Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit szabad enni, most oszinten?

Mit szabad enni, most oszinten?

Figyelt kérdés

Füvet? Vagy kartonpapirt?

Mert en azt a tajekoztatast kaptam h mindentol cukorbeteg lesz az ember aminek van taperteke.

Tehat nem szabad enni kenyeret, turorudit, muzliszeletet, energiaitalt, sot leginkabb semmit.

Most gondolhatnatok h en kover vagyok, de sajnos attol is rosszabb: sovanykover vagyok, azaz 60kilo korul vagyok, 173 magas, 26eves, csunya pokhassal, keskeny vallak, gyermeki felsotest.

Bar mar 3 honapja jarok edzeni de a pocak valtozatlan, sot sztem rosszabb lett, mert többet eszek, mint amennyit izomepitesre hasznal a szervezet.

Ez a kocsog szervezet izmot nem bir epiteni de zsirt az korlatok nelkul.

Csak tudnam minek, ha ugyis az izmot sor asztja el eloszor.

Na tehat kapom az oltast h cukorbeteg leszek stb

Oke, akkor ertem a szisztemat, ehgyomorra kell menni edzeni de naponta ket orat es ez igy mukodik.

2015. okt. 8. 23:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szabad enni húst, zöldséget, és szénhidrátot megfelelő forrásból. Nagyon leegyszerűsítve, azt lehet hosszútávon káros következmények nélkül megenni, amit a természet adott nekünk. A műzli, túrórudi, energiaital nem ilyen. Ezek vegyészek által összeállított szutykok, amik tele vannak finomított cukorral és jó pár mesterséges adalékkal.

A tested átformálása időt igényel, 3 hónap igen kevés. Én másfél éve edzek, és rengeteget javultam, de nagyon messze vagyok még az igazán esztétikus külsőtől.

Amíg tömeget növelsz, addig a pocak marad is. Ha el akarod tűntetni, akkor kalóriadeficit kell. Ilyen kezdeti fázisban még úgy is tudsz valamennyit fejlődni.

Ez nem igaz, hogy az izmot sorvasztod először. Ez egy baromság, ami a gyúrós körökben terjed. Lehet, hogy egy szénné kokszolt hegyomlás hamar össze tud esni, de egy naturál, normál izomzat nem tűnik el. Nézd csak meg az időszakos böjtölőket, milyen formát tudnak összehozni úgy, hogy 16 órát koplalnak naponta. Érdekes módon a zsír tűnik el róluk, nem az izom.

2015. okt. 8. 23:45
 2/13 anonim ***** válasza:

Sokmindent mondanak az emberek, tegnap azt olvastam, hogy a zsírtól lesz cukorbeteg azember, a cukortól dehogyis... :D

Ami persze elképesztően messze áll az igazságtól.

Nos, előrebocsátom, nem vagyok szakértő, csak érdekel a téma, olvastam ezt-azt, láttam videókat orvosoktól, tapasztalatokat fórumokon...

A cukorbetegségtől leginkább a durván szénhidrátdús étrend véd, illetve ilyennel lehet gyógyulni belőle, amiben van is logika. De azért az ebben a formában nem igaz, hogy ha szénhidrátosan eszünk, akkor cukorbetegek leszünk, most hirtelen mi változott volna meg? Nagyon régen eszik sok szénhidrátot az ember, természetesen nem mindegy, mennyi szénhidrátot, milyet, milyen életmód, aktivitás mellett, ez utóbbi tényezők sokat romlottak az átlagembernél, azt hiszem.

Van, akinek kifejezetten kell is nagyobb mennyiségű szénhidrát, bár nem esszenciális tápanyag.

Viszont ha valaki bírja a nagyon kevés szénhidrátot s az azzal járó viszonylag sok zsírt, nem nagyon válogatós vagy pont jó irányban az, annak nem nehéz erősen szénhidrátszegényen étkeznie. Illetve kinek mi nehéz.

Van egy csomó étel, amiben alig vagy egyáltalán nincs szénhidrát.

Bármikor simán nyomok egy akármilyen kalóriadús napot (már amennyire fér belém, 4000 kcal fölé rosszul esne mennem), mondjuk 10 g szénhidráttal. Csak egyet, mert ennél jóval többet szeretek enni még szénhidrátból is, de élvezetes, tápanyagdús nap lenne számomra. Aki húst szokott enni, annak pedig még sokkal könnyebb lehet ez.

Na edzés, amiről szintén olvastam már, csak gyakorolni kéne... Nos, az edzés elég speciális, pont akkor lehet egész büntetlenül szénhidrátot enni. Előtte kvázi kell, mert még a fanatikusabbak is észlelik, hogy úgy jobb a teljesítményük (nyilván van, aki olyankor is kerüli a szénhidrátot, mint mindig - ez súlyos szint, növényt már nem eszik az ilyen, de akkor valószínűleg bevállalja, hogy nem optimális lesz az edzés), utána pedig normál esetben szokás szénhidrátot enni, annak is megvan a szerepe, ilyenkor úgyis a glikogénraktárakat tölti, nem zsír lesz belőle (már ha nem visz be extrém sokat az ember)... De a ketogén diétázók (van ennek egy majdnem-ketogénnek valami speckó neve, de most nem tudom. a ciklikust pedig nem tekintem ketogénnek) ekkor már nem esznek szénhidrátot, az edzés előttit már elhasználták és gyorsan spuriznak vissza a ketózisba. A glikogénraktárak lemerülése nem zavarja őket, az izmok persze nem dudorodnak olyan szépen, mint a glikogénnel és a sok vízzel, amit a glikogén köt meg, de valamit valamiért. Van, akinek a ketogén diéta előnyei többet számítanak.

Amennyire tudom, izmot azért tud építeni az ember, ha jól étkezik és persze edz. Bizopnyos testalkattal nehéz fogyni, hízni, de az izomépítés elkerülhetetlen, ha megteszi az ember, amit kell (azért a legszerencsétlenebb testalkatúaknak nehéz).

S van, aki könnyebben zsírosodik, de ha megfelelően étkezel és edzel, akkor minimalizálod az izomveszteséget, nem sorvadhat el.

Nagyon rádfér az izom a leírtak alapján... De 3 hónap alatt semmi... Nem sok idő, persze, de azért valaminek csak javulnia kellett volna. Hogyan eszel, miket, mennyit?

2 óra edzés pedig nem kell, akkor túl lazán csinálod, ha ennyit kibírsz, a testépítésben összeszedett infóim alapján :D Persze lehet, hogy a Te szinteden tényleg nem megy a kemény edzés, ehhez aztán végképp nem értek, nekem 20 perc volt a maximum, amire képes voltam rávenni magam, még nem tudtam rákattanni az edzésre, pedig nagyon kell.

Bocs, hogy leírtam egy csomót kedvenc témámról, de hátha mondtam valami érdekeset.

2015. okt. 8. 23:58
 3/13 A kérdező kommentje:

Aha, csak a termeszet adhatott volna akk nekem rendes testalkatot es akk nincs az h a kondiban szopjak egy evet h ugy nezzek ki mint mas ALAPBOL

Egyebkent meg pl ma azert nem voltam edzeni mert hazajottem fel 6kor elborultam es felkeltem este 9kor.

Eleg rossz h munka mellett mar kulon ugyeskedve lehet csak eljarni edzeni :/

Es kondiban meg mivel nem tudok 2-3orakat ott tolteni ezert csak karokra edzek hogy emberi formam legyen valamilyen szinten.

Sorhas eltuntetesevel ugyanugy 12eves kislany felsotest maradna...

Egyebkent az izom eltunest ellenőrizni fogom felsokar kerulet meresevel.

Mikor még munkanelkuli voltam akk koplalassal tenyleg jott le zsir de akk megengedhettem magamnak a koplalast de most munkaban nem lezenghetek ehesen mert teljesitmeny rovasara megy.

Egyebkent nem ertem a hypeot, mert edzestol en csak olyan 10%al kelek fel konnyebben(nekem mindig mumus volt az ilyen 7-8orai keles)...

Pedig azt mondtak h maaaajd ezeeeeerszer tobb energiam lesz meg jo a depressziora...

Hat a lof...

Nyilvan aki odakoltozik a terembe annal lehet, de en nekem sajnos munkaba kell jarni meg egyedul elek tehat kajat kell csinaljak, szal van egy par egyeb teendom is.

Es eleg szomoru h az ember egeszseges csak nagy kompromisszumok aran lehet, pedig ez kellene az elsodleges szempont legyen, nem a munkahelyi csicskulas

2015. okt. 8. 23:58
 4/13 A kérdező kommentje:

Hat en kondiban ezen a lehuzos gepen huzok le meg tarogatok meg kis ruddal allva emelek meg ruddal fekvenyomok meg ilyenek mennek, sztem 1 oraban nem lazsalok szinte semmit.

Be is vok durranva rendesen mikor vegzek.

Mondjuk teszem azt a kis rudra felteszek 15kilot es azzal csinalok vagy 50emelest rszeltekben amennyit birok

Fekvenyomastol sajnos felek ezert ott mac 10kilot merek feltenni s rudra.

Meg egy csajjal jarok edzeni ugyh nem vmi nagy segitseg. Foleg h mar kezd kikopni szegyenke. Le fog morzsolodni en pedig nem tok ismerkedni, haverkodni igy total egyedül vagyok

Kardio nem erdekel de ha esetleg felmaszok ilyen elliptikus trenerre akk felnyomom maxra az ellenallast es ugy tekerek vagy 10-15 percet ami ugy 100-150 kaloria :D

Akk ilyen erovel minden nap nyomnom kene eajta fel orat h fogyjak?

Ki tudnam szamolgatni mennyi fizikai munkat vegzek az egyes gyakorlatokkal es abbol lehetne becsulni a szukseges kaloriat is.

Sztem nem kis szam jonne ki, ahhoz kepest meg foleg h 4000kaloria beviteletol nagyon messze vagyok

2015. okt. 9. 00:10
 5/13 anonim ***** válasza:

nagyon sok kavar van a fejedben, de ahelyett hogy regenyt irnek, inkabb nezz utana sasafitness irasainak, o leirja a tutit, hogy hogyan, miert, mikent kell RENDESEN edzeni

bocsiviki pedig tud taplalkozasban tanacsot adni

megsugom a pocak attol is lehet, hogy a beleidben gyulladas van es fel vagy puffadva, es azon 100ezer felules sem fog segiteni, csakis a normalis etkezes

fenti emberkeket feszen megtalalod (es nem reklamozok, semmi hasznom nem szarmazik az o emlitesukbol, egyszeruen jobban/tobbszor leirtak mar a dolgokat, felesleges ismetelnem)

2015. okt. 9. 01:35
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is kérdezz hozzáértőket s megértem, hogy a felsőtestre koncentrálsz, de sose hanyagold el a többi részedet, az nem jó.
2015. okt. 9. 13:01
 7/13 A kérdező kommentje:
szerencsére a felsőtestem még a többi részhez is mértem fejletlen, ugyhogy egyoldalú edzéssel leszek arányos nagyjából
2015. okt. 9. 14:23
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem csoda, hogy nem fejlődsz, mert ahogy nézem, nem igazán van fogalmad a dolgokról. Először azt írtad, hogy karra edzel, aztán felsorolsz egy pár gyakorlatot, amik közül egyik sem karra megy, csak járulákosan. A lehúzás hát, a fekvenyomás mell gyakorlat. Ha kis súlyokkal játszadozol, akkor nem is lesz fejlődés.

A kifogásaidról csak annyit, hogy én is dolgozok, egyedül élek, magamra főzök, és egyedül járok edzeni.

Olvass még a témában, edzéssel és táplálkozással kapcsolatban is. Itt nem lehet mindent leírni, de az interneten minden megtalálható. Elhiszem, hogy nem a legjobb genetikával rendelkezel, én sem, de ez ne vegye el a kedved. Rengeteget lehet a testen formálni.

2015. okt. 9. 19:54
 9/13 anonim ***** válasza:
Sokan mondják ki a mágikus szót "genetika", legjobb mindent arra fogni. Az előbb említetted hogy éheztetted magad úgy adtál le zsírt. Az izom sokszor annyi kalóriát éget el mint a zsír, ha éhezel, a szervezeted az izmot távolítja el először pontoson ezért, nem sajnálja a szervek izmait se mint pl szívozom, aztán utána csak a zsírt szeded vissza a leadott izom helyett. Egyél naponta háromszor, reggel és délben zsírosat egyél este csak gyümölcsöt, nézd meg ezzel kapcsolatban szabó szigfrid videóit, de a regenort fölösleges megvenni, de a videói hasznosak. Ha már edzeni jársz a napi 15 g só kötelező, én tejfalussy andrástól tudom és szerintem igaza van. MINDEN étel lehet egészséges, de túlzott mértékben káros. Nem a szénhidráttal van a probléma, hanem hogy milyen adalékanyagokat tesznek a kenyérhez, nem a hússal van a probléma hanem azzal hogy anabolikus szteroidokkal és antibiotikumokkal kezelik az állatokat a profit maximalizálása érdekében és felpumpálják a húsukat. Igyál béres cseppet kiváló roborálószer, igyál svédkeserűt(richard bittner félét ajánlom) immunerősítő koleszterincsökkentő, annak ellenére hogy edzel ne egyél töménytelen mennyiségben szénhidrátot. Ja és még valami az epét a szervezeted koleszterinből állítja elő, a gyomorkeserűk növelik a termelődött epe mennyiségét(svédcsepp), innen gondolom egyértelmű
2015. okt. 9. 21:32
 10/13 A kérdező kommentje:

TEJFALUSSY ANDRÁS :D :D :D :D

azzal az emberrel lepaktálni, vagy bármilyen szinten komolyan venni az egy érdekes szituácio

2015. okt. 9. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!