Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szénhidrát diétában jártas...

Szénhidrát diétában jártas emberek, szerintetek?

Figyelt kérdés

Bocsi ha hosszú lesz. Szénhidrát csökkentett diétát tartok, de egyszerűen hülyének tartom magam a ch folyamatos számolgatásához. Kb. 1 hete csinálom, megpróbálok napi 160 g-ot bevinni gondolatból, vagyis hogy ne lépjem túl. Leírom 1 napi étkezésemet :

Reggeli: 2 szelet Norbi rozsos vekni, 2-3 szelet sonkás szalámi,paprika, paradicsom.

Tízórai: ezt kihagyom mert nem tudok enni, nekem ez sok étkezés lenne dél előtt, pótvacsorával pótolom

Ebéd: 30 dkg csirkemell vagy karajszelet( mikor milyen hús, eszek zsírosabbat is, pl: oldalast), zöldségköret pl: sült zellerhasábok vagy friss görög saláta

Uzsonna: 1 vagy 2 db. Tükörtojás zöldsékekkel.

Vacsora: kb. akkora mennyiség ami a reggelim, 2 szelet update kenyér szalámival, zöldségekkel.

Utóvacsora: fél salátauborka.

A problémám: még nem kezdtem el a sportot mellé mert állandóan éhes vagyok és úgy érzem nincs energiám. Szerintem valamit rosszul csinálok. Ha sportolnék, heti 4 alkalommal 45 -60 percet bicikliznék. A kérdésem: szerintetek kevés a bevitt szénhidrát mennyisége? Bele férne ha pl. ebédhez barna rizst fogyasztanék? Nem ehetek : tejterméket, magvakat, savanyúságot, gyümölcsöt egyéb okokból és természetesen eitritet használok édesítésre. Probléma van az étrendemmel, vagy ez csak azért nehézkes, mert még az elején vagyok és fura a változás? Köszi az értelmes válaszokat. :)

2015. szept. 30. 11:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
:3
2015. szept. 30. 11:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi :D
2015. szept. 30. 11:24
 3/11 anonim ***** válasza:
vartam hogy irj, de nem jelentkeztel :/
2015. szept. 30. 11:41
 4/11 A kérdező kommentje:
?
2015. szept. 30. 11:54
 5/11 Sowilo ***** válasza:

Okosodj meg, és számold rendesen. Testsúlykilónként 2g szénhidrát legyen a maximum. Ha pl 60 kiló vagy, akkor ez 120g. Először bogarászd a kalóriatáblázatot, használd a konyhai mérleget, aztán már menni fog minden érzésre később. Reggelire ne egyél szénhidrátot, hanem inkább valami fehérjedús, zsírosabb dolgot, pl tükörtojás kókuszzsíron, zöldséggel. Így nem nyomod fel már reggel az inzulinszinted az egekbe, és nem leszel egész nap éhes.

Igyekezz lassítani mindennek a felszívódását, az említett inzulin miatt, viszont ne úgy, hogy barnarizst, meg tk. kenyeret, meg hasonló szutykokat eszel, amik egészségtelenek. Kenyeret egyáltalán ne egyél, Norbisat főleg ne. Barna helyett a fehér rizst fogyaszd, de edd hússal, zöldséggel, zsírokkal, így lassabban fog felszívódni.

Próbáld emelni a zsírbeviteled annyira, amennyire neked belefér. Utolsó étkezésnél fölöslegesen eszel salátát, abban nincs semmilyen tápanyag, nyugodtan egyél hozzá húst, tojást, hasonlókat.

2015. szept. 30. 12:02
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. szept. 30. 12:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha mindenkép kell kenyér, ne Norbisat!!!!! Nézz csak utána az összetevőinek. Nézz körül a pékségekben más nagyon jó kenyereket lehet kapni, felénk van amelyik bioboltba is oda lehet rendelni normális szénhidrát csökkentett kenyereket, glutén mentes kenyereket, és azokon rajt van mennyi ch, abból tudsz számolni.
2015. szept. 30. 12:21
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi, ezen már én is gondolkodtam, mert sok helyen hallom hogy nem is olyan "jó", mint ahogy állítják. Körülnézek máshol. Megy a zöld :)
2015. szept. 30. 12:26
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem kell folyamatosan számolgatni. Persze amíg nem tudod, miben mennyi van s egy átlagos napod hogy áll e téren, s miben van túl sok szénhidrát, addig érdemes.

Én sem számolom, mégis tudom, hogy ma lehetett vagy 40g a szénhidrátbevitelem. Max. tévedek pár grammot. Neked nagyobb a mozgástér, ráadásul eszel húst, nem tűnik olyan nehéznek a becslés, már ha nem eszel gyökeresen máshogy az egyes napokon. A zöldség és hús szénhidráttartalma elég kevés nálad, a gabonákra célszerű figyelned.

Nem csodálom, ha éhes vagy, nem tűnik soknak, amit eszel, azzal együtt, hogy lövésem sincs a norbis vagy egyéb kenyerek kalóriatartalmáról vagy a szelet méretéről.

Nem a szénhidrát tűnik kevésnek (bár persze van, akinek több kell), hanem a kalória. Az egyre kevesebb szénhidrát inkább növeli a jóllakottságot, persze ahogy már írtam, ez emberfüggő, van, akinek több kell, illetve az életmódváltás elején is más a helyzet, durván szénhidrátszegény étrendnél főleg, de minden hirtelen váltást meg kell szokni, keveseknek megy teljesen zökkenőmentesen az átállás.

Az utóvacsora elég szimbolikus, semmi gond vele, de szerintem nincs értelme enni egy kb. semmit csak azért, hogy 5 étkezésed legyen... De ártani nem árt, az biztos, egy fél uborka bármikor jó szerintem.

2015. szept. 30. 22:14
 10/11 Szintiszoli123 ***** válasza:
"Barna helyett a fehér rizst fogyaszd" - miért? Mi a baj a barna rizzsel? A fitátok?
2015. okt. 1. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!