Szinte minden élelmiszerre, innivalóra ráfogják hogy rákkeltő anyagokkal van tele, egészségtelen, akkor mit lenne teljesen egészséges fogyasztani?
"mit lenne teljesen egészséges fogyasztani?" - semmit
A legjobb, amit tehetsz, hogy nem vásárolsz feldolgozott élelmiszert, csak alapanyagokat és mindent magadnak készítesz. Ezek az alapanyagok sem tiszták, de ez a legjobb, amit tehetsz.
"Házilag megtermelt gyümölcsöket, zöldségeket és tenyésztett állatokat, házi tejet?" - igen
"Egészséges táplálkozással mennyire lehet lecsökkenteni a rák kockázatát?" - nagyon
Ha pedig nem kivitelezhető, hogy kerüld a feldolgozottat (nálam pl. nem az), akkor meg kell növelni az ellensúlyozó tényezők dózisát: vitaminok, ásványi anyagok.
A feldolgozott élelmiszerekkel van a baj, hiszen nem tudhatod milyen módon kezelték, mit tettek bele, van-e valami rossz a tárolójában, páldául a konzervdobozban stb.
Ha figyelni szeretnél erre, ne vásárolj feldolgozott élemiszert, amit otthon termelesz meg magadnak, vagy házi gazadságból veszed, az egész biztosan egészségesebb.
Emelett például elkészíthetsz magadnak sokmindent a vásárlás helyett. Lekvárt, húspogácsát, szószokat stb.
Konzervek helyett pedig megveheted a "frisset" például egy csomag szárazbabot a konzerv helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!