Igaz, hogy az összes joghurt laktózmentes az általuk készített eljárás során és csak népkábítás, hogy eladnak laktózmentes joghurtot is?
Nem laktózmentes. Csak a tejtermékek a különböző feldolgozási módok után más-más mennyiségű laktózt tartalmaznak.
Én enyhébben vagyok laktózérzékeny, tejet nem bírok inni mondjuk, de joghurtból vagy kemény sajtokból egy kevéssel nem szokott gond lenni. Viszont ismerek olyat, aki ennyitől is kifekszik, ők azért érzik a különbséget. :D
Jól írja az előttem hozzászóló. A joghurt érlelése (fermentációja) közben a jótékony baktériumok a tejcukrot, azaz a laktózt lebontják és így képesek tejsavat előállítani. Tehát a joghurtban jelentősen csökkentett a laktóz tartalom, de nulla. A legtöbb laktózérzékeny gond nélkül tudja fogyasztani a joghurtot.
A legjobb, ha otthon magadnak készíted a joghurtod oltóanyagból. Ezek közül van amelyiknek nagyon magas a csíraszáma és többféle jótékony baktériumtörzset is tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!