróvajkrémet eszik. mindkettő a paleósok ellensége, én mégsem tudok róla, hogy egészségügyi problémái lennének, sőt 3xos crossfit világbajnok.

ez csak 2 csúcssportoló, akit említettem, bizonyára ha nagyon utánajárnánk, mindketten tudnánk példákat és ellenpéldákat felhozni, csak ezzel a probléma az, hogy már bukik a tézised, ami általánosítás, ha vannak kivételek.

"Az inzulin miatt."

ez érdekes téma, bár semmi konkrétat nem mondtál.

"Felnőttnek már nem kell sok anabolikus hormon."

ez a mondat kissé értelmetlen, mert bármi lehet "sok". talán szándékosan is semmitmondó, nem tudom. ráadásul ha csak arányokról is beszélnél, akkor is meg kellene említeni a tesztoszteront, ami épp hogy kamaszkorral indul csak be igazán, + gondoljunk bele abba, hogy a fiúk többsége akkor kezd el nőni, és kb 24 éves korukig is nőhetnek. nem említve a sportolókat, akik esetleg még testépítők is.

"A tejcukor csak egy dolog, a legtöbb emlősnek nincsen laktáz enzimje kifejlett korukban, az emberek többségében is elenyésző az aktivitása. "

viszont bizonyos baktáriumok képesek ezeket lebontani, amit később hasznosíthat a szervezet. a probléma viszont az, hogy a vegyszeres világban a termsézetes egészséges probiotikumot alig vihetők be, mivel számukra élhető környezet nem létezik ,vagy szűkült.

"De valójában nem ez a lényeg, biztos hogy a tej fehérjéiben van az igazi magyarázat. "

a tej fehérjéje(? fehérjéi inkább) a legtökéletesebb fehérjeforrások az emberek számára, nem véletlenül fogyasztják sportolók. ezért előnyös.

azzal egyetértek, hogy óvatosnak kell lenni vele, mert az emberek 60%a nem tudja lebontan ia tejcukrot. de ezek jellemzően a világ más tájain élnek. egy magyar 86% eséllyel le tudja bontani a tejcukrot.

"A tej hűt és nedvesít, mert ez kell egy újszülöttnek aki túl forró, tüzes. "

az legkevésbé sem tudományos kijelentés. a többi kejelentés mellé elősern megkérdőjelezi az egész hozzászólás tudománoysságát.

"A tejfogyasztásról hallok hideget-meleget vegyesen, de a bátyám is laktózérzékeny, ezért igyekszem mellőzni a dolgot. A joghurtot is illik ilyenkor kerülni? "

találtam neked 1 táblázatot:

LACTOSE CONTENT OF DAIRY PRODUCTS

butter 0.5%

cheese, cottage cheese 2-4%

goat's milk 4.3%

cow's milk 4.9%

commercial yoghurt and ice-cream (with skim-milk powder) 5-25%

skim-milk powder 52%

whey powder 70%

szerintem az édességet pont azért kívánod, mert kívánod a cukrot, egyrészt lelki függőséged is van, másrészt meg s zervezeted kívánja pont azért, mert a feldolgozott cukornak az a lényege, hogy hamar lebomlik és felszívódik.

magyarul ha cukorról tejre állnál át, még midnig 100% egészségesebb lennél. majd ha ez meglett, akkor kezdj el gondolkozni a laktózon.

és mint mondtam, ha iszol tejet, de nem érzékeltál semmit, akkor valószínűleg nincs semmi bajod vele. nem azért kel lkerülnöd, mert divat, vagy mert másoknak árt. csak akkor kerüld, ha neked árt.

"nem a sok édességtől és csokitól leszel cukorbeteg, ez baromi nagy tévhit! csináltak amerikában egy kutatást, a srác egy hónapon keresztül csak csokités édességet evett, mérte a cukrát még se lett cukros!"

nem is egy hónap alatt alakul ki a cukorbetegség.

2014. jan. 7. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!