Vegetáriánusok! (akik nem esznek húst) Ti mennyire szoktatok begbetegedni? Avagy van-e vastagbél-rákos ismerősötök? Azért érdekel, hogy eldöntsem egészséges-e a hús.
Szóval mértékkel-Ezt szűrtem le a mondataidból, Az valóban nem állapot amikor valaki nem eszik semmiféle zöldséget Pl: Zsíroskenyér, hagymával paradiscsommal szerintem ez a mondat felvázolja kb milyen étrendet kell betartani. A só szerintem nem olyan veszélyes elég régóta eszi az emberiség hogy nem tudjon megélni nélküle.
Az apukádnak szerintem meggyőző példa lesz hogy az egyik ismerősömnek összeroppantak a bokái azóta 43kilót fogyott és már jári is tud, Olyannyira hogy minden reggel elmegy futni, a fogyásban segített neki egy kisfilm a címe:
A fogyás 10 titka:első lecke na hagyjunk ki étkezést!
Azért vannak zerocarberek, akik gyakorlatilag csak állati termékeket esznek évtizedeken át (max. fűszerként használnak növényt), tudtommal ez is egy viszonylag egészséges életmód, ha jól csinálják (ami nem könnyű), bármilyen bizarrul is hangzik. Nem kell hozzá eszkimónak lenni, hogy egészségben eléljünk szinte semmi növénnyel, a test bámulatosan alkalmazkodó.
A bélflóra átalakul, úgyhogy az ilyen embert kikészítene a hirtelen zöldségevés, szolidan viszont nyilván vissza tud állni rá.
De ehhez mindent meg kell enni, sokféle belsőséget s fogalmam sincs, mit, engem sosem fog érinteni az ilyen, ahogy 80/10/10 nyersvegán se leszek soha. Viszont mindkét extrémitást egészségesnek tartom (azzal a fenntartással, hogy ugye nem vagyok szakértő, csak a tapasztalatokat és a tudásomat tekintve így tűnik számomra), de mindenképpen jóval egészségesebbnek, mint az átlagember életmódját, amennyiben jól csinálja az ember.
Ami ezeknél extrémebb, az már kiegyensúlyozatlan táplálkozás, ami hosszabb távon egészségtelen, véleményem szerint. A zöldségmentes táplálkozást ösztönösen veszélyesnek tartom (oké, elfogult lehetek kissé, nagy zöldségimádó vagyok, de oly hasznosak), ha az ember nem tudja átkozottul jól, hogy mit csinál.
De hogy miért tartják veszélyesnek a minőségi húst, azt nem értem. Eredetileg a hús teljesen természetes táplálék egy mindenevőnek, szénhidrátszegény, tápanyagdús... Pont a húst kell üldözni? Annyi jobb jelölt van a civilizált ember táplálkozásában. Persze azt sem szeretem, amikor elengedhetetlennek tartják, hiszen nem az, semmi nincs benne, ami ne lenne könnyedén bevihető másból.
De tuti emberfüggő, hogy kinek mekkora a húsigénye. Egy normál ember valószínűleg semmi és sok között remekül el tud lenni bárhol. Nekem a kevés a maximum, utána kiborulok, majd vega leszek évekre. S állítólag van, aki megbetegszik hús nélkül, de extrém gyorsan, amit egy hiányos táplálkozás sem indokol, ez nekem fura, de oly sokfélék vagyunk. Sokakat pedig kikészít lelkileg, ha nem ehetnek húst, éppúgy, ahogy engem az irritált, amikor minden héten kaptam. Az egészséggel a lelkiállapot is szoros kapcsolatban tud lenni.
Ahogy Dr.JoeSchwarcz mondta: Valaminek az egészségességét a fogyasztott mennyiség határozza meg. Azaz: a nitroglicerin kis mértékben gyógyszer nagy mértékben épületeket lehet vele felrobbantani.
Szerintem is mértékkel kell fogyasztani mindent.
Az eszkimók max 40 évet szoktak élni annyira gyors az anyagcseréjük miatt(gondolom).
Az az előző kommentemben Azt akartam írni: hogy ne hagyjunk ki étkezést!
mit jelent a 80/10/10 vega?
Köszönöm a válaszod!
az eszkimók korai halálának egyetlen oka hogy kb 2-3 féle húsétel teszi ki a táplálékuk nagyrészét.olyan egyhangú hogy az is csoda hogy 30-35évig elélnek.
az én idős rokonaim szinte kivétel nélkül gyakori húsevés mellett élnek meg 80-90 évet.volt aki 100 felett.
felesleges erről vitatkozni.ha házilag neveld a csirkét mint ők akkor élsz,semmi mesterséges tápszer.ha nitriteket és nitrátokat vagy glutamátot,növekedési hormonokat eszel hozzá akkor 50évesen rák bácsi meglátogat.ennyi.
hiába akarja valaki másra fogni.ezek az anyagok száz éve nem voltak és rák sem volt.elkezdték használni és néhány évtizeden belül kezdődött is az emésztő rendszer rákos megbetegedések száma rohamosan emelkedni.
kisérleti egereken nagy mennyiségben hetek alatt kialakult a rák ezektől az anyagoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!