Rossz a vesének és a májnak, ha kevés vizet iszom és
napi kb 3-4liter különböző teát iszom?
Én azért továbbra is azt javasolnám, hogy KÉNYES orvosi kontrollvizsgálatok előtt inkább ne igyál túl sok teát...Előtte sok idővel, utána nyugodtan, de azért KÖZVETLENÜL kontrollvizsgálat előtt inkább légy óvatos e téren...Sose lehet tudni hogy ezek az orvosok éppen mibe akarnak majd belekötni...
2015. dec. 5. 16:52
12/21 A kérdező kommentje:
Hát nem az orvos köt bele, elmegyek laborvizsgálatra, majd az eredményt elküldöm a plasztikai sebésznek. neki is érdeke, hogy megműtsön.
Azt azért mindig tartsd szem előtt, hogy az orvos érdeke mindig az, hogy "találjon" valamit akár még a legegészségesebb ember esetében is(!!), aminek ürügyén fel lehet írni neki gyógyszereket, kezeléseket, vizsgálatokat, meg hasonló szépségeket...(Azaz más szavakkal:Amivel nyúzni lehet a delikvens pénztárcáját...)Ez a mai világ sajnos egy ilyen világ...Ezt mindig tartsd szem előtt, ezért írtam azt, hogy ha nem szükséges, ne adj az orvosoknak támadási felületet...Attol függetlenül, hogy a teaivás önmagában nézve egy egészséges, és teljesen ártalmatlan szokás...
2015. dec. 5. 17:41
14/21 A kérdező kommentje:
Lehet így van, de az én esetemben ő esik el elég szép összegtől, ha nem műt meg, nem?
Hát...Ha az orvosnak ez esetben az az érdeke, hogy MINDENÁRON megműtsön, neked szintén, akkor ez esetben szerintem ihatol nyugodtan annyi teát a kontrollvizsgálat előtt amennyi beléd fér...Nem lesz miért aggódnod...
2015. dec. 5. 17:50
16/21 A kérdező kommentje:
Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Mindegy. Minél jobb vérképet szeretnék, ennyi.
Nem beszélünk el egymás mellett, csak idővel kiderül mindig, hogy mit,és miért kérdel...És a pontosabb infók fényében időnként változik azért a kép...Csak figyeld meg a bevezető kérdésed kérdését, és a legutóbbi hsz-edben felvetett dolgokat...A két hsz. két különböző dologrol szól...Nade egy szó mint száz, szerintem ihatol nyugodtan teát, amennyit csak akarsz a kontrollvizsgálat előtt...De persze ez csak az én javaslatom, a döntés a tied...
2015. dec. 5. 18:07
18/21 A kérdező kommentje:
A vizsgálat előtt 12 órával csakis vizet fogok inni. :)
Milyen tea a tea amit iszol? Mert elvileg gyogyteabol meg gyümölcsteabol lehet inni korlatlanul. (Bar ugye a gyogyteanak is lehetnek hatasai, ettöl gyogytea. En ugy tudom, hogy mindig valtogatni kell a fajtalaz es az ugy mar jo) A fekete teabol nem ajanlatos sokat inni, mert izgato hatasa van, mint a koffeinnek.
2015. dec. 6. 22:19
20/21 anonim válasza:
Kontroll vizsgálat előtt is ugyan úgy kell bevinni a szokásos dolgokat, ahogy minden nap szoktuk. A vérvétel előtt megmondja a doki, hogy mit fogyasszál, azt leszámítva mindent ugyan úgy csinálj!!!
A kontroll vizsgálatnak az lenne az értelme, hogy a hétköznapi életritmusod melletti értékek derüljenek ki! Nem padig egy olyan fars érték, amit csak a vizsgálat miatt produkáltál. Pl. ha valaki minden nap szalonnát vacsorázik, 2-3 sörrel, vérvétel előtt ezt egy hétig hanyagolja, akkor lehet hogy koleszterinje épp becsúszik a határérték alá. Az orvos elégedett, mindenki boldog. Miközben valójában az év maradék 360 napjában az egekben van a koleszterin, és rohadtul infarktus kockázat áll fent... Aztán egyszer csak összeesik az emberünk az utcán és ott hal meg, miközben az utolsó 10 évben jó volt a vérképe...
Tehát maradjunk annyiban, hogy mindent úgy kell fogyasztani, mintha nem is lenne vizsgálat. Így derül ki, hogy van-e valami komoly gáz!
2015. dec. 6. 23:02
Kapcsolódó kérdések: