Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egy 17 éves 158 cm magas...

Egy 17 éves 158 cm magas lánynak mennyi a szükséges napi kcl bevitel?

Figyelt kérdés
2015. okt. 20. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem mindegy hogy egész nap a gép előtt ül vagy versenyszerűen sportol vagy stb...
2015. okt. 20. 18:04
 2/6 anonim ***** válasza:
sportol-e valamit az a lány? nem mindegy... mint ahogy a testsúlya sem mindegy, hogy mennyi :D
2015. okt. 20. 18:05
 3/6 A kérdező kommentje:
nem sportol csak hát ugye kötelező napi testnevelés (elég kemény tanárral) és többet utazik a suliba mint egy átlag ember így többet is sétál
2015. okt. 20. 18:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Hozzávetőlegesen 1500 kcal.
2015. okt. 20. 18:24
 5/6 anonim ***** válasza:
1200-1500
2015. okt. 20. 18:29
 6/6 anonim ***** válasza:

1500-2000 vagy akár több. De pl. 40 kilósan kevesebb is lehet...

Úgy tudom, ilyenkor még több is kellhet, mint mondjuk a harmincas évek végén, amikor nekem 163 cm mellett, különösebb mozgás nélkül kb. 2000 kcal kell (de nem is vagyok vékony, az tény). A testsúly persze számít, pár éve még lazán fogytam 2000 kcal-lal... Most is fogynék, ha izmosabb vagy aktívabb lennék. A plusz hájnak is kell némi energia, de nem sok, az izmoknak annál inkább (persze a plusz háj jelent némi plusz izmot, hisz meg kell mozgatni a nehezebb testet).

Bármi is ez a szám, ez még csak a minimális érték, amivel elműködik az ember, miközben súlyt tart (bár nem tuti, hogy ez érdekli a kérdezőt). Korántsem bizonyos, hogy többel hízik az ember, bár sokaknál így van. Lehet, hogy pazarló üzemmódba vált.

Más kérdés, hogy feleslegesen sokat enni nem egészséges, felesleges költség is... Emlősök vagyunk, magas kalóriaigénnyel, bőven sok élvezetet tudunk belepakolni a kötelező energiamennyiségünk felvételébe is ;)

2015. okt. 20. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!