Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi az ami bevált reflux-os...

Mi az ami bevált reflux-os betegeknél?

Figyelt kérdés
Viszonylag friss refluxos beteg vagyok...Most megyek majd gyomortükrözésre. De amig nem lesz eredmény addig is mi az ami bevált étkezési szokás. Mi az amit ne egyek...valakinek valami jó tanácsa ha lenne nagyon megköszönném.. Eddig ehettem azt amit akartam, akkor amikor csak akart...most ez megváltozott, ég a gyomrom és a torkom szinte egész nap...de éhes is vagyok...

2015. okt. 13. 14:31
 1/5 Trafó1 ***** válasza:

A részletes kivizsgálás az vált be, rám is azt mondták reflux, tömtek savlekötőkel, feleselgessen , más bajom volt.

Este ne kajálj be nagyon sőt öt után már ne , kerüld a savat csináló vagy savas ételeket, paradicsom, savanyúságok, próbáld kamu kajákkal lekötni a savadat puffasztott rizs háztartási keksz, lényeg hogy ne legyen tele a gyomrod és ne csinálj savat, kávét is kerüld meg az üdítőket és a szénsavas dolgokat.

2015. okt. 13. 14:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez nagyon sok jó tanács volt..ilyesmire gondoltam..Ha nem vagyok indiszkrét megírnád, hogy mi volt a baj nálad? Nekem is a gégész javasolta hogy menjek erre a tükrözésre, mert szerinte reflux, de más is lehet..
2015. okt. 13. 14:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Édesség, sütik, csoki sem jó ilyenkor és ha cigizel netán, akkor az sem jó, csípős és fűszeres, zsíros ételeket is kerüld. Natur keksz nekem jót tett.
2015. okt. 13. 14:55
 4/5 A kérdező kommentje:
az az igazság hogy alapból nem vagyok se sütis, se nem dohányzom...a fűszeres és zsíros kajákat sem eszem, de majd figyelek...ami gond az az esti kajálás. valahogy mindig olyankor van időm, és türelmem enni. Mire a gyerekeket lefektetem...minden elcsendesedik..ez egy rossz szokásom...:(
2015. okt. 13. 15:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Pont lefekvés előtt nem szabad enni, legalább 3 órával alvás előtt vacsorátt és ne terheld túl a gyomrod. Többször kell enni naponta, keveset.
2015. okt. 13. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!