Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi kaloriat kene ennem...

Mennyi kaloriat kene ennem egy nap?

Figyelt kérdés
Az a problemam hogy bar nagyon egeszsegesen etkezem de eleg keveset es fogalmam nincs mennyit kene ennem foleg ugy hogy fogyni is szeretnek.. Napi max 1200 kcal-t eszem mert azt erzem hogy nekem ez teljesen eleg es ha tobbet ennek akkor nagyon tele lennek. 164 cm vagyok es 65 kilo. Mennyi kaloriat vigyek be egy nap es mennyit mozogjak hogy fogyjak is? 19/L
2015. nov. 24. 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Kevés. Milyen munkát végzel?
2015. nov. 24. 16:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem dolgozom. Heti 2x egy ora lovaglas mindossze.
2015. nov. 24. 17:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Gondolom, nem vagy izmos, a többi fontos adatodat megadtad (illetve az anyagcseréd sebességét gondolom, nem tudod). Az a kérdés még, hogy mennyire vagy aktív, mit dolgozol, sportolsz...

Jobb lenne, ha többet ennél s inkább mozgással érnél el megfelelő kalóriadeficitet. De nem tudhatjuk, neked mennyi kell, ezt ki lehet tapasztalni, de ha nagyon kevés jön ki, akkor az anyagcseréd belassult s érdemes rendbehozni.

2015. nov. 24. 17:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Közben megérkezett a válaszod... Nos, ha a kalkulátorok statisztikáit tükrözöd, akkor 1200 fölött már bizonyára csak lassan fogysz, márpedig ne menj alá. Mindenképpen több mozgást javaslok, a fő, hogy szeresd és csináld, zsírégetésre ugyan az aerob mozgást ajánlják, de ha sok kalóriát égetsz el vele, akkor mindenképpen hasznos lesz számodra a mozgás fogyás szempontjából (kivéve, ha éhes leszel tőle és jóval többet eszel, mint kellene).
2015. nov. 24. 17:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Az anyagcserem rettenet volt meg egy hete (heti 1-2x mentem mindig wcre) mert nem ittam eleg vizet. Azota sokat iszom es vegre jobb az anyagcserem. Azt hiszem tenyleg ra kell allnom a kardiora mert azzal tudtam mindig is fogyni. Viszont akkor egy nap ha mondjuk eszek 1500 kaloriat es lemozgok mondjuk 500 at belole az jo ?
2015. nov. 24. 18:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Azzal tudok fogyni?
2015. nov. 24. 18:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Az anyagcsere sebessége és az ürítés kicsit más, utóbbi esetben nyilván számít, hogy mit és mennyit eszel.

1500 kcal, 500 kcal mozgás, ez jól hangzik, persze ez csak hozzávetőleges tipp, hisz nem tudhatom, mekkora a konkrét kalóriaigényed, ahogy azt sem lehet megmondani, hogy valamely mozgás mennyit éget. Az, hogy a táblázatban van valami, az mit sem jelent, más test más kalóriamennyiséget használ fel rá, más lehet az intenzitás... A kedvencem a gyaloglás, ami emelkedőn közel duplaannyi kcal a kalóriabázison, node az emelkedő lehet 5 fokos vagy 30 is. Mi van, ha jóval lassabban megyek, mint amikor nincs emelkedő? S egy 20 km-es hegyi túrának mekkora része emelkedő? :D S mi van, ha fagy van és nincs rajtam sapka? Vajon az én testem is annyit éget, mint a statisztikai átlagé? Á, esélytelen. Még az a szerencse, hogy nem a számolástól fogyok, azt pedig, hogy fogyok-e, észreveszem egy idő után. Úgyhogy ha hasonló mozgásmennyiség és ételmennyiség mellett nem sikeres a dolog, akkor növelni célszerű a kalóriadeficitet (ha biztos vagyok benne, hogy nem rontottam el az anyagcserémet, de nem szoktam), ha túl gyors a fogyás, akkor csökkenteni. Sajna kiszámolni nem lehet, ki kell tapasztalni.

De amit írtál, az kezdőértéknek jól hangzik :)

Azt mondják, az adatbázisok általában optimistán ítélik meg a testmozgás kalóriaigényét (ahogy az életmód kalóriaigényét is, viszonylag aktív embereknek reálisabb szokott lenni az ülőmunka adata, ezt rengetegszer olvastam), s mozgásnál inkább 70%-kal célszerű számolni. Persze ez is csak hozzávetőleges érték lesz.

2015. nov. 24. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!