Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek? Segitsegre lenne...

Mit tegyek? Segitsegre lenne szuksegem.

Figyelt kérdés
Nagyon boldogtalan lany vagyok az eveszavarom miatt, megkeseriti az eletemet. 15eves vagyok, 150cm es 40kg es nem menstrualok. Egyszeruen nem merek enni ha igen akkor meg olyan dolgot amirol tudom hogy nem hizlal de azis csak 1fajta pogacsat aruljak itt es azt eszem mar lassan 1eve. Tesoim szuleim esznek mellettem mindent en meg nem merek semmit mert felek hogy meghizom. Egyik pillanatban azt erzem barmit ehetek hiszen senki nem foglalkozik az alakjaval es nem az a legfontosabb, utana meg ha megeszem valami olyasmit pl: egy kiflis szendvicset, 1fagyit, fotetelt vagy barmit mindjsrt azt hiszemagamrol hogy maris kover lettem, vagy ha megiszok egy pohar kakaot vagy 1 330mles Spritot. Napi 2szer talan 3szor eszem ha tobbszor akkor mar azon gondolkodom hogy elvagom az ereimet. Napi kajam: reggel az a pogacsa, delben neha dinnye, vacsira meg egy nagyon kicsi fotetel, de igazabol egesz sokat mozgok de akkot sem metek enni. Este egyeltalan nem eszek, 5kor eszem utoljara. Es mindig masokkal foglalkozom hogy mit es mikor esznek. Nagyon boldogtalan vagyok es amikor a szuleim hozzak a volt kedvenc kajaimat en meg eldugom cagy kidobom oket vagy megsem rszem eltudnad sullyedni szegyrnembe es azt erzem meg kellene halnom. Ma veletlen beettem es holnapra biztos koverebb leszek, ma ettem: tejfolt kiflivel,dinnye,lecso es diabetikus fagyit es itt sirok hogy egyre koverebbe teszem magam. Egyszeruen mar nem birom tovabb mar elni sincs kedvem. Kerem valaki segitsen mert mar nem birom tovabb, valaki adjon tanacsokat csak kerem ne hagyjanak igy ketsegbe esve.
2015. aug. 20. 22:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
15 évesen sokat kellene enned, mert a szervezeted még fejlődésben van. Választhatsz, hogy picit többet eszel és egészséges maradsz, vagy nem eszel és lerobban a szervezeted ilyen fiatalon...
2015. aug. 20. 22:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Menj el a háziorvoshoz, mondd el neki ezt! Ad beutalót a pszichiáterhez, ő tud neked segíteni.
2015. aug. 20. 22:15
 3/11 anonim ***** válasza:
JÓ pszichológus. Engem fél év alatt kikezelt az anorexiámból.
2015. aug. 20. 22:16
 4/11 anonim ***** válasza:
Kigyógyítalak gyere. Vagy együtt megyünk dokihoz
2015. aug. 20. 22:22
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor foglalkozz velem is. 169/52 vagyok, éppen pót vacsorázom, töltött csirkét, hasáb burgonyát és pari salit.

Szüleid NEM foglalkoznak veled, hogy nem veszik észre, hogy komoly gondjaid vannak?

Beszélj velük, hogy vigyenek orvoshoz.

EZt a problémát NEM fogod megoldani egyedül, és többi 15 éves segítségével sem. Szakemberre van szükséged!

2015. aug. 20. 22:24
 6/11 anonim ***** válasza:

5-os, es Te milyennek latod a sajat tested? Vekonynak vagy kovernek?

(azert erdekel, mert en is olyan magas vagyok, mint Te, csak en ha mar 50 vagyok, kovernek latom magam...)

2015. aug. 20. 22:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Szüleiddel beszéltél már erről? Kellene!

Ezzel orvoshoz kell fordulnod, aki ténylegesen tud segíteni! Nem kell szégyellni, nem vagy egyedi eset.

Nem fogsz meghízni a normál mennyiségű ételtől. Te pedig keveset eszel. Egyél normális mennyiséget, attól soha senki nem hízott még meg!

De mindenképp beszélj a szüleiddel és menjetek el orvoshoz!

2015. aug. 20. 22:46
 8/11 anonim válasza:

"ha megeszem valami olyasmit pl: egy kiflis szendvicset, 1fagyit, fotetelt"

masodik olvasasra is ugy olvastam, hogy egy egesz fotelt falsz fel :D

2015. aug. 20. 22:56
 9/11 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Sajnos nem merek beszelni errol senkivel.kerdezo: en kovernek latom magam de te biztos nem vagy az, korulottem mindenki vekony csak en nem:/ Es mennyi lenne az a normalis adag? Vagy mik?
2015. aug. 20. 23:10
 10/11 anonim ***** válasza:

#9: de muszáj erről beszélned, hiszen segítséget akarsz. A hozzád közel állók tudnának legjobban segíteni! Segítenek abban, hogy meggyógyulj. Csak ehhez el kell nekik mondani a problémádat. Soha nem vagy egyedül!

Nem vagy kövér, biztos vagyok benne. És ha nem lennél vékony miért lenne baj? Azt, hogy vékony legyél, senki nem várja el tőled! Csinos nem csak vékony lány lehet!

Ha a körülötted élők vékonyak, valószínűleg ők sem esznek olyan keveset, mint te, és lám, nem kövérek.

A normális mennyiség pedig az, hogy rendesen reggelizel, ebédelsz és vacsorázol. Annyit és azt, amennyi jól esik. Aztán még ehetsz napközben gyümölcsöket is. Az egészséges.

2015. aug. 20. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!