Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi lehet a baj?

Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok:) 2 hete kezdődött kb, talan 3 hete.

Azelőtt sose volt ilyen problémám. Szoval nemtudom mi tortent velem. Az van, hogy mostanaba szinte alig eszek valamit mert nincs étvágyam. Ha van es ugyerzem h éhes vagyok kicsit akkor se tudok enni pl egy szelet rantotthusnal es egy kis krumplinal mert ugy erzem h mar tele vagyok. Pedig regen rengeteget wttem es szeretek is enni de egyaltalan nem kívánom valamiért. De az édességeket meg a többit se nagyon. Volt olyan nap hogy mar csak azert ettem mert tudtam hogy kene megha nem is vagyok éhes. Azelőtt sose volt ilyen problémám.eg ha beteg voltam akkor sem. Mi lehet a bajom?

2015. dec. 2. 13:34
 1/3 anonim ***** válasza:

A rendszertelen étkezés és a cukorfogyasztás: ez két külön dolog, de mindkettő okozhatja ezt, szerintem, pedig nem vagyok orvos vagy ilyesmi, csak az egészség iránt érdeklődő.

A rendszertelen étkezés azért opció, mert a szervezetnek tényleg van biológiai órája, időzíti magát, hogy mikor vagy éhes és mikor nem, összefügg az alvással is, a fáradtsággal (ha fáradt vagy, éhséget érezhetsz). Nem tudom, testsúlyod szempontjából feltűnt-e valami, fogytál/híztál, de az biztos, hogy ha fogyni akarsz, akkor fontos, hogy mindig ugyanakkor egyél, mert különben a tested azt tanulja meg, hogy nem lehet tudni, hogy mikor érkezik kaja, ezért raktároz.

A másik meg a cukor, amely döbbenetesen drogként működik: aki meg tudja állni, hogy kb. három hétig ne egyen semmilyen cukrot, az utána nem is fogja kívánni. Ennek viszont a fordítottja is igaz: amíg cukor van a szervezetedben, addig éhséget (kamu éhséget!) is fog jelezni, hogy még többet egyél, így cukrot is. Ergo simán lehet, h egyszerűen csak nem ettél cukrot, és akkor viszont meglepő, hogy milyen kevés táplálékra van szüksége az embernek - én is éltem kb. egy évet cukor nélkül, és napi egy pohár zabpelyhet ettem, és sosem voltam éhes... Vagyis le lehet szokni az evésről, mondhatni... Persze nem egészséges, de érdemes rá odafigyelni, hogy mit eszünk: zöldség, gyümölcs, tojás - és ennyi elég is... :)

Amúgy persze lehet lelki oka is ennek, nem tudom, hány éves vagy, fiú vagy lány, de simán lehet hormonális változás is, vagy vmi lelki megterhelés, szerelmi bánat vagy más hasonló, az is megváltoztathatja az étkezési szokásaidat. Próbálj mégis valami minimális és állandó étkezésre átállni, sokszor keveset alapon, három óránként gyümölcsöt legalább, de ha nem esik jól, akkor ne, éhen halni nem fogsz magadtól, ha éhes vagy, csak eszel...

Ja, és internetfüggés: durva, de nekem is volt már olyan, hogy egész nap ülök a gép előtt, egyszer csak feltűnik, hogy nem ettem még semmit, sebaj, nem is vagyok éhes, aztán egyszer később megkordul a gyomrom, jó, majd mindjárt eszem, aztán órákkal később feltűnik, hogy nem is ettem, de már nem is vagyok éhes, és így én is képes vagyok egész napot kaja nélkül lenni, de aztán meg rámtör a hihetetlen éhség és képes vagyok akár falni is - na, akkor kell okosnak lenni, hogy mit és mennyit... Szóval emiatt is lehet, tán túl sokat ülsz a gép előtt vagy más függőség.

Hm? :)

2015. dec. 6. 12:29
 2/3 A kérdező kommentje:
Hű :D hat koszonom a valaszt:D internetfuggoseg kizarva mas függőségek is , lany vagyok 19eves anyuval is beszeltem errol szerinte vitaminhiány lehet a baj. Meg alvási problémáim is vannak. Lelki okok talan lehet az is h májusban lesz erettsegim es parázok rajta néha?
2015. dec. 7. 12:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Simán lehet! Fú, az érettségipara... - hát én még most sem hiszem el, bő tíz év után, hogy sikerült leérettségiznem... :D :D :D
2015. dec. 9. 10:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!