Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez jó étrend ha hízni szeretnék?

Ez jó étrend ha hízni szeretnék?

Figyelt kérdés

155 centi vagyok 38 kiló 15l. Tudom hogy ez kevés szóval hízni szeretnék eddig is sokat ettem de semmi de most elhatároztam hogy még többet eszem. Ez az étrend jó?

Reggeli: natúr joghurt zabpehely rá gyümölcs vagy olajos magvak.

Tizorai suliba: 2 szendvics barnakenyérből (mi sütjük) benne sonka, zöldség, sajt. Gyümölcsturmix teából és olyan gyümiből ami éppen van otthon. Nasinak olajos magvak vagy ropi.

Ebéd: kb három körül amikor hazaérek a suliból az előző napi vacsi ma éppen grillezett csirke krumplipürével és párolt zöldséggel.

Uzsi: egy alma vagy valamilyen édesség

Vacsora: mindig főz anyukám vagy én ma pl rakott krumpli volt. Ennyi elég egyáltalán olyan kajákat eszem amitől lehet hízni? Segítsetek légyszi!

2015. okt. 28. 19:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag bármitől lehet hízni, csak elég kalóriát vigyél be. Akkor van gond, ha olyan a test, hogy nem hasznosítja a bevitt energia egy részét avagy nagyobb bevitelnél többt éget, aberráltan gyors az anyagcsere és szinte lehetetlen eleget enni vagy ilyesmi (egyes betegségek is komolyan bekavarnak). Bár normális szervezetnek nem lenne szabad túl alacsony súlynál maradni megfelelő bevitel esetén.

Nem tudom, mennyi kalóriát eszel így s vajon mennyitől hízol, de amúgy viszonylag jónak tűnik az étrend. Hogy mi az egészséges, arról megoszlanak a vélemények, hogy mivel laksz túlságosan jól, az emberfüggő (állítólag sok ember van, aki egy pici zabtól eltelik, ez tipikus étel fogyáskor - de nem mindenki ilyen s te olajos magvakat is használsz, ami javít a reggeli kalóriamennyiségen. amúgyis az összbevitel számít, s te tudod, mennyi és milyen reggeli felel meg neked. pici reggelivel is lehet sokat enni, nekem nulla reggelivel is elég alaposan sikerül).

Nem tudom, az ebédedben mennyi zsír volt (ez a krumplipürén múlik), de ha kevés, akkor elég lightos lehetett s csak a krumpli miatt nem kifejezetten "fogyókúrás". Ezt nehéz megmondani, mert a mennyiség számít, viszont az ilyen kis kalóriás cuccokból, mint a párolt zöldség és csirke, nehezebben lehet sokat enni, könnyebben jóllakik vele az ember (már aki nem kalória alapokon lakik jól).

Szóval ez sok tényezős dolog, a fentiek alapján nem lehet megmondani, fogsz-e hízni vagy hogy mi lenne a megfelelő étrend.

Azt sejtem, én mitől tudnék sokat enni, de más?

A tömény ételek elvben segítenek, de extramód laktathatnak is, ami a következő étkezéskor visszaüthet. Ki kell tapasztalni.

2015. okt. 29. 00:10
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ sokat segítettél 😊
2015. okt. 29. 08:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ha egyszer kihagysz egy napi kaját, simán visszafogysz az 1 hónappal ezelőtti állapotra.

Szerintem sportolj, a vékonyaknak a sulyzós vagy saját testsúlyos edzések a jók, így izom lesz rajtad, ja és a sporttól teljesen átalakul az anyagcseréd is, a tested jobban hasznosítja a tápanyagokat, persze több hónap kell hozzá.

Én majdnem beleőrültem a sok evésbe, mert nem volt eredménye, és már nagyon rágörcsöltem.

2015. dec. 1. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!