Miért nem érzem a nagy energia löketet?
(Először is, az, hogy az ember 100%-ban növényevő azt nem kajoltam be. Azért választottam ezt, mert (látszólag) lehet úgy élni, hogy nem ártunk az állatoknak)
3 hónapja vagyok vegán és a rengeteg videóban és cikkben beszámoló emberek nagy százalékban beszámolnak arról, hogy sokkal több energiájuk lett. Semmilyen ilyen jellegű változást nem tapasztaltam, sőt lehet, hogy kevesebb is van, de ez lehet a 2 munkahely miatt is. Normálisan eszem és a hétből hét napot mozgok/sportolok (napi 15 km bringa). A fő kérdésem, hogy melyik növényekben van a legtöbb energia?
A szénhidrátbombák engem is lenyomnak, nekem a zsírtól van energiám... De a nyers zöldségek és a nem túl cukros gyümölcsök frissítenek :)
Kérdező, nem vagyunk egyformák, más makrotápanyag aránnyal érezzük magunkat optimálisan s persze pl. szénhidrát és szénhidrát között is van különbség.
Nem tudom, hogyan eszel, engem a szénhidrátdús vegán étkezés tuti lenyomna, viszont a zsírra alapozó lehet, hogy menne. Tervezem, hogy kipróbálom egy időre a nyersvegán étrendet, de még nem került rá sor, elég nehéz elengedni a tojást (persze házi, kapirgálós és ízes, ennyi nekem belefér). Vegán étrendnél nagyon tudni kell, mit csinálunk, hogy ne szedjünk össze valami fontos tápanyaghiányt.
Hogy mely növényekben van a legtöbb energia, azt nem értem, gondolom, nem a kalóriára gondolsz, hanem hogy energiát ad, de ezt nem hiszem, hogy meg lehet mondani. Én szeretek változatosan enni, sokféle zöldséget, olajos magvat, ezt tartom biztonságosabbnak.
2. az orvosok segg hülyék.
Kérdező, a magas zsírtartalmú növényekben van a legtöbb energia.
De vigyázni kell a növényekkel, mert sok növényben (gabonák) gyorsan felszívódó szénhidrátok vannak (keményítő) míg a gyümölcsökben cukor. Ezek energiahordozók, na de mi az élettani hatásuk? Kiviszik a vérből a tápanyagokat az inzulinszint megemelése miatt, így összességében mennyi energiánk lesz? A hájunkban sok, csak éppen csökken a zsírégetés, az izomzatunkban, vérünkben pedig összességében kevesebb és egyenlőtlenebb.
A vega étrendnek megvan a veszélye, vagyis inkább a nehézsége cserébe azért, hogy nem mészárolnak le állatokat. Egyszerűen arra kell odafigyelni, hogy a cukor-keményítő bevitel ne legyen túlzott, inkább zsír (mivel fehérjét nem nagyon lehet magasabban tartani növényekkel, olajos magokban talán fehérjéből is több van, de ott is a zsír a lényeg)
#1. Amíg mindennevő voltam akkor sem ettem napi(!) szinten halat. Lehet, hogy csak elírtad, de a heti is sok lett volna nekem. Évente egyszer, karácsonykor ettem halászlét, évközben meg fagyasztott halrudacskákat fogyasztottam rendszeresen, de annak már köze sincs a halhoz szerintem.
#5. Az, hogy az orvosok hülyék, azért erős. :) Ezt tanulták és nem jutott eszükbe soha kétségbe vonni amit a tankkönyv írt és ahogy írtam a legfelül, szerintem is mindenevők vagyunk.
#6-7. Naponta 3-4-szer eszem amennyit tudok (persze nem rosszullétig). Kevés nyers kaját eszem, főleg csak gyümölcsöket magában de abból keveset. Főt kaja párti vagyok.
Lehet nagyon rákoncentráltam a fehérjére és ahogy nézegettem az eddigi vegán szakács tudományomat nagyon alacsony volt a zsírszázalék.
Én kevésbé szofisztikáltan fogalmaztam meg miért hülye sok orvos. Ettől még ugyanarra gondoltam :)
A kételkedés hiánya az alapvető, emberre jellemző ész (nem intelligencia, hanem valami más szellemi érték) hiányát jelzi a felsőoktatásban képzett emberi-gépek többségénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!