Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » S. O. S! Segitsegre van...

S. O. S! Segitsegre van szuksegem, egyedul mar nem boldogulok. Meg fogok orulni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

8 eve kuzdok az emotofobiaban, hetente 2-3 napot vesz igenybe. Regebben 2-3 havonta jott, de mara mar nagyon eldurvult. Rossz a kozerzetem napkozbe peldaul es tudom, hogy panikroham lesz, egesz nap ezen agyalok es este 10-11 korul kezdodik ugy, hogy a belsom megemelkedik, mintha egy dombon mennek fel autoval, lever a viz es a szivem majd kiugrik a helyerol, zihalok es remegek. Ez altalaban 2-3 oraig tart, bofogok parat es megnyugszom. Ilyen esetek utan par napig rossz a kozerzetem, idegeskedek es egyszeruen feszult vagyok. Elmagyarazhatatlan ez az erzes.. Nem merek enni, decemberben 2 rettegesben eltem, 2 hetbe telt, mig visszazokkentem, 9 kilot fogytam le ugy, hogy napi 1 almat ettem. Azota sem tudok hizni.

Par napja felfaztam es fajdogalt a hasam, egyik ejjel kinzo fajdalomra ebredtem es szentul megvoltam gyozodve rola, hogy ez bizony vakbelgyulladas lesz. Nem erdekelt az egesz, inkabb azert ijedtem meg, hogy ne hanyjak..Kaptam nospat edesanyamtol, elmult es nagy nehezen elaludtam. Masnap orvos, megnyomkodta a hasam, ellenoriztek a vizeletem es megallapitottak, hogy egy szimpla felfazas. Kaptam antibiotikumot, 2 nap alatt elmult az egesz.

Tegnap fesztivalon voltam, oda autoval mentunk es egyszer csak melegem lett, megemelkedett bennem minden de nem foglalkoztam kulonosebben vele. Fesztivalon jol ereztem magam, de figyeltem, hogy ne egyek semmit, csak 2 kis kolat ittam. Hazafele setaltunk a baratommal es par haverral, vegig jatszott az elmem, osszeszorult a torkom, amit 'oklendezesnek' eltem meg, undoritoan megijedtem, mert teljesen olyan erzesem volt, hogy hanyni fogok pedig hanyingerem se volt, csak bofognom kellett a kolatol. Megalltam seta kozbe, a kormom a parom kezebe melyesztettem, zihaltam es a tobbiek is odajottek, hogy most mi van, miert ulok, mi tortent. Ettol persze csak rosszabb lett. Motyogtam, hogy menjenek innen mert hanyni fogok, mentek tovabb csak a baratom maradt ott velem es remegtem, sirtam, rettegtem. Mondta, hogy ha hanynom kell szoljak es fogja a hajam. Na ettol megjobban megijedtem, ujabb panik tort ram es tobb, mint egy orat ultunk 2 falu kozott a kukoricasban. Nagy nehezen hazaertem, sok erolkodes kozepette kijott a bofi. Elszivtam majdnem 1 doboz cigit par ora alatt, mondhatni 'megnyugtatott'. Ma fel4kor eloszor erot vettem magamon es megettem egy fel szendvicset, ittam par korty vizet most meg vacsira ettem egy kis gomboc fagyit. Nagyon felek, hogy hanyok..:(

Mit tegyek? Hogy gyogyuljak ki ebbol? Voltam haziorvosnal szerdan, kaptam beutalot pszichologushoz..Segitsetek! Boldog szeretnek lenni, nem akarom hogy egy kis semmiseg bearnyekozza a napjaim. Semmi eletkedvem, nem tudok feloldodni.

2014. máj. 18. 18:43
 1/3 anonim ***** válasza:

"Mit tegyek? Hogy gyogyuljak ki ebbol? Voltam haziorvosnal szerdan, kaptam beutalot pszichologushoz..Segitsetek! "

8 éve szenvedsz, majd belehalsz, de csak tegnap mentél el orvoshoz. Most akkor mit segítsünk, ha ennyi eszed van?

2014. máj. 18. 18:55
 2/3 A kérdező kommentje:
12 evesen voltam pszichologusnal, nyugtatot irt fel. Szedtem, de elohalott lettem tole. :) Nem segitett.
2014. máj. 18. 18:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Pszichológushoz menjél, méghozzá terapeutához. Terápiára. A pszichológusnak nincsen gyógyszerfelírási joga, szóval ő tuti nem írt fel neked nyugtatót.

Neked terápia kell, hetente 1-2 ülés, néhány évig, mivel súlyosan szorongó vagy. Szépen ki fogsz belőle gyógyulni.

2014. máj. 18. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!