Vegetáriánusok! (akik nem esznek húst) Ti mennyire szoktatok begbetegedni? Avagy van-e vastagbél-rákos ismerősötök? Azért érdekel, hogy eldöntsem egészséges-e a hús.
Sok évig voltam ovo-lakto vega és még több évig több-kevesebb húst fogyasztó. Mindig egészséges voltam, leszámítva a fogaimat és a szememet, ilyen a genetikám, a fogaknál pedig a modern ember cukros étrendje is bekavart.
Semmi különbséget nem vettem észre a váltásoknál, kivéve amikor vega lettem és végre nem kellett minden vasárnap csirkét ennem, az szuper érzés volt :D Viszont merőben lelki.
Az a helyzet, hogy számomra az, hogy eszel-e húst, apró különbségnek tűnik. Egy étrendnek rengeteg összetevője van, semmi gond, ha kihagysz pár ételcsoportot, csak ne legyen hiányos a táplálkozásod.
Ráadásul a húsok sem egyformák... Én több okból sem eszem meg a bolti húsokat, kivéve a lazacot kb. évi háromszor. Tuti rengeteget számít az, hogy hogyan tartják az állatot (ízben mindenképp), mivel nyomják tele.
Egészségesnek s természetesnek tartom tartom a jó minőségű hús fogyasztását és a jó vegetáriánus étrendet is. Nem a húsevés léte, nem léte dönt az egészség felől, az biztos.
S az sem mindegy, havonta vagy napi ötször eszik húst az ember, illetve hogy azon belül mennyit (egy étkezés tartalmazhat 10g és 500g húst is, nálam legalábbis mindkettő elő tud fordulni ama ritka esetekben, amikor eszem húst)...
A magam részéről a jóféle házi tojás mellett vagyok, az értékes cucc :) A lazacot majd a tél második felére hagyom, hátha gondom lesz a D-vitamin körül... Addig eszem tojást és növényeket, számomra ez a legjobb. Nem kell azon agyalni, miből van hiányom, bár a magnéziumra azért nem árt figyelnem.
2. voltam.
A jóféle házi disznótoros pont az, amit bármikor megennék (jó, évi 2-szer, de ennyi a feltétel), annyira jó :D Lazac és ez, a többi hús nem érdekel, bár a szarvas és a béka is okés. Nem tudok róla, hogy a disznóhús különösebben káros lenne, igaz, én ketogén forrásokat olvastam, ami elfogult lehet - ahogy a másik oldal is, persze. Én nem fogom eldönteni, az én évi pár deka disznóhúsom nem oszt, nem szoroz, viszont jó. A gluténnál, cukornál és laktóznál klasszisokkal jobb, azok érezhetően nem szimpatikusak a testemnek, ha nem is leszek tőlük rosszul.
A normál ember életmódjában számos jóval rosszabb pont van, mint a disznóhús, véleményem szerint.
A nagybátyámék tartanak marhákat egy nyarat voltam ott és semmi vegyi cuccal nem etették, csak silóval meg ami kell, az ilyen hús egészséges, mert én jól vagyok és a 94éves dédmamám is.
Egyszer nekem azt mondták vacsora közben: kis hús, sok kenyér. Én akkor döbbentem rá 10 évesen hogy ugyanúgy érezni az ízét a húsnak ha csak egy vékony szelet van a kenyéren mintha "18dkg színtiszta marhahús" lenne rajta, és még jobban is éreztem magam utána.(így mértékletes vagyok)
De amit a tesóban kapni egy százasért azzal azért már nem győznek meg egy hamar, a fehér-virslivel aminek jó ha 5% hústartalma van azt meg egye meg aki csinálta.
DE a paradicsom is mérgező nem?
Nem ez is bebizonyosodott a húsnak sem kell több idő.
Köszönöm a válaszokat!
A disznótort ki nem hagynám!
A paradicsom zölden mérgező, amúgy fogalmam sincs,miért rossz az autoimmun betegségben szenvedőknek, engem nem érdekel, a paradicsom egy igen fontos része étrendemnek s a testem még nem panaszkodott, márpedig a jelzéseiben igencsak bízom, mert jók (a világban fellelhető infókkal kapcsolatban sokkal nehezebb kiigazodni, főleg, hogy az emberek erősen különböznek, hiába van mindenkinek valahol hasonló testműködése)...
Kenyeret nem ennék, de ezt mindenki döntse el maga.
Az egy napon belül megevett fél kiló hús sem sok ám némi zöldséggel, ennyi fehérje sok embernek kell egy napra, a kalóriatartalma viszont elég kevés. Ennél kevesebbet jóformán nem is tudok enni lazacból, míg a tarjából 1-2 dkg is elég, az keményebb, töményebb s ennyi is feldobja a rántottámat (nem mintha azt fel kéne dobni bárminek is, úgyhogy elég ritkán csinálok ilyet). Ízetlen húsokat pedig nem vennék, semmi értelme.
A krumpliról pedig azt hitték, leprát okoz... Tegnapelőtt olvastam :D Elég meredek dolgok voltak a középkorban, de ez még nekem is új volt.
Amúgy a krumpli is mérgező, csak nem az, amit meg szoktunk enni, illetve a gumó se jó, ha bezöldül.
A szárazbab pedig igazán mérgező, simán rosszul lesz tőle az ember, ha nem főzi meg rendesen. Veszélyes világban élünk.
A krumpli minden része mérgező kivéve a gumója,
A tiszafának is minden része kivéve a csümölcshús:)
A szüleim kertészek
"húst olyan veszélyesnek ítélték mint az azbesztet"
ki volt az az állat? mert nem tudományos alapokon nyugszik az tuti.
nekem volt rokonom aki 100év felett élt.sok húst evett. van aki 90 felé jár és napi szinten eszik. a hússal semmi baj ha nem hormonokkal kezelik és mérgezik feldolgozás során például nitrittel tartósítás miatt.
tehát ha ugyanúgy készül mint régen.a modern ipari hús az nem túl egészséges.mértékkel azért nem vesz el éveket az éltedből meg ilyesmi.
Nálunk anyukám mindkét fiútestvére vastagbélrákban halt meg. Egyikük egy ismert magyar népművészeti fafaragó volt, gyakran látott vendégeket (külföldieket is), kifejezetten csak a hagyományos magyaros kajákat készítettek, húst hússal, sok sóval, fűszerekkel. Azt csinálta, ha kihozták a kaját, még meg se kóstolta, hanem egyből nyúlt a sótartóhoz és jól meghintette. A zöldséget semmilyen formában nem tűrte meg az asztalnál, mert azt "nem emberi tápláléknak" tartotta. Azt hiszem 53 évesen halt meg, 1 évnyi szenvedés után, csontvázzá lefogyva.
Az öccse is pár évre rá követte, ő is hasonló szemét kajákat evett, mellette még cigarettázott is...
Anyám nővére még él, túl van már a 70-en, de amióta ismerem (36 éve), világéletében beteges volt, kiskoromban volt annyi mint most én, de akkor is már ilyen-olyan kezelésekre meg gyógyfürdőkbe járt. De régóta neki is vannak gyomorszervi bajai, többször műtötték már a belét, a lábát, volt trombózisa, érszűkületes a lába, egyfolytában szorító zoknit kell viselnie. Ő is nagy húsevő volt mindig is, még a sütit is hájjal készíti meg kacsazsírral süt, a zöld zöldségeket utálja, káposztát is csak azért termel mert azzal eteti a tyúkjait. Jah és a több évtizednyi zsíros kajázás eredményeként tönkrementek a bélbolyhai, így bizonyos ételeket nem ehet. Meg szednie kell a trombózis miatt olyan gyógyszert, ami megakadályozza h sűrűsödjön a vére és emiatt meg nem ehet bizonyos zöldségeket, amik akadályoznák a gyógyszer hatásosságát. Csak hát a testmozgás számára ismeretlen fogalom, még a "WC-re is autóval jár", így nem csoda h elsorvadtak a lábai.
Apám is egy külön történet, nála az étkezés a fehér kenyér, kolbász és szalonna kombinációjából áll. Ő is még csak 63 éves de már alig bír járni, nagyon fájnak a lábai, és el is van hízva. Ő is amíg rendszeresen biciklivel járt dolgozni, nem fájt a lába, pár éve amióta már csak autóval jár, nagyon elhízott és vele együtt jött a térdfájdalma. Mondom neki, ha nem cipelné magán azt a legalább +40 kg felesleget, talán a térde se terhelődne annyira és nem fájna, erre mindig elküld egy "hülye vagyokkal".
Szerintem az még nem olyan baj ha valaki kevés húst eszik, az már inkább, ha valaki sok húst eszik, sőt az még a másik fő gond ha valaki nem eszik elég zöldséget, mert a rostoknak a fő szerepe, hogy a belek redőibe beletapadt rothadó fehérjét "kiseprűzze". A fehérjedús étrend során sok rothadó fehérje megragad a belek redőiben, és akár hetekig vagy hónapokig is ott elvan, ez azért se jó, mert így ott a belek falán sok bomlásból származó méreganyag felszívódik a szervezetbe és a más ételből származó tápanyagok felszívódását akadályozza, no meg ha egy ilyen "fehérjetemető" begyullad, már meg is van a vastagbélrák.
Gondolom mindenki látott már sörhasú embert, főleg férfiakat, ők jobban hajlanak a húst hússal evésre. Ők igazándiból nem is kövérek annyira, mert nem zsíros a combjuk vagy a karjuk, viszont jó nagy hasuk van, és ez sem zsír, hanem több kilónyi pangó bélsárt hordoznak magukban - ez a túlzott fehérjefogyasztás miatt van.
Én több mint 6 éve vagyok vega, nem szedek semmilyen gyógyszert, sem vitamint, ellene vagyok mindenféle mesterséges gyógyszerformájú kemikáliának. Ezek csak arra valók h tönkretegyék a májat és a vesét. Nagyon ritkán vagyok beteg, 1 évben egyszer, azt pedig minden esetben így zajlik le (ez a téli hónapokban szokott előfordulni): jön a "kedves" vevő és rám köhög - még véletlenül se teszi a szája elé a kezét, hanem gátlástalanul összeköpköd. Aztán másnap már érzem h kicsit kapar és szúr a torkom, harmadnap és negyednap már én is köhécselek, de következő napra már elmúlik, így szerencsére nálam egy ilyen betegség 3-4 nap alatt lefut. Sajnos nem tudom hogy lehetne ezt kivédeni, gondolkodtam már h lehet h ki kéne írni a pultra, hogy "Kérem, ne köhögjön rám, köszönöm"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!