Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A kenyér milyen szénhidrátból...

A kenyér milyen szénhidrátból van?

Figyelt kérdés
2015. nov. 9. 21:21
 1/2 anonim ***** válasza:
Keményítő vagyis összetett cukor. Remélem, ezt kérdezed. A felszívódás sebessége pedig attól függ, milyen kenyér s mivel eszed, ha esetleg ez érdekel.
2015. nov. 10. 00:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

A fehér kenyér többnyire keményítő.

Ezt az alfa amiláz enzim bontja le maltózzá majd glükózzá. A glükózt a bélrendszerünkben a jótékony tejsavbaktériumok felhasználják,de csak akkor ha fiziológiásan sózott kenyeret eszel. Ha nem sózod meg a gombáknak jut.

2015. nov. 10. 21:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!