Gátolhat a növésben hogy vegán vagyok?
Ha minden szükséges tápanyagot be tudsz vinni a szervezetedbe megfelelő mennyiségben (zsírt, fehérjét is), akkor nem. Ha bármiben hiányt szenvedsz, akkor igen!
A vegán táplálkozáshoz komoly odafigyelés és hozzáértés kell, különben nagyon komoly hiánybetegségek alakulhatnak ki.
Én arról még nem hallottam hogy valaki azért marad kicsi mert vegán, ezt a baromságot aki írta nem tudom honnan szedte. Valószínűleg a fejében uralkodó sötétségből.
Vannak alacsony emberek, akik 160 cm alattiak és nemhogy nem vegánok, de még csak nem is vegetáriánusok.
Az hogy milyen magas leszel, genetikától függ, amilyen magasak a szüleid, te is olyan magasságra számíthatsz, ahol a szülők ilyen 180 centisek, ott a gyerek is égi meszelő lesz, ahol 160-170 centisek a párok, a gyerek is olyasmi magas lesz. + pár centi, az újabb generációk mindig egy kicsit magasabbra nőnek.
"...kutatások alapján a vegán gyerekek alacsonyabbak, betegesebbek, alacsonyabb IQ-júak lettek, mint a normál étkezésűek...."
Ezt a tanulmányt akkor be is tudod linkelni, ugye?
#5: Pedig van összefüggés. Ha valaki nem viszi be a szükséges tápanyagokat (ez húsevőknél is előfordulhat), az kihat a hormonháztartásra is. A növekedés pedig valóban genetika, de hormonok vezérlik.
Ráadásul aki Vegán, azt nemcsak húst nem eszik, de tojást és tejtermékeket sem! És mivel az emésztésünk a mindenevéshez igazodott az evolúció során, így ahogy már írtam, komoly hozzáértés és odafigyelés kell ahhoz, hogy ne alakuljon ki hiánybetegség következtében fejlődési probléma.
Ausztráliában életfogytiglanra ítéltek egy párt, mivel vegán étrend miatt a kisfiúk meghalt.
Szlovéniában is elítéltek egy nőt ilyen ügyért.
Franciaországban is, mert a nő csak szoptatott, de a tejében a nem megfelelő vegán táplálkozás miatt nem volt elég tápanyag, a gyereke meghalt emiatt.
Tetszik, nem tetszik, nehéz beállítani egy vegán étrendet úgy, hogy megfelelő legyen, bizonyos tápanyagok, nyomelemek, vitaminok pótlása pedig feltétlenül szükséges.
Nem gátolhat, de tényleg nagyon utána kell olvasni a témának, alaposan tudni, hogy miben mennyi vitamin, fehérje, kálcium, esszenciáis aminosavak stb... van én azokat be is vinni a szervezetedbe.
Amit az első ír, hogy kisebb IQ az hülyeség. :D
Én amúgy vegetáriánusból áttérő vegán próbálok lenni, tojást már nem és tejet sem, de savanyított tejterméket néha még fogyasztok nagy ritkán, de a gyerekemnek nem hiszem, hogy erőltetném a vegetarianizmust. Direkbe se tudnék neki húst adni, azt majd kapna a nagyszülőktől vagy a suliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!