Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen természetes székletpuhí...

Milyen természetes székletpuhítók vannak?

Figyelt kérdés
Mostanában (második alkalommal) bogyós székletem van, pár bogyó kijön a többi benn marad,inger van de egyszerűen nem jön ki és kézzel kell kiszedjem.
2015. szept. 30. 21:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Miket szoktál enni?

Mert nagyon meghatározó, hogy sok rostot egyél.

Napi legalább fél k zöldség és gyümölcs, de ha lehet többet is egyél. Zabkorpa natúr joghurttal, ez nagyon jól megmozgatja a bélrendszert. Akár minden nap, legalább fél liter folyadék kíséretében, olajos magvak, hüvelyesek is jelentős mennyiségű rostot tartalmaznak.

Ha eszel fehér péksüteményeket, akkor csökkentsd le, én azt vettem észre, hogy mindig megfog. Vegyél valami barna, magvas cuccot, nekem bevált.

Régebben nekem is voltak ilyen problémáim, és bár sok rostot fogyasztottam és fogyasztok most is, nagyon nagy hangsúly van a vízfogyasztáson. Most nem mondom neked, hogy igyál 4 liter vizet (én annyit szoktam), mert ez extrém mennyiségű rostbevitelnél szükséges, de a napi 2,5-3 liter nagyon fontos, hogy meglegyen.

És hihetetlenül fontos a testmozgás. Mert az még akkor is kihozza belőled, hogyha nem olyan jó az állaga.

Nagyon sokáig nem mozogtam, de már egy-két óra séta is nagyon megteszi a hatását, nemhogy egy intenzív sport.

Szóval a mozgás, amit még mindenképp ajánlanék erre a problémára is.

2015. okt. 1. 07:11
 12/13 anonim ***** válasza:
Érett szilva és szőlő most kapható bőven, azokat edd, én minden nap eszem és hatásos.
2015. okt. 1. 08:25
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem eszem sok gyümölcsöt most elkezdtem útifű maghéjjat enni/inni az élelmi rost,meg is lett az eredménye :) puha széklet...viszont folyadékot iszom rendesen,és többet mozgok mint eddig
2015. okt. 1. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!